Zápasy mládeže
pá 15.11.2013 | Tomáš Dolejš, Martin Voltr

Starší dorost schytal v Liberci debakl. Inkasoval jedenáct branek

Zápasové menu

Hradečtí starší dorostenci vyjeli k prvnímu zápasu po reprezentační pauze na led silného Liberce, který v předchozích dvou duelech zdolali. Tentokrát se ale zrodil úplně jiný výsledek. V první třetině ještě Královští lvi drželi s Bílými Tygry krok, ale v dalších inkasovali devětkrát a nakonec si připsali nelichotivou porážku 1:11.

Těsné první dějství, náskok pro Tygry

Již od začátku se hrál svižný hokej, hned v druhé minutě měl šanci hradecký Šeda, ale nevyzrál kličkou na gólmana Hosnedla. Za domácí mohl skórovat o několik minut později Janele, ale trefil pouze poslední centimetr betonu Petrice. Prvního gólu se diváci dočkali v desáté minutě, když se hned po vhazování prosadil Zdeněk Král – 1:0. Odpověď přišla od Zahradníka, domácí brankář však jeho střelu vyrazil na tyčku. Ani Hofman v úniku srovnat nedokázal.

Šancemi se to jen hemžilo, a Severočeši ze své další navýšili náskok, když Michal Gecko našel vhodnou pozici u branky. Po dvou inkasovaných brankách poslal trenér Lvů do klece druhého gólmana Černého. Do konce třetiny stačili Hradečtí ještě snížit, Tomáš Hofman zmátl brankáře a posunul puk do odkryté branky – 2:1.

Domácí smršť rozhodla zápas

Ovšem cosi se v hostech o pauze zlomilo a začala liberecká jízda. Hned zkraje třetiny se napodruhé trefil Matouš Bělohorský. Následoval ho Albert Janele, jenž se prosadil zpoza branky. Východočeši si vyžádali oddechový čas, ten jim však moc nepomohl. O minutu později se puk v síti třepotal popáté, když Jan Ordoš skóroval z druhé vlny – 5:1.

To už bylo moc i na Černého a v brance uvolnil místo opět Petricovi. Ten ani na druhý pokus čisté konto dlouho neudržel, Samuel Solenský zamířil přesně nad jeho lapačku a v 25. minutě tak Tygři vedli už o pět gólů. Tlak neustával a po dalších dvou minutách se na listinu střelců zapsal i Dominik Lakatoš – 7:1. Od Hradce přicházely pokusy na snížení, nejnebezpečnější byl ten Gančarčíkův, ale Hosnedl neposedný puk zkrotil.

Zápas se přehoupl do druhé poloviny, a i v té se Liberečtí dokázali prosadit. Zdeněk Král dostal puk do levého kruhu a propálil vše před sebou – 8:1. Zvyšovat chtěl ještě obránce Suchý, razantní střela se do branky nevešla. Druhý čestný gól hostů mohl dávat Hofman, ten však z nulového úhlu trefil boční síťku.

Brankový účet se zastavil na nepříjemně vysokém čísle

Do závěrečné periody měli domácí opět rychlý vstup, hned v první minutě si Ordoš s Matoušem Bělohorským vyměnili puk a bylo to již 9:1. Hradec se už téměř nezmohl na odpor, a to znamenalo další branku pro Tygry. Albert Janele přidal svůj druhý gól v utkání a zároveň navýšil na dvojciferné číslo – 10:1.

Přeci jen se hra uklidnila a i Královští lvi se začali dostávat do šancí. Jednu z nich měl Šeda, ale trefil pouze betony brankáře. Až v padesáté páté minutě došlo na závěrečnou branku, kterou dorážkou vsítil Dominik Lakatoš – 11:1. S tolika inkasovanými góly rostly i emoce a začínaly se rodit různé strkanice. Největší z nich předvedli Husa s Hofmanem, když v rohu rozjeli skutečný boxerský zápas. Mnohá vyloučení však posledních pět minut neovlivnila a tři body zůstaly pod Ještědem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 0 0 -2 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -2 0
Jakub Exner 0 0 0 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 -2 0
David Gančarčík 0 0 0 -3 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -2 0
Tomáš Hofman 1 0 1 -2 8
Filip Hronek 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 0 0 -7 0
Filip Luštinec 0 0 0 -7 0
David Malík 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 0 0 -5 0
Patrik Miškář 0 1 1 -2 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 -2 0
Emil Veselý 0 0 0 -6 0
David Voříšek 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 -5 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Roman Černý 8 8 3 5 62,50 0 0
Filip-Daniel Petric 52 29 8 21 72,41 0 0