Zápasy mládeže
so 19.1.2013 | David Šimon, Martin Voltr

Čtyřgólový Daniel Voženílek vystřílel staršímu dorostu dva body ve Zlíně

Zápasové menu

Pořádně divokou přestřelku absolvovali hradečtí starší dorostenci ve Zlíně. Za delší konec provazu v ní střídavě tahal každý z týmů. Když ale Zlín těsně před druhou sirénou třikrát skóroval a vedl 5:3, nevypadalo to pro Východočechy dobře. Ovšem poslední slovo ještě neřekli! Do konce základní hrací doby stačili vyrovnat, o což se zasloužil především dovršeným hattrickem Daniel Voženílek. A nikdo jiný než právě nejproduktivnější Hradečák nemohl v samostatných nájezdech zápas ukončit. Svěřenci trenéra Petra Luštince tak v důležitém utkání o tabulkové pozice získali dva body.

Hradečtí na inkasovaný gól odpověděli

Domácí Zlín by se v případě vítězství po šedesáti minutách na Hradec dotáhl, hrálo se tedy o pověstných šest bodů. Střetnutí odstartovalo oboustrannou aktivitou a oba týmy stačily ostrými pokusy rozehřát gólmany.

V páté minutě se provinil podražením Matouš a Zlínští měli výhodu první přesilové hry. Ta měla velmi krátkého trvání. Helešic z rohu přihrál před branku na Jana Vyorala, který poslal Berany do vedení – 1:0.

Srovnat skóre mohl Matějček, jenž se zjevil sám před Halodou, ale ze souboje vzešel jako vítěz brankář ve žlutém. Úspěšnější v zakončení už byl tři minuty před koncem první části Daniel Voženílek. Po zblokované střele Jebavého se chopil kotouče a dokázal ho dostat až za Halodu. Vyrovnané první třetině tak odpovídalo i skóre – 1:1.

Hradec stav otočil, pak se totéž povedlo soupeři

Druhá část dlouho nenasvědčovala velkému množství branek, ale od třicáté minuty se strhla doslova přestřelka. Do vedení šli nejprve Lvi po využité přesilovce. Na modré čáře napřáhl Radek Pilař a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Zlíňané se s tím ale nespokojili, zvýšili aktivitu, a ta jim přinesla srovnání. Gago vystřelil a odražený kotouč si našel David Peška, jenž ho dorazil do branky – 2:2.

Hradečtí se následně museli bránit v oslabení. V něm ale svého soupeře dokázali překvapit a znovu šli do vedení! Domácího obránce obral o kotouč Daniel Voženílek a ač byl faulován, dokázal ujet a překonat Halodu – 2:3.

Závěr prostřední dvacetiminutovky ale Královským lvům hrubě nevyšel. Jen chvíli po gólu faulovali unikajícího Martina Helešice, který si s nařízeným trestným střílením poradil a střelou nad vyrážečku odstartoval další obrat. Neuběhla ani minuta hry a mladšího dorostence Patrika Červeného propálil prudkou střelou nad rameno Jan Vyoral. A aby toho nebylo málo, pět vteřin před sirénou se prosadil střelou z mezikruží ještě Michal Hlaváč – 5:3.

Lvi ještě dokázali promluvit do rozdělení bodů

Do třetí třetiny vstoupili Lvi aktivněji a za Halodou zazvonila horní tyč. Po provinění Velčovského a Hlaváče měli navíc dlouhou výhodu dvou hráčů v poli. Že nebyla vydařená, jim nevadilo. Pár vteřin po jejím skončení totiž hradbu těl prostřelil od modré navrátilec po zranění Martin Matějček – 5:4.

No a v čase 56:56 dokázali Východočeši vyrovnat! Nyní již třetí nejlepší střelec celé extraligy Daniel Voženílek se trefil do horního růžku zlínské svatyně, čímž završil hattrick – 5:5. Divoké utkání tak dospělo do prodloužení.

První nájezdy v sezóně přinesly úspěch

Hradečtí hráli nastavenou pětiminutovku teprve podruhé v sezóně, v prvním případě si ji vyzkoušeli hned na úvod soutěže v Jihlavě. Tentokrát ale gól nenabídla, rozhodnout tudíž musely samostatné nájezdy.

V individuální disciplíně se dlouho žádný ze střelců nedokázal prosadit, za Hradec byli neúspěšní Lukáš Bezděk a Radek Pilař. Ani Patrik Červený ale za svá záda nepustil jediný puk, a Východočeši tak dostali možnost ve třetí sérii rozhodnout. K nájezdu se postavil Daniel Voženílek, jenž završil své střelecké představení proměněným pokusem! Čtyři góly v jednom utkání se jen tak nevidí, ovšem Voženílek je zvládl už podruhé v sezóně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 2 2 2 2
Nicolas Bureš 0 0 0 -2 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 1 1 0 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 1 0
Marek Malinský 0 1 1 0 0
Martin Matějček 1 0 1 0 2
Matěj Matouš 0 0 0 0 2
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Michal Musil 0 1 1 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 1 0
Radek Pilař 1 0 1 2 0
Lukáš Souček 0 0 0 -1 0
David Voříšek 0 0 0 2 2
Daniel Voženílek 4 0 4 2 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Červený 65 31 5 26 83,87 0 0