Zápasy mládeže
so 23.11.2013 | Tomáš Lysý, Martin Voltr

Starší dorost se v Jihlavě gólově neprosadil a prohrál 0:2

Zápasové menu

Ani další důležitý souboj starší dorostenci nezvládli urvat na svou stranu a v tabulkových dostizích o první čtyřku zůstávají stále pozadu. V Jihlavě sehráli úpornou bitvu, v níž padl první gól až 12 minut před koncem – bohužel ale do hradecké sítě. Dukla pak přidala ještě jeden úder a vítězstvím 2:0 potvrdila svou obrovskou dominanci na vlastním ledě, kde vyhrála už devátý zápas v řadě.

Dobrý start Východočechů, vyrovnaná partie

Do dalšího důležitého utkání v boji o první polovinu tabulky vstoupili aktivněji hosté. Již po minutě hry vypálil z pravého kruhu tvrdou ránu Malinský, na Vacka si však nepřišel. I nadále byl Hradec Králové častěji u puku, ale jeho aktivitu zastavilo dvouminutové vyloučení Drašnara. Dukla sice v přesilovce strávila před Veselým většinu času, ale nijak nebezpečně ohrozit ho nedokázala.

V půlce první třetiny přišel protiútok domácích dva na jednoho, ale přihrávka Koloucha šla lehce na paty Dvořáka a s jeho střelou si tak gólman hostů poradil. Na druhé straně vypálil z pravé strany Gančarčík, ani po jeho dělovce se však gólový účet zápasu neotevřel. V závěru první třetiny byli během pár desítek vteřin vyloučeni dva hráči hostů a Dukla tak hrála dlouhou, ale do dvou třetin dělenou, přesilovku pět na tři. Před odchodem do kabin domácí její kratší část nevyužili.

Dukla svou možnost zahodila, stále se čekalo na gól

Zkraje druhé třetiny tak dohrávala Jihlava ještě čtyřiapadesát vteřin dlouhou dvojnásobnou početní převahu. Nejblíže k brance měl na jejím konci Bambula, když při dorážce střely Valy u levé tyče promáchl. Po návratu vyloučených hráčů na led byl k vidění spíše bojovný hokej. Ani jeden tým si nevytvořil vážnější šanci, spíše oběma týmům vázla kombinace a rozehrávka.

Až v polovině zápasu hrál Hradec Králové první přesilovou hru zápasu. Hned po buly vypálil na Vacka tvrdou ránu Faltýnek, ale domácí gólman nakonec jeho pokus vleže zlikvidoval. Dukla oslabení hrála velmi dobře a nepouštěla hosty na dostřel Vacka, stejně jako krátce nato při druhé přesilové hře Lvů. Protože ani po čtyřiceti minutách na Horáckém zimním stadionu gól nepadl, odcházely oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Těsnou bitvu rozhodli dvěma údery domácí

Třetí třetina přinesla hodně opatrný hokej. Oba týmy si uvědomovaly důležitost zápasu a nechtěly udělat hloupou chybu, která by mohla rozhodnout o osudu utkání. Hosté byli blíže ke gólu dvě minuty po začátku třetiny, ale po střele Zahradníka se zády Vacka rozezvučelo jen břevno. Na druhé straně Hradečtí rozehrávkou namazali přesně na hůl Zaymla, který mířil těsně vedle pravé tyče.

V dalších minutách hráli domácí i hosté přesilovou hru, ale skóre se měnilo až po návratu vyloučených hráčů na led. Ve 49. minutě poslal Půža puk na Ondráčka, který předložil mezi kruhy přihrávku kapitánovi Dukly Vojtěchu Balaštíkovi, a ten se nemýlil – 1:0.

Jihlavu vstřelený gól nabudil a nadále se tlačila před Veselého. O pět minut později již vedla o dva góly, když si Jiří Ondráček po nepřehledné situaci před brankou připsal svůj desátý přesný zářez v sezóně – 2:0. I nadále ohrožovala Dukla branku hostů, Zayml ale trefil zblízka jen Veselého beton a po Balaštíkově střele vytáhl gólman Královských lvů pěkný zákrok lapačkou.

Protože v posledních pěti minutách domácí pozorně bránili a hlídali pro svého gólmana čisté konto, stav se již nezměnil a tři body zůstaly na Vysočině.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 2
Jakub Exner 0 0 0 -1 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 0 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -2 0
Filip Hronek 0 0 0 -2 0
David Chalupa 0 0 0 0 2
Filip Luštinec 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 0 0 0 2
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 41 2 39 95,12 0 0