Zápasy mládeže
pá 4.10.2013 | Jaroslav Pešek, Martin Voltr

Starší dorost v emotivním zápase nestačil na rozjeté Budějovice

Zápasové menu

Hradečtí starší dorostenci v pátek narazili na soupeře, který má největší formu ze všech – České Budějovice totiž vyhrály pět zápasů v řadě. Královští lvi jejich sérii bohužel nepřerušili, už v polovině první třetiny dvakrát inkasovali a v závěru plném trestů na obou stranách už stav dotahovali marně. Nic na tom nezměnila ani jejich střelecká převaha. V sobotu si ale budou chtít spravit chuť ve východočeském derby, které startuje pod Bílou věží ve 12 hodin.

Slepené góly poslaly Budějovice do vedení

Domácí vstoupili do utkání lépe než soupeř. Dostávali se do více šancí, lépe bruslili a v rozehrávce byli přesnější. Tato převaha vyvrcholila v desáté minutě, nejprve sám před brankou neuspěl bekhendovou střelou Petr Panáček, ale o necelou minutu později se domácí mohli radovat z první branky. Puk se odrazil na modrou čáru k Janu Farkovi, který prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, a otevřel gólový účet utkání – 1:0.

Po úvodním gólu se Královehradečtí oklepali a zmohli se k odporu. Vyrovnat ale nedokázali. Proto přišel trest v podobě druhého gólu Jihočechů. Panáčkovu střelu dorazil za Petrice Jakub Šafář, a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení. Do konce třetiny se už nic důležitého nestalo, a do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Hradec se poprvé prosadil až v polovině

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a do obrátek se začali dostávat hlavně Královští lvi, kteří do druhé části vstoupili nabuzeni. Přesto jako první skórovali Českobudějovičtí, když Janek Křikava dorazil Vráblíkovu střelu za záda Petrice – 3:0. Po tomto gólu Hradečtí vystřídali gólmany, mezi tři tyče se postavil Roman Černý.

Postupem času se začaly na ledě projevovat emoce a hra byla poznamenaná řadou vyloučení. Jednu z přesilových her využil Hradec. Po Vackově střele se před Kváčou vytvořil závar, puk se odrazil k Davidu Chalupovi, který bez problémů dorazil touš do brány a zařídil první hradeckou radost – 3:1. V dalším průběhu třetiny oba týmy spoléhaly na střely od modré čáry, které nebyly nijak nebezpečné.

Trestů přibylo, ale Hradečtí se už do zápasu nevrátili

Do posledního dějství vstoupili lépe domácí, ale dlouho si nemohli vypracovat větší šanci. Oba týmy zarputile bojovaly o střední pásmo, a tak se brankáři moc nezapotili. Nakonec ale udeřili domácí. Pavel Samohejl se prosmýkl kolem dvou obránců, dostal se až před Černého a pohodlně zasunul puk podél levého betonu do sítě. Vrátil tak svému týmu tříbrankové vedení – 4:1.

Hradeckým hráčům se však záhy podařilo snížit, když Tomáš Zahradník sebral ve středním pásmu puk, ujel všem obráncům a zakončil nad Kváčův beton – 4:2!

Po gólu hradecké naděje se atmosféra vyhrotila a následoval kolotoč vyloučení na obou stranách. Došlo dokonce i na bitku mezi Matějem Bažantem a Jankem Křikavou. Hradečtí ještě zkoušeli soupeře zatlačit, ale pět minut před koncem inkasovali branku, která už jejich naděje ukončila. Daniel Klinecký dojížděl puk, který už měl téměř v moci hradecký obránce, ten ale podklouzl a Klinecký samostatný nájezd proměnil. Domácí tak nakonec zvítězili 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Bažant 0 0 0 0 27
Adam Čech 0 0 0 1 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
Jakub Exner 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 -1 4
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
František Hnik 0 0 0 -1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 0 2
Filip Hronek 0 0 0 -1 0
David Chalupa 1 0 1 -1 0
Filip Luštinec 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 1 1 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 2
Jan Vacek 0 0 0 -3 0
Emil Veselý 0 0 0 -1 2
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 1 0 1 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Roman Černý 36 23 2 21 91,30 0 0
Filip-Daniel Petric 24 11 3 8 72,73 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Trummer (HC České Budějovice):
Zápas jsme začali tak, jak jsme si řekli, byli jsme důrazní, z čehož plynuly naše první dva góly. Myslím ale, že ve druhé třetině jsme trošku povolili. Ve třetí třetině už to byla hra nervů, ale jsem rád, že jsme utkání zdárně dotáhli do vítězného konce. Musim pochválit kluky, že makají a pracují tvrdě.

Miroslav Vybíral (Královští lvi Hradec Králové):
V utkání jsme byli jasně lepším týmem, o čemž svědčí i naše střelecká převaha. Soupeř nás ale potrestal za každou naši chybu. Není mým zvykem se vyjadřovat na adresu rozhodčích, ale zápas byl z jejich strany jasně tendenčně odřízen ve prospěch domácích.