Zápasy mládeže
pá 1.3.2013 | Lukáš Souček

Sparta nad síly starších dorostenců, rozhodla už první třetina

Zápasové menu

Starší dorostenci přivítali v pátek na domácím kluzišti celek Sparty Praha. Domácí šli do vedení už v sedmé minutě díky Danielu Voženílkovi. Ještě do přestávky ale Sparťané dokázali ze své aktivity vytěžit dvě branky a skóre otočili. Utkání ve vysokém tempu ale nakonec už žádné další branky nepřineslo. Sparta si upevnila pozici v první čtyřce, zatímco Hradečtí úplně ztratili s postupovými příčkami kontakt.

Tři branky v první třetině

Do utkání vstoupili aktivněji hráči pražské Sparty, kteří po vypršení trestu Lojka zasypali Veselého sprškou střel. Paradoxně ale také jako první inkasovali, když Daniel Voženílek vystihl hluboko v pásmu rozehrávku a překonal Davida Pírse.

Radost z vedení vydržela domácím ovšem jen do jedenácté minuty. Zmatek v předbrankovém prostoru Hradce ukončil střelou do odkryté branky Václav Krudenc.

Zejména první třetina se hrála ve vysokém tempu a přinesla také spoustu pohledných akcí. V publiku to jen zahučelo, když Kadeřávek nastřelil tyč Veselého klece.

O několik okamžiků později už ale Sparťané důvod k radosti měli. Patrik Kadeřávek nahodil kotouč od modré čáry do ohně před bránu. Tam kotouč zasáhl Martina Svobodu, od kterého se kotouč odrazil až do hradecké sítě. Až pozdější průběh utkání odhalil, že právě tato branka bude vedena ve statistikách jako vítězná.

Nevyužité gólové šance Hradce

Přestože Sparta Praha domácí tým ve druhém dějství téměř dvojnásobně přestřílela, byl to právě Hradec, který měl několik vyložených šancí. Ani jednu z nich ale nevyužil, a tak žádné změny stavu nenastaly.

Nejprve mohl skórovat znovu Voženílek, který vystihl nedůslednou rozehrávku sparťanské obrany. Ve svém úniku byl ale faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. V něm ale hradecký útočník selhal. Kotouč mu v rozhodující moment přeskočil hokejku, a Pírs tak vůbec nemusel zasahovat.

Další nebezpečná akce domácích vznikla při přesilové hře, kdy hosté odjeli vystřídat. Hra se ovšem bleskově přenesla na druhou stranu a hned trojice hradeckých hráčů ujížděla na samotného Pírse. Pilař s Bezděkem si několikrát vyměnili kotouč, ale druhý jmenovaný místo odkryté klece trefil jen boční konstrukci branky.

Sparta udržela těsné vedení

Ani třetí dvacetiminutovka žádné branky nepřinesla. Na jejím začátku měli domácí více než minutovou početní výhodu dvou hráčů v poli, ale prostřelit hostujícího brankáře nedokázali.

Ke slovu se tak opět dostali střelci Sparty. Konkrétně Svoboda a Augustin hrozili v prostoru hradecké branky nejvíce. Kolikrát jim ale nestačili ani dvě dorážky na překonání Veselého.

Sparta svou aktivitu v rozhodující branku přetavit nedokázala, a tak se hrálo o body až do posledních vteřin. Hradečtí pochopitelně zkusili hru v power-play, ale neúspěšně. Sparta se závěrečnému tlaku ubránila a upevnila si pozici v první čtyřce, která zaručuje postup do play-off.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 4
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 4
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 0 2
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 1 0
Daniel Klemenc 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Martin Matějček 0 0 0 0 2
Michal Musil 0 0 0 0 2
Ondřej Novotný 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 -1 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 2
David Voříšek 0 0 0 1 0
Daniel Voženílek 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 35 2 33 94,29 0 0