Zápasy mládeže
so 21.9.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Úvod bez ztráty kytičky. Junioři vyhráli ve Strakonicích 7:0!

Zápasové menu

Hradečtí junioři odstartovali další pouť za ligovým triumfem výtečně. Zápas prvního kola ve Strakonicích se odehrál zcela v režii Královských lvů! Svěřenci trenérského dua Luštinec – Voříšek nedali Strakonicím na jejich ledě šanci a vyhráli jednoznačně o sedm gólů. Hattrickem se přitom blýskl Michal Procházka.

Důležité góly Hradce před přestávkou

Junioři Hradce Králové vstoupili do nové sezóny znovu s vysokými ambicemi – udělat vše pro to, aby se do východočeské metropole vrátila juniorská extraliga. Hned do prvního zápasu, kdy zajížděli na led Strakonic, vstupovali jako jednoznačný favorit. A tuto roli plnili hned od samého začátku utkání!

Hradečtí tlačili svého soupeře od prvních minut, ale skóre zůstávalo neměnné. Jako první se do větší šance dostal Michal Procházka, který si nabruslil před Havelce, ale jeho beton zabránil hradeckému útočníkovi ve skórování. Neujala se ani pumelenice Kulhánka, kterou strakonický brankář jen se štěstím ukryl do lapačky.

David Havelec ale dokázal udržet bezbrankový stav pouze do dvanácté minuty, kdy se díky přehledu v brankovišti prosadil Josef Wolf – 0:1! Po úvodní trefě Východočechů se k šancím dostávali i domácí, ale zodpovědná hradecká obrana nedovolila větší ohrožení Bernartovy branky. Naopak, devatenáctá minuta přinesla další změnu stavu na druhé straně. Kapitánovi Lvů Pavlu Hlavatému se podařilo propasírovat kotouč mezi tyčí a Havelcovou bruslí – 0:2.

A to ještě nebylo z první třetiny všechno. Okamžitě po vhazování musel strakonický brankář lovit puk ze své sítě znovu! Michal Procházka využil zaváhání domácí obrany a střelou z mezikruží překonal Havelce potřetí – 0:3.

Domácím se stále nedařilo promluvit do skóre

Do druhé třetiny vstoupili Východočeši tak, jak zakončili tu první. Brankář Bernart si brzy všiml volného Lukáše Nedvídka na útočné modré čáře a hradecký útočník předal kotouč Lukáši Žemličkovi, který již neměl problém zavěsit a připsat si první gól v dresu Hradce Králové po svém příchodu z Havlíčkova Brodu – 0:4.

Po čtvrté brance Královských lvů přišel útlum a hra probíhala především ve středním pásmu. Aktivnější však byli stále Hradečtí, kteří se ve druhé části dostávali k častým brejkům, ale několikrát nechali vyniknout brankáře Davida Havelce. I tak se ale do konce prostřední části podařilo Pavlu Hlavatému jeho druhou brankou v zápase zvýšit stav. Jeho střela z úhlu propadla Havelcovi za čáru – 0:5.

Jasné tři body na úvod, k tomu i čisté konto

Jestliže se Strakonice v zápase dostaly k vážnějším situacím, bylo to právě ve třetí třetině. Na začátku posledního dějství zachránila Bernarta od inkasování tyč. Byli to ale zase Královští lvi, kdo měnil ukazatel skóre. Lukáš Nedvídek skvěle našel volného Michala Procházku, který střelou z mezikruží nedal Havelcovi šanci – 0:6.

Ten samý hráč navíc stačil dovršit hattrick! Michal Procházka tak necelé tři minuty před koncem uzavřel stav utkání na konečných 0:7. Strakonice se sice snažily alespoň o čestný zásah, ale brankář Rudolf Bernart za pomoci zodpovědné defenzívy celého mužstva nakonec udržel čisté konto. Vstup do sezóny tak proběhl podle hradeckých představ!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 0
Pavel Hlavatý 2 0 2 1 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 1 0
Daniel Klemenc 0 1 1 1 0
Jan Kulhánek 0 0 0 1 2
Martin Matějček 0 0 0 0 6
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 0 4 4 3 0
Ondřej Novotný 0 0 0 1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 1 0
Michal Procházka 3 0 3 3 0
Dominik Rejl 0 0 0 3 0
Daniel Souček 0 0 0 3 0
Matěj Suk 0 0 0 1 10
Daniel Šeps 0 1 1 1 0
Josef Wolf 1 0 1 1 0
Lukáš Žemlička 1 1 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 13 0 13 100,00 1 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Jako mužstvo jsme v prvním zápase podali zodpovědný organizovaný výkon, podpořený dobrou hrou zezadu a dobře chytajícím brankářem, který si připsal i jednu asistenci. Michal Procházka se zaskvěl třemi góly. Výkon obou mužstev byl ale v prvním utkání sezóny kostrbatý.