Zápasy mládeže
pá 25.1.2013 | Robin Mana, Martin Voltr

Třetí třetina rozhodla o prohře staršího dorostu na Spartě

Zápasové menu

První část pražského dvojboje hradeckých starších dorostenců nabídla drama až do posledních minut. V zápase se Spartou drželi Královští lvi bezbrankový stav dvě třetiny, to i díky vynikajicímu výkonu gólmana mladšího dorostu Patrika Červeného. Zkraje třetí periody ale domácí už otevřeli skóre a pět minut před koncem přidali v oslabení úder, který se ukázal být vítězným. Hradec totiž stav pouze snížil, jeho naděje ukončili sparťané gólem na 3:1 do prázdné brány.

Do vedení nešel ani jeden z týmů

Královští lvi vtrhli na sparťanský led hodně svižně. Už ve čtvrté minutě se objevil sám před brankářem Langerem Drahoš Jebavý, na zakončení měl spoustu času a zvolil bekhendovou kličku, ale Langer jeho záměr vystihl. Zhruba v polovině třetiny se však obraz hry začal měnit a sparťané začínali mít na ledě převahu.

V desáté minutě Krudenc důrazně pronikl středem hřiště a jeho střelu zlikvidoval gólman Červený včas vykopnutým betonem. Další příležitosti pak nevyužili Pulkrab a po něm Vokurka, kteří z téměř identických míst mezi kruhy nezamířili přesně mezi tři tyče. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Patrik Červený stále držel čisté konto

Druhá třetina se dala s trochou nadsázky označit jako festival zahozených sparťanských šancí. Ve dvacáté páté minutě se řítili domácí ve dvou na branku, Klindera se rozhodl pro individuální zakončení bekhendem, ale Červený se opět vyznamenal. O chvíli později nenašel po pěkné přihrávce zpoza branky skulinku v postoji hradeckého gólmana Svoboda.

V polovině zápasu ujížděl opět Klindera sám na branku, zvolil bekhendovou kličku, ale při zakončení nedokázal přehodit beton Patrika Červeného. A to stále nebylo vše. Za minutu dostal ideální přihrávku od mantinelu Krudenc, jenže nedokázal trefit naprosto odkrytou branku a stejně se mu „zadařilo“ i tři minuty před přestávkou, kdy bekhendem znovu minul. Především kvůli špatné produktivitě domácích a výbornému gólmanovi Východočechů se tak skóre stále nepohlo.

Jediná hradecká branka nestačila

Gólově se urodilo v holešovické Incheba Aréně až ve 45. minutě. A to ze situace, ze které by to málokdo čekal. Michael Široký zatáhl puk podél mantinelu do pásma a těžko říci, jestli jeho pokus po ledě byl střelou nebo přihrávkou, každopádně puk se z téměř nulového úhlu došoural pod lapačkou Červeného za čáru – 1:0.

Za šest minut mohl vyrovnat Pilař, ale Langer si proti pokusu z mezikruží včas povyjel. A tak šla Sparta do dvougólového vedení. V oslabení ujel obraně Hradce Marek Pulkrab a střelou k tyči se nemýlil – 2:0.

Prakticky vzápětí však Hradečtí utnuli sparťanskou euforii. Na trestnou putoval další hráč a ve dvojnásobné přesilovce propálil Martin Matějček od modré čáry vše, co stálo v cestě – 2:1!

V závěru pak hradečtí mladíci v honbě za vyrovnáním přitlačili Spartu k její brance, vyrovnat však nedokázali. Naopak, při jejich power-play rozhodl trefou do prázdné branky Marek Major. Sparta tedy zdolala houževnaté Lvy 3:1 a vzdálila se jim na rozdíl pěti bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 -2 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 -1 2
Daniel Klemenc 0 0 0 -2 0
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Martin Matějček 1 0 1 -2 2
Michal Musil 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Radek Pilař 0 1 1 -1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -1 2
Daniel Šeps 0 0 0 -3 0
David Voříšek 0 0 0 -1 2
Daniel Voženílek 0 0 0 -1 2
Josef Wolf 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Červený 59 38 2 36 94,74 0 0