Zápasy mládeže
ne 22.9.2013 | Martin Voltr

Junioři v těžké domácí premiéře přetlačili Třebíč o gól

Poprvé v sezóně 2013/14 se hradečtí junioři přestavili na vlastní půdě, kde chtěli navázat na úvodní výhru ve Strakonicích. Třebíč, jakožto silnější soupeř, s nimi ovšem sehrála hodně dramatickou partii. Rozhodovala se až ve třetí třetině – Hradečtí mezi 53. a 57. minutou vstřelili dvě branky a Třebíči už závěrečné snížení nebylo nic platné. Náročný zápas tak pro Královské lvy dopadl výborně!

Domácí do zápasu vlétli, soupeř reagoval

Utkání odstartovalo ve velmi slušném tempu, o které se v úvodních minutách staral výhradně Hradec. První formace ve složení Procházka – Nedvídek – Žemlička, která v pátek zařídila čtyři góly ze sedmi na ledě Strakonic, působila hostům velké potíže. Už v první minutě ale Žemličkovi stačil hokejku před prázdnou bránou zablokovat soupeř a v dalším střídání trefil hradecký útočník po Nedvídkově přihrávce jen boční konstrukci brány.

Postupem času hru rozkouskovala vyloučení. Třebíč si dokonce zahrála půlminutovou přesilovku pět na tři, ale početní výhody se ani jednomu z týmů nedařily. Pomohly však Třebíči, aby se dostala do sedla a v útočném pásmu trávila víc času než domácí. I starší dorostenec František Veselý v hradecké bráně se tak měl co ohánět. Gól ovšem v prvních dvaceti minutách ani na jedné nepadl.

Třebíč našla na otevírací gól odpověď

To se ale po návratu z kabin hodně rychle změnilo. Na trestnou lavici putoval třebíčský hokejista a domácí početní výhodu po necelé minuty zužitkovali, když rychlý výpad do pásma zakončil Josef Wolf výtečnou střelou, která zapadla za Májova záda – 1:0!

Třebíč vzápětí dostala hned minutu a půl dvojnásobné početní výhody, která se jí ale vůbec nepovedla. Naopak to byl zase hradecký Lukáš Žemlička, kdo byl nejnebezpečnějším zakončovatelem, jenže s gólmanem soupeře si ani ve dvou dalších šancích neporadil. To samé platilo o Lukáši Kastnerovi, který před brankovištěm přijal parádní nabídku od Wolfa, jenže Milan Máj se blýskl zákrokem lapačkou.

Ve druhé části se oba týmy předháněly v protiútocích. Právě jeden takový vedl k vyrovnání skóre! Co se ve 34. minutě nepodařilo Maškovi, dokončil dorážkou z druhé vlny najíždějící Marcel Juráň – 1:1. Stav se do konce druhé třetiny klidně mohl měnit ještě několikrát, ale nestalo se tak. Největší zásluhu na tom měl František Veselý, jenž ramenem parádně vyrazil šanci osamoceného Maška.

Až posledních osm minut přineslo rozhodnutí

Na Horácké Slavii byla vidět chuť připsat si první vítězství. V úvodu třetí třetiny měla územní převahu, jenže gólové šance přicházely na druhé straně. Znovu hrozila osvědčená elitní formace, a na jejím konci Lukáš Žemlička, jenž do Hradce přišel letos z Havlíčkova Brodu. Největší šanci měl ale Michal Procházka, který svůj parádní výjezd z rohu pásma zakončil jen těsně vedle.

Hradec měl postupem času víc ze hry, a co bylo důležité, v 53. minutě se mu podařilo podruhé najít recept na výtečného brankáře Máje! Tomáš Půlpán, který už pravidelně nastupuje za Beroun v první lize mužů, za bránou nic nevymýšlel. Přestože to měl na bekhend, rozhodl se pro rychlé zakončení a brankáře dokázal u tyčky překvapit – 2:1!

Třebíč se snažila vrátit do zápasu a usilovný forčeking ji vynesl několik příležitostí. A tak bylo pro ni možná až trochu kruté, co následovalo. Půlpán tentokrát narýsoval přihrávku do brejku na hokejku kapitána Pavla Hlavatého, jenž naznačil kličku, aby následně zavěsil do bližšího růžku. To už pro Hradec vypadalo hodně dobře – 3:1!

I tak se ale ještě v malé hale hradeckého stadionu konalo velké drama. V čase 59:10 totiž Michal Vlašín protlačil kotouč za brankovou čáru a už to bylo jen o gól – 3:2. Závěrečný nápor, podpořený hrou bez brankáře, ale Třebíči nestačil. Hokejisté z Vysočiny tak podruhé nebodovali, naopak Hradci připadlo druhé vítěztví!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 0 2
Pavel Hlavatý 1 0 1 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 1 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 -1 4
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Michal Procházka 0 0 0 0 32
Tomáš Půlpán 1 1 2 1 0
Dominik Rejl 0 1 1 0 4
Daniel Souček 0 0 0 1 0
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 0 0 -1 2
Josef Wolf 1 0 1 0 0
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 32 2 30 93,75 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do zápasu jsme vstoupili velmi zodpovědně, až na malé nedostatky, které se budeme snažit v příštím týdnu odstranit. Hráli jsme trpělivě a v poslední třetině jsme dvěma góly rozhodli o vítězství. I když se Třebíči podařilo snížit, závěr zápasu jsme nakonec zvládli skvěle. Neznáme sílu dalších manšaftů, ale se šesti body z prvního víkendu jsme spokojení.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč):
Myslím, že domácí byli v zápase lepší, měli víc gólových příležitostí. Někdy jsme je hasili se štěstím a také nás držel brankář. Byli jsme ve hře až do situace, kdy dva hráči propadli u mantinelu a dostali jsme druhý gól. Vzápětí jsme měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je a domácí skórovali potřetí. Náš gól už pak přišel pozdě. Pracovali jsme ale velmi dobře a domácím byli dobrým soupeřem, je škoda, že jsme nezískali nějaký bod. Naším záměrem je teď hlavně stabilizovat mužstvo a samozřejmě se popereme o první čtyřku. To ale musíme bodovat, což se nám v prvních dvou zápasech venku nepovedlo.

Fotogalerie