Zápasy mládeže
so 12.1.2013 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Starší dorostenci prohráli s Olomoucí 1:3

Zápasové menu

Starší dorostenci ve druhém víkendovém utkání přivítali na domácím kluzišti Olomouc. Ta v předchozím duelu zvítězila 3:1 na ledě Pardubic a za totožnou výhru si odvezla také tři body z Hradce Králové. Domácí přitom nezačali vůbec špatně. Po vyrovnané první třetině poslal Východočechy do vedení Daniel Voženílek. Kohouti ale dokázali třemi brankami průběh zápasu otočit a v tabulce tak výrazně odskočili právě Královským lvům.

První třetina gólový úspěch nenabídla

Oba dva celky vstoupily do zápasu povzbuzeny pátečním vítězstvím. Víc to bylo znát na domácím Hradci. Po sedmi minutách se k dalekonosné švihovce odhodlal Josef Wolf a brankář Jakub Urbisch se jen ohlédl, jak za ním zvoní levá tyčka.

Stejný hráč měl příležitost i v jedné ze tří přesilových her, které si Východočeši svou aktivitou vysloužili. Na Urbische tentokrát uháněl Wolf úplně sám, zkoušel dlouhou kličku, ale gólman se přesunul i s ním a betonem puk vytěsnil.

Hradecké vedení neplatilo ani minutu

Úvodní a také rozhodující porci gólů přinesla druhá třetina. Hradečtí se za svou snahu dočkali zaslouženého ovoce v podobě úderu Daniela Voženílka. Nejproduktivnější hráč Královských lvů zachytil Urbischovu rozehrávku a pak kotouč nadvakrát propasíroval za jeho záda – 1:0.

Jenže domácím vedení nevydrželo dlouho, přesně jen 46 sekund. Na pravé straně pásma se od hradeckého beka odpoutal Michal Čamek a zavezl puk do kritického prostoru, kde z dorážky překonal ležícího Františka Veselého – 1:1.

Nadále byly k vidění povedené útočné akce na obou stranách. Ta jediná, která z nich byla využita, však přišla na straně Hanáků! Chyby v obraně domácích využil Jan Štefka a od brankové čáry hledal svého spoluhráče. Hradecká teč sice kotouč zblokovala, ale to jen do druhé vlny na hokejku Tomáše Ministra, jenž mířil přesně. Olomouc tak dokázala stav otočit – 1:2.

Nevyužité přesilovky vystřídalo rozhodnutí

Do třetí třetiny si hradečtí hokejisté přenesli přesilovku, která se jim ale nevydařila. Další takovou možnost už přetavili v tlak na olomoucké brankoviště, zatímco soupeř hrozil jen z rychlých protiútoků. V jednom takovém šla povedená střela Jana Kropáče jen několik centimetrů vedle tyčky za Františkem Veselým.

Východočeši byli v touze srovnat utkání o něco nebezpečnější. Velmi aktivní Marek Malinský se už už uvolňoval do sóla, ale obránce mu přidržením na poslední chvíli znemožnil kvalitní zakončení. Následné další oslabení Mory přineslo nejen hradecký tlak, ale i na druhé straně průnik Tomáše Šoustala, ovšem oba brankáři působili v celém utkání vynikajícím dojmem.

Klíčové okamžiky přišly na rozhraní 57. a 58. minuty. Za Hradec nevyužili obrovské šance Jan Skála, jenž napálil břevno, a Drahoš Jebavý, který místo odkryté brány trefil jen její boční oblouk. A tak přišel trest v podobě rozhodující trefy. Michal Čamek rychlou zadovkou přiťukl před brankoviště Tomáši Ministrovi, jehož bleskové zakončení určilo výsledek 1:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Matěj Matouš 0 0 0 -2 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Michal Musil 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 -1 12
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 -1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
David Voříšek 0 0 0 0 0
Daniel Voženílek 1 0 1 0 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
V první třetině jsme byli aktivnější, byli jsme víc na puku, ale nedokázali jsme vstřelit gól. To se nám podařilo až po přestávce, ale potom jsme přestali hrát a soupeř byl do konce třetiny aktivnější. Ve třetí části jsme chtěli, ale co nám chybělo, to byl důraz před bránou. Nebyli jsme ochotní do ní jít, naopak soupeř nám z předbrankového prostoru dal všechny tři góly. Olomouc má kvalitní mužstvo, my bohužel nemáme žádné náhradníky a tím pádem konkurenci ve třech pětkách.

Luděk Konopčík (HC Olomouc):
Neodehráli jsme špatný zápas. Dali jsme příležitost hráčům z mladšího dorostu a hráli jsme na čtyři pětky, až na poslední třetinu jsme to stáhli. Zápas jsme odbojovali a asi ho převážilo na naši stranu, že nám chytal výborně gólman. Měli jsme i trochu štěstí, Hradec klidně mohl vyrovnat, i když my jsme také měli plno šancí. Kluci si přes Vánoce odpočinuli, měli docela dost volna a potom potrénovali. I když jsme neměli k dispozici první pětku, která nastupuje v juniorce, tak jsme odehráli dobrý zápas.