Zápasy mládeže
so 21.9.2013 | Tomáš Dolejš, Martin Voltr

Povedený závěr přisoudil starším dorostencům tři body z Liberce

Zápasové menu

Vrací se hradečtí mladíci na vítěznou vlnu? Starší dorost Královských lvů po první prohře sezóny zajížděl k tabulkově hodně důležitému souboji na led Liberce. Na góly se čekalo až do posledních deseti minut, kdy si vzal taktovku zápasu do ruky Tomáš Zahradník, jenž v rychlém sledu skóroval dvakrát! Liberci pak snížení nepomohlo, Hradec tak Bílé Tygry zase sesadil z druhého místa.

Zajímavých situací bylo pohříchu málo

První třetina utkání hokejově moc pohledná nebyla. Vypadalo to, jako by se oba týmy těžko dostávaly do hry. Ve čtvrté minutě už se mohlo něco začít dít, ale Tygři nabídnutou početní výhodu využít nedokázali. V šanci se sice ocitnul Solenský, jenže střela nebyla ideální. Poté, co výhoda domácích skončila, začala naopak přesilovka Hradce. Ani Královští lvi se však v početní převaze nepředvedli, a to nakonec byla dvojnásobná kvůli přestupku Svitáka. Střílet zkoušel Zahradník, ale jeho rány byly zblokovány.

Během první části bylo střel skutečně pomálu, pokus Hronka přistál v náručí gólmana. Tygři nevyužili ani další přesilovku, střely Tržického a Divily byly spíše z nouze. Když se síly srovnaly, ze hry měl nepatrně více Hradec, Drobný ale mířil moc vysoko. Chalupa pak nezpracoval puk před brankou a o chvíli později přestřelil Hronek. Prvních dvacet minut tak nepřineslo ani vyloženou gólovou šanci, natož pak branku.

Branku nenabídla ani druhá část

A skórovat se týmům nepodařilo ani po přestávce, i když už se začínaly probouzet slibné příležitosti. Drobný nevyužil tutovku, když nedokázal puk usměrnit přes ležícího Stezku. Na to odpovídal domácí Babec v úniku, ale nestihl dobře vystřelit. Z liberecké strany ještě zkoušel Ordoš, ovšem i hradecký gólman Petric se předvedl.

Tygři poté vytvořili závar před klecí Hradce, když Tržický poslal puk mezi mnoho hráčů v brankovišti. Brankář hostů i přes zmatek puk dokázal zachytit. Ještě jednou pak zkoušel pálit Ordoš, střela mu ale nesedla. Lvi si potřebovali ujasnit pár věcí a raději si vyžádali oddechový čas. Chvilku před koncem prostřední části pak ještě těsně minul branku hradecký Hofman.

Hradecký reprezentant souboj rozhodl

Závěrečnou periodu utkání zahájili Tygři přesilovou hrou kvůli sekání Faltýnka. Gól mohl padnout po spolupráci Krále s Lakatošem, ale první jmenovaný v šanci puk neposunul dle představ. Král poté, už při plném počtu soupeřů, trefil Petrice do lapačky a puk byl neposedný, avšak gólman ho zkrotil. Po pár minutách šancí začalo ubývat a už to vypadalo na návrat do první třetiny.

Ale přilo závěrečných deset minut a s nimi i góly. Stezka vychytal Malinského, ale k puku se dostal Tomáš Zahradník a nekompromisně zavěsil pod víko – 0:1! Tygři se snažili vyrovnat a příliš otevřeli hru, po hrubici obrany domácích na modré čáře se vydali do přečíslení Chalupa se Zahradníkem, přišla rychlá výměna puku a Stezka lovil puk ze sítě podruhé, opět se trefil Tomáš Zahradník – 0:2.

Hned se snažil reagovat domácí Král a nebyl daleko od skórování, od tyče puk proplul skutečně o několik milimetrů. Tygrům se nakonec povedlo snížit díky teči Petra Svitáka, která umístila kotouč za záda brankáře – 1:2. Jenomže to už zbývaly pouze dvě minuty a když Bílí Tygři spustili hru v šesti, ani ta jim ke srovnání nepomohla. Všechny body si tak domů odvezli Královští lvi!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Bažant 0 0 0 0 2
Adam Čech 0 0 0 0 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 1 2
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
Filip Hronek 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 2 2 2 0
Filip Luštinec 0 0 0 1 0
Marek Malinský 0 2 2 2 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 2 0 2 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip-Daniel Petric 60 35 1 34 97,14 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec):
Pro nás je to ztráta, myslím, že jsme měli více ze hry. Bohužel to byl zápas, ve kterém se nám nedařilo v koncovce. Udělali jsme chybu v obranném pásmu, špatně jsme si pokryli hráče a dostali gól. Po individuální chybě jsme dostali druhý a naše kontaktní branka přišla už pozdě. Bylo jasné, že kdo dá první gól, vyhraje.

Miroslav Vybíral (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas se mi hodnotí dobře, rozhodné lépe než předchozí se Slavií. Tentokrát jsme se chyb vyvarovali, až na pár vyjímek, ale gólman nás podržel. Soustředěným výkonem v defenzívě jsme si pak počkali na šance z brejků. Byli jsme maličko chytřejší, i když ta hokejovost byla na straně Liberce. Máme srdce a tým, a to rozhodlo. Kluci do toho šli po hlavě, a to je důležité.