Zápasy mládeže
pá 7.12.2012 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Starší dorostenci otočili utkání s Brodem a vyhráli 3:1

Zápasové menu

V pátek večer přivítali starší dorostenci na domácím kluzišti Havlíčkův Brod. Poslední celek skupiny Střed nasbíral za dosavadní průběh soutěže pouze čtyři body a z toho právě tři sebral Hradci. Svěřenci Petra Luštince další ztrátu bodů dopustit nemohli, přesto prohrávali po první třetině 0:1. Ve druhém dějství už ale své zaváhání napravili. Nejprve se o vyrovnání zasloužil Marek Malinský a obrat dokonal dvěma trefami Daniel Voženílek. Hradec doma zvítězil 3:1 a drží stále naději na přímý postup do play-off.

Dobrá hra vynesla Rebelům vedení

Hradec vstupoval do zápasu jako favorit, od začátku ale byla hra vyrovnaná. Domácí útočnou aktivitu reprezentovala dvojice Matěj Matouš – Marek Malinský, která byla vidět v průběhu celého utkání. Havlíčkův Brod se do nenápadných šancí dostal při dvou přečísleních, které vždy zakončoval první hráč, ale bez úspěchu. Hradecká obrana nepůsobila vůbec jistým dojmem.

V poslední pětiminutovce před sirénou patřil led především první formaci domácích, šance měli Gančarčík, Pilař i Voženílek. Mezi tyto okamžiky se však vešla gólová radost Rebelů! Na levé straně před brankovištěm se k puku dostal Matias Mäki a i když František Veselý předvedl při jeho zakončení parádní tygří skok, stejně kotouč v cestě do sítě nezastavil – 0:1.

Rychlý start třetiny a dva góly domácích

Domluva, která v kabině Východočechů za nepříznivého stavu proběhla, přinesla ovoce. Už v čase 23:17 bylo vedení na jejich straně! Nejprve vytvořili na brankoviště Rebelů obrovský tlak, který ještě Matěj Matouš nezakončil, ale za bránou vzal kotouč Marek Malinský. Následně se obtočil kolem klece a protlačil puk za čáru – 1:1.

Druhý úspěch už byl především o individuálních schopnostech nejproduktivnějšího Hradečáka. Je sice pravda, že Danielu Voženílkovi spoluhráči dobře vyčistili prostor, ale hlavně sám střelec si svým výjezdem z rohu zasloužil potlesk fanoušků – 2:1.

Dvě branky domácí celek nabudily, ve druhé části měl havlíčkobrodský brankář Vítek Vaněček víc práce než jeho protějšek. Hostující mladíci ale soupeře dlouho nepouštěli do trháku a hráli s ním stále dobrou partii. Měli i příležitosti srovnat, průnik Filipa Nováčka už vypadal hodně nadějně, v posledním okamžiku se ale útočník poroučel k ledu a volný puk nedokázal dopravit do odkryté svatyně.

Nejtěsnější stav ale do sirény nevydržel. V poslední minutě druhé třetiny se před brankovištěm o puk přetahovali Tomáš Ludvík s Danielem Voženílkem a domácí hráč byl úspěšnější, kotouč rovnou napálil za Vaněčkova záda. Bylo jasné, že jde o nesmírně důležitý gól – 3:1.

Na vývoji utkání se už nic nezměnilo

Rebelové ale jakoby si stále neuvědomovali, jaké nebezpečí jim hrozí z Voženílkovy hokejky. Na začátku třetí třetiny byl led prakticky jen jeho. Pomohla mu i přesilovka, naopak nepomohlo břevno havlíčkobrodské klece nebo Vítek Vaněček. Ten v Hradci ukazoval, že do kádru reprezentační sedmnáctky, stejně jako domácí kapitán Radek Pilař, nepatří omylem.

Na hradecké šance Havlíčkův Brod reagoval z hokejky Daniela Saláta či Filipa Nováčka, ovšem ani František Veselý se nenechal zahanbit. Hosté se tak stále nemohli dostat Královským lvům na kobylku, což platilo až do konce utkání. Vítězství domácích bylo upracované, ale přece jen zasloužené. Havlíčkův Brod v zaručeně posledním vzájemném duelu sezóny ukázal, že na Hradec umí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 4
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 1 1 2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
Martin Hejna 0 0 0 0 0
Daniel Klemenc 0 0 0 0 0
Marek Malinský 1 0 1 0 0
Matěj Matouš 0 1 1 0 2
Michael Novák 0 0 0 1 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Radek Pilař 0 2 2 2 0
Jan Skála 0 0 0 1 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 0 2
Daniel Voženílek 2 0 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Po nevydařené první třetině jsme museli v kabině zvýšit hlas. Pak jsme na led nastoupili trochu lépe a zápas obrátili na 2:1, ještě jsme přidali třetí branku. Bylo to ale takové upracované. Soupeř, i když je na posledním místě, přijel získat nějaký bod. Pro nás to bylo těžké utkání a jsme rádi, že jsme ho zvládli. Teď se musíme poctivě připravit na derby.

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod):
První třetina byla vyrovnaná, dali jsme v závěru takový šťastný gól. Ve druhé třetině na nás domácí zřejmě po domluvě trenérů vlétli a během minuty dali dva rychlé góly. Poté byli aktivnější a měli víc střel i víc šancí. Ke konci třetiny jsme dostali gól na 3:1, který podle mě rozhodl. Zbytek zápasu už byl zase vyrovnaný, ale domácí si vítězství pohlídali.