Zápasy mládeže
út 20.11.2012 | Luboš Vácha, Martin Voltr

Starší dorost složil v Brodě reparát, dohrávku vyhrál o čtyři góly

Zápasové menu

V úterý čekala starší dorostence dohrávka zápasu 18. kola s Havlíčkovým Brodem, který byl odložen kvůli marodce soupeře. Rebelové jsou v tabulce s obrovskou ztrátou poslední a jejich jediná výhra v ročníku přišla právě v prvním vzájemném duelu proti Východočechům. Tentokrát se ale na Vysočině odehrála úplně jiná partie, v níž Hradečtí naložili s rolí favorita zodpovědně – v prvních dvou třetinách vstřelili po dvou gólech a nakonec si došli pro jednoznačné vítězství 5:1.

Dvě branky dodaly Východočechům klid

Královští lvi začali úřadovat během 13. minuty. Ve středním pásmu nabral parádní rychlost Josef Wolf, který vybruslil až do útočné třetiny. Zde pak přenechal kotouč Danielu Šepsovi. Ten si sjel ještě blíže k brance a z levého úhlu propálil Nováka přesnou ranou pod lapačku – 0:1.

Domácí měli šanci na srovnání v 18. minutě. David Krajhanzl se ve střední třetině ujal puku a nasadil sprint kupředu, přičemž se chytře zbavil dotírajícího Wolfa. Před brankou se nabídl volný Matias Mäki, tomu však vracející se obránce vypíchl letící puk přímo před nosem, a gólman Veselý si tak zhluboka oddychl.

To byla ta pravá chvíle, aby Hradečtí zvýšili svůj náskok. Daniel Šeps předal na pravém kruhu kotouč Lukáši Bezděkovi, jenž si bystře všiml na druhé straně číhajícího Daniela Klemence. Rána posledně jmenovaného forvarda zamířila přesně pod víko – 0:2.

Scénář se opakoval

Východočeši navíc v kanonádě pokračovali i v další části. Lukáš Bezděk právě opustil trestnou lavici, když stačil zpracovat Wolfovu přesnou přihrávku a forhendovým blafákem doslova vykoupal bezmocného Čeňka Nováka – 0:3!

Místo Nováka se mezi tyče postavil Vít Vaněček. Jenže i druhý gólman Rebelů už za minutu lovil puk ze své sítě. Během signalizované výhody našel Drahoš Jebavý u levého rohu brankoviště číhajícího Daniela Voženílka, jenž bez dlouhého váhání bleskově zametl touš za brankovou čáru. Pak už se východočeský palebný kolotoč utišil – 0:4.

Domácí snížení už nic nezměnilo

Rebelové se do gólového účtu zapsali až v poslední třetině zápasu. Při samostatném úniku ve vlastním oslabení byl faulován Tomáš Ludvík, kterému tak bylo dopřáno trestné střílení. Exekutor si zkušeně stáhl puk z levé strany na pravou a přesně jej zaslal mezi Veselého betony – 1:4.

Královští lvi však opět zmařili snažení domácího týmu a bleskurychle odpověděli. Za domácí svatyní urputně bojoval David Klemenc, jenž byl sice atakován, ale i přesto se dokázal obráncům vysmeknout a poslat černou gumu před brankoviště. Tam už číhal napřažený Josef Wolf, který razantním golfem nad Vaněčkovo rameno přesně vsítil – 1:5.

Také Hradečtí si ještě vyzkoušeli trestné střílení. Svižnou rychlostí se až před Vaněčka proháčkoval Drahoš Jebavý, jenže byl faulován. Jebavý se po hvizdu rozjel relativně pomalu a zvolil střelu nad Vaněčkovu lapačku. Ta však byla v pravou chvíli na pravém místě, a zachránila tak Havlíčkobrodské před inkasováním. Do konce zápasu pak už zbývaly jen tři minuty, během kterých žádné drama nenastalo. Všechny tři body si domů odvezli Královští lvi.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 1 1 2 3 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 3 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 1 0
Daniel Klemenc 1 1 2 3 0
Marek Malinský 0 0 0 0 2
Martin Matějček 0 0 0 0 2
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Michael Novák 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 2 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 1 1 2 2 12
David Voříšek 0 0 0 0 0
Daniel Voženílek 1 0 1 1 4
Josef Wolf 1 2 3 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 27 1 26 96,30 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Kraučuk (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Utkání se dá zhodnotit velice jednoduše. Byl to náš absolutně nejhorší hokej. Hráči ze sebe nevydali to, co v sobě ve skutečnosti mají. Tohle musíme nahradit lepším nasazením a bojovností. Hráči, které jsme získali jako posily do obrany, nás zklamali. Soupeř využil našich hrubek a jak už jsem říkal, zápas byl velice špatný.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, přijeli jsme si zahrát. Havlíčkův Brod je sice poslední, ale když se v Kotlině hrálo naposledy, prohráli jsme. Tentokrát jsme se však dobře připravili a chtěli vyhrát, což se povedlo.