Zápasy mládeže
pá 20.9.2013 | Adam Janeček, Martin Voltr

Vítězná série končí. Oslabení stála starší dorostence zápas se Slavií

Zápasové menu

Čtyři zápasy procházeli hradečtí starší dorostenci extraligou bez ztráty kytičky. Až v tom pátém, kdy hostili vedoucí Slavii, přišla první porážka. Královští lvi sice v zápase od dvanácté minuty zásluhou gólu Marka Malinského vedli, ale soupeř třemi využitými přesilovkami utkání otočil a nakonec zvítězil jednoznančně 5:1.

První třetina skončila remízou

Velmi slibující utkání pod Bílou věží začalo v poněkud ukvapeném stylu, oba celky si vytvořily během prvních minut několik šancí. Ze strany Hradce se ve druhé minutě dostali do přečíslení dva na jednoho Tomáš Zahradník s Markem Malinským, nicméně Zahradníkova nahrávka nenašla hokejku volného spoluhráče. Na straně Slavie se Nestrašilova střela otřela pouze o hradeckou tyč.

Zajímavou akci si vytvořil i hradecký útočník Tomáš Drašnar, který byl však během svého úniku zblokován slavistickým obráncem. Kuriózní moment nastal ve třetí minutě, kdy hráli hosté v šesti hráčích. Nesouhlas s tímto verdiktem dával výrazně najevo asistent trenéra Slavie Petr Vyskočil, který byl za své chování vykázán ze střídačky. Hradec si zahrál čtyřminutovou přesilovku, ze které ale nevytěžil gól. Slavia pak po úspěšně zdolaném oslabení vypracovala dvě tečované střely, z nichž se ale ani jedna nedostala za brankovou čáru Hradce.

Na úvodní gól utkání se nakonec čekalo do 12. minuty, kdy se ocitl u pravé slávistické tyče nejproduktivnější hráč hradeckého celku Marek Malinský a krásně umístěnou střelou dostal Královské lvy do vedení 1:0. Slavia však ještě do konce první třetiny vyrovnala, když se po střele Petra Josefuse dostal ke kotouči Aleš Hyršl a poslal ho za záda domácího gólmana – 1:1.

Slavia obrátila zápas ve svůj prospěch

Druhá třetina se vyvíjela lépe pro hostující mužstvo, které hrálo aktivnější hokej a vytvářelo si zajímavější šance. Už ve 22. minutě se dostal k zajímavé dorážce hostující David Vyskočil, Hradec zase odpověděl nečekanou střelou Marka Malinského po vyhraném buly. Další šance nastala ve 24. minutě na straně domácích, kdy se v přečíslení dva na jednoho ocitli Jiří Drobný a David Gančarčík, ale střela Drobného ani následující dorážka Gančarčíka nedostala Hradecké do vedení.

Štěstí se tak přesunulo na opačnou stranu hřiště, když si Slavia vynutila hned dvě přesilovky. O její vedení se postaral ve 28. minutě Aleš Mareček, který po střele Marcela Kottka vyražený puk umístil do hradecké sítě – 1:2. Hradec se postaral o rozruch v polovině třetiny, když se do slibné pozice znovu dostal hradecký forvard Marek Malinský. Před brankou ale nestihl ztečovat nahrávku Tomáše Drašnara.

Slavia toho využila a ve 36. minutě upevnila své vedení. Střelu obránce Marcela Kottka tečoval Denis Heldák a zvýšil na 1:3. Pražané navíc ještě na konci třetiny sehráli krásnou útočnou akci před bránou Veselého, nicméně vstřelený gól rozhodčí po odpískání už uznat nemohli. Slavia tak ovládla dění ve druhé třetině a do kabiny si odnesla dvoubrankový náskok.

Pražský celek si své vedení pojistil

Třetí třetina přinesla poměrně vyrovnanou hru na obou stranách. Ve 42. minutě se sám ocitl před brankou Veselého Aleš Mareček, jeho blafák však nenašel volné místo, kudy by se mohl dostat za brankovou čáru. Aktivitu Slavie potvrdila i další šarvátka o puk před hradeckým brankovištěm a opětovné přečíslení dva na jednoho v podání Petra Josefuse a Denise Heldáka, jejichž přihrávka ale byla zblokována hradeckým bekem.

Slavia poté přesto vsítila další branku, o kterou se postaral ve 49. minutě Marcel Kottek, jenž svůj individuální únik zakončil přesnou střelou nad Veselého rameno – 1:4. Další přečíslení dva na jednoho předvedla ve 46. minutě slávistická dvojice Viktor Nestrašil – David Novák, Nestrašilova přihrávka však nenašla nataženou hůl Nováka.

Hradečtí si vytvořili zajímavou šanci v v polovině třetí třetiny, když se k dorážce dostal Tomáš Drašnar, který ale nedokázal puk vstřelit za Sochůrkova záda. Slavia svoje vedení ještě upravila po výtečném přečíslení, kdy se přihrávka Denise Heldáka dostala na čepel Petra Josefuse, který svou střelou rozhodl o konečném stavu 1:5. Hradec tak poprvé v sezóně prohrál a Slavia si domů odvezla cenné tři body. Pojistila si tak první příčku tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Bažant 0 0 0 -1 4
Adam Čech 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 2
Jaroslav Faltýnek 0 1 1 1 2
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -2 0
Filip Hronek 0 0 0 -1 2
David Chalupa 0 0 0 1 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
Marek Malinský 1 0 1 1 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 2
Jan Tvrdík 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 1 2
Emil Veselý 0 0 0 -1 0
David Voříšek 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 37 5 32 86,49 0 0

Fotogalerie