Zápasy mládeže
po 9.9.2013 | Adam Janeček, Martin Voltr

3 x 3 = 9! Starší dorostenci přetlačili Jihlavu a jsou stále stoprocentní

Zápasové menu

Takový vstup do sezóny si každý moc přál! RAKO extraliga staršího dorostu měla v prvních čtyřech dnech na programu hned tři kola, a Královští lvi zvládli vítězně všechna! Ve vloženém pondělku hostili jihlavskou Duklu a i když po první třetině prohrávali, v prostřední části utkání dvěma góly otočili a došli si pro třetí triumf za tři body.

Z prvního gólu se radovala Jihlava

Od úvodního vhazování probíhala hra na ledové ploše v aktivním tempu. Jihlavští se v prvních minutách dostali do výraznějších šancí, ze kterých nakonec branku nevytěžili, toho využil domácí celek a do konce první třetiny si vytvořil několik zajímavých momentů. Do toho největšího se zřejmě dostal v 10. minutě Vlastimil Šeda, který se po ztrátě puku jihlavského obránce dostal k pravé tyči hostujícího gólmana, ale nedokázal kotouč vsítit za jeho záda.

Závěr třetiny však patřil hostující Jihlavě, které se podařilo zaznamenat první gól zápasu v 18. minutě. Rohová přihrávka Filipa Nováčka našla před domácí brankou čepel Daniela Koloucha, který rychlou střelou umístil kotouč do pravého horního rohu. Jihlava si tak po první třetině do kabin odnesla jednobrankový náskok v poměru 1:0.

Silná pětiminutovka domácích obrátila skóre

Druhou třetinu ovládli hradečtí dorostenci, kteří si po celou dobu vytvářeli většinu šancí a u kotouče vždy byli o krok dříve. O vzruch se ve 28. minutě postaral hostující obránce Rostislav Klofáč, který si za úder na hlavu hradeckého hráče odpykal osobní trest, Jihlava si během tohoto oslabení ale vynutila trestné střílení. To ale Filip Nováček blafákem neproměnil.

Hradec pak do konce třetiny ovládl dění na ledě, když ve 31. minutě vyrovnal stav utkání Tomáš Drašnar svým individuálním únikem po pravé straně hřiště a překonal Brožovu lapačku. O vedení Hradce se pak postaral ve 35. minutě útočník Marek Malinský, který svoji objížďkou kolem brány dokázal dostat puk za brankovou čáru hostů. Královštví lvi tak odcházeli do kabin spokojenější po vydařeném obratu – 2:1.

Jihlava se marně snažila vyrovnat

Jihlava v poslední části zápasu předváděla aktivnější hokej a vzhledem ke své jednogólové ztrátě si vytvářela lepší šance. Hned několik jich přišlo v úvodu třetí třetiny, když se před hradeckou bránou praly o puk oba celky, které se ho snažily dostat na svoji stranu.

Hradečtí ale také nebyli bez šancí. Čtyři minuty před koncem je mohli na dosah jistoty vítězství posunout Chalupa s Drašnarem, kterým ale přečíslení dva na jednoho nevyšlo. Jihlava se k odvolání brankáře dostala až v posledních vteřinách zápasu, ale žádné větší příležitosti si už nevytvořila. Cenné tříbodové vítězství tak zůstalo na půdě neporaženého Hradce Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Bažant 0 0 0 0 0
Adam Čech 0 0 0 1 0
Tomáš Drašnar 1 0 1 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Jakub Exner 0 0 0 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 0 0 0 2
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 0 0
Filip Hronek 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Marek Malinský 1 0 1 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
David Voříšek 0 0 0 1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 29 1 28 96,55 0 0

Ohlasy k utkání

Miroslav Vybíral (Královští lvi Hradec Králové):
První třetina odpovídala tomu, že pro obě mužstva šlo o třetí zápas ve čtyřech dnech. Jedním z rozhodujících momentů bylo soupeřovo neproměněné trestné střílení a také to, že jsme ve druhé třetině díky širšímu kádru poslali do pěti střídání čtvrtou pětku. Tím jsme pošetřili síly na třetí třetinu, kdy jsme podali disciplinovaný výkon, za který bych chtěl celému týmu poděkovat. Se začátkem soutěže jsme maximálně spokojeni, formu se budeme snažit potvrdit v malém derby s Budějovicemi a velkém derby v Pardubicích. Samozřejmě ale zopakuji, že se musíme udržet nohama na zemi.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava):
Ani z jedné strany to nebyl úplně optimální zápas. Nevyužili jsme šance, soupeř naopak dvou našich minel využil, a proto vyhrál. Pak už trochu rozhodovala zarputilost. I ve třetí třetině jsme ještě měli možnosti, několik tutovek na brankovišti, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit a na jeden gól můžeme horko těžko vítězit. Zatím jsme jednou o gól vyhráli a dvakrát o gól prohráli, takže soutěž bude myslím hodně vyrovnaná. Náš výkon měl ale ve všech utkáních k dokonalosti hodně daleko a máme hodně na čem pracovat.