Zápasy mládeže
ne 17.3.2013 | Ondřej Konvičný, Martin Voltr

Vsetínské peklo bylo příliš tvrdým oříškem, junioři z druhé štace body nevezou

Zápasové menu

Nesmírně náročný úděl měli hradečtí junioři ve druhém utkání extraligové baráže, čekala je bitva na ledě vsetínského Lapače. Téměř jedenáct stovek diváků vytvořilo zápasu fantastickou kulisu. Královští lvi ale z pekla na zemi bodový zisk nevytěžili. Na vedoucí gól domácích sice brzy odpověděli, jenže záhy inkasovali branku na 2:1, která se ukázala být vítěznou. Vsetín od druhé třetiny na ledě jasně dominoval a nakonec vyhrál po zásluze 5:1.

Hradec prožil nadějný úvod

Domácí vstoupili do zápasu lépe a hned zkraje si vypracovali několik příležitostí. První gól přišel ve druhé minutě, do samostatného úniku se ze sporné ofsajdové pozice dostal Dalimil Zvonek, vystřelil mezi Mahdalovy betony, a z nich se touš pomalu vykutálel do branky. V osmé minutě se ale Hradeckým naskytla možnost přesilové hry, ve které Šťastný přihrál od mantinelu před branku, kde se kotouč odrazil na hokejku Michala Bridy, a ten zametl puk do odkryté brány – 1:1!

Přesilové hry se ovšem dostalo i domácím, kteří ji také dokázali využít, byť až v poslední vteřině. Po nepříliš povedeném průběhu se ke střele od modré dostal Žák a obrovským důrazem před brankou se Vojtěchu Barošovi podařilo propasírovat kotouč za Mahdalova záda – 2:1. Konec první třetiny se nesl v duchu lehkého náporu domácích, kolem Mahdala proletělo několik nebezpečných puků, žádný však do branky nezamířil.

Domácí udělali dva důležité kroky

Do druhé třetiny vstoupil Vsetín hodně aktivně, svého soupeře zatlačil do obranného pásma a Hradečtí nevěděli, kde jim hlava stojí. Nakonec udělali chybu v rozehrávce, toho využil Zvonek, poslal kotouč na volného Kamila Šiafutdinova, jenž střelou z první poslal puk za Mahdalova záda – 3:1.

V osmadvacáté minutě bylo pro Hradec ještě hůř. Domácí jeli v přečíslení tři na dva, Zvonek se dostal s pukem až za bránu, zpoza níž poslal přihrávku znovu na Kamila Šiafutdinova. Mladý Rus z první trefil puk přesně nad Mahdalovu vyrážečku a poslal domácí do tříbrankového trháku – 4:1. V polovině zápasu se ještě do obrovské šance dostal vsetínský Uchin, sám před bránou však nedokázal přehodit levý Mahdalův beton.

Východočeši se následně dostali více do hry, ale domácí si dokázali s jejich útočnými výpady poradit. Hradečtí dostali zanedlouho možnost přesilové hry, ta však nebyla zdaleka tak povedená jako ty z první třetiny. V poslední minutě třetiny byli postupně vyloučeni Hlavatý a Tomáš Půlpán, zelenožlutí tak vstupovali do třetí části v dvojnásobné početní výhodě.

Hradečtí se už do zápasu nevrátili

Ta se však Vsetínským nepovedla, kromě několika nahození od modré čáry si nedokázali vypracovat větší příležitost. Taktéž Lvům se přesilová hra nevydařila a body zůstávaly stále velmi daleko. V polovině třetí třetiny se do velké šance dostal Daniel Voženílek, domácí gólman se s ním však dokázal přesunout, natlačil svůj levý beton k tyči, a zabránil tak Hradeckým ve snížení.

V 54. minutě hráli domácí přesilovku, zavřeli soupeře v jeho obranném pásmu, Šiafutdinov z pokleku střílel a puk za Mahdalova záda dopravil Dalimil Zvonek. Pro něj to byl už druhý gól v zápase a pro Vsetín pojistka náskoku – 5:1.

Čtyři minuty před koncem utkání dostal trest do konce zápasu domácí brankář Kohn, kterého v bráně nahradil Jan Vlach. Závěr však patřil muži v masce na druhé straně, Michal Mahdal totiž předvedl několik výtečných zákroků, kterými domácím nedovolil skóre ještě navýšit. Nic to ale nezměnilo na tom, že si Vsetín za vítězství připsal tři body do barážové tabulky. Tu momentálně vedou Ústečtí Lvi, kteří doma zdolali PZ Kladno 7:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 0
Michal Brida 1 0 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 -2 0
Marek Červený 0 0 0 -1 12
Pavel Hlavatý 0 0 0 -3 2
Lukáš Kastner 0 0 0 0 2
Matúš Kováč 0 0 0 0 2
Martin Matějček 0 0 0 -2 2
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 0
Tomáš Pištora 0 0 0 0 2
Lukáš Pravda 0 0 0 -1 0
Michal Procházka 0 0 0 0 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -1 2
Aleš Půlpán 0 0 0 -1 0
Dominik Rejl 0 0 0 -1 2
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Tomáš Šťastný 0 1 1 0 0
Michal Štědrý 0 0 0 0 0
Daniel Voženílek 0 0 0 -2 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Mahdal 60 51 5 46 90,20 0 0

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín):
Zápas se mi hodnotí dobře, porazili jsme kvalitního soupeře 5:1 a sehráli jsme velmi dobré utkání. Od začátku jsme si vytvářeli tlak. Chvíli jsme v zápase měli hluché místo, kdy jsme se nechali vyloučit a inkasovali jsme na 1:1. Jinak ve hře pět na pět jsme byli, troufnu si říct, lepším týmem. Využili jsme výhody domácího prostředí, atmosféra se rovnala lepšímu zápasu chlapů. Myslím, že jsme Hradec do mnoha šancí nepustili, vždy, když jsme měli možnost, tak jsme hráli vpřed. Měli jsme spousty šancí a branek v síti Hradce mohlo být i více.

Miloš Říha (Královští lvi Hradec Králové):
Začátek byl emotivní z obou stran. Ovlivnila to první branka, která byla podle mě z ofsajdu. Dokázali jsme srovnat, ale pak jsme inkasovali zase takový špatný gól na 2:1. První třetina od nás ještě nebyla nejhorší a před druhou třetinou jsme si řekli, že budeme v klidu a hrát svou hru. Jenomže jsme nezačali hrát vůbec nic. Ve zbytku zápasu byl soupeř lepší a vyhrál naprosto zaslouženě. Těžko hledat nějaká pozitiva.