Zápasy mládeže
ne 29.9.2013 | Jan Vavřina, Martin Voltr

Dvanáct juniorů Brodu bojovalo, ale Hradec jim nakonec nedal šanci

Hradečtí junioři pokračují ve své vítězné sérii od začátku nového soutěžního ročníku. Havlíčkův Brod sice v první polovině hry kousal, ale ve dvanácti hráčích pomalu přestával domácím stačit a Královští lvi nakonec utkání ovládli jasně 6:2. Dva góly proti „svým“ zaznamenal Lukáš Žemlička, který se do Hradce letos přesunul právě z dresu Rebelů.

Domácí stihli nepříznivé skóre rychle otočit

Do utkání vstoupili lépe Hradečtí. Od začátku se chopili iniciativy a dostávali se do šancí. V první vážné příležitosti se objevil Lukáš Kastner, který již ve druhé minutě střelou přes hostujícího obránce orazítkoval levou tyč Novákovy branky. Další slibné šance Hradeckých přišly v 8. minutě. Nejprve přihrával Lukáš Nedvídek zcela osamocenému Lukáši Žemličkovi, kterého vychytal Novák. O pár vteřin později nahazoval kotouč na branku Procházka, Bezděk jeho střelu tečoval jen nad branku soupeře.

Protože domácí své šance neproměnili, udeřilo na druhé straně. V deváté minutě se po přihrávce Kozlíka dokázal se štěstím prosadit Dominik Kittler a poslal Rebely do vedení. Vyrovnání se dočkali Královští lvi ve 13. minutě. Po střele jednoho z Hradeckých vznikl před brankou Rebelů závar, při kterém se za ležícího Nováka snažila dopravit kotouč hned trojice útočníků. To se nakonec podařilo Lukáši Žemličkovi, který tak srovnal skóre zápasu – 1:1.

O dvě minuty později už Lvi vedli. Ve vlastním oslabení ujela do přečíslení dvojice Nedvídek – Procházka. První jmenovaný našel přesně hokejku Michala Procházky, který z první nedal Novákovi šanci – 2:1. Skóre mohly ke konci první třetiny upravit oba týmy. Nejprve se dostal do šance hostující Kozlík a po něm hradecký Nedvídek, který se po střele začal radovat. Hlavní rozhodčí si nebyl celou situací jistý, během přerušení se proto poradil se svými kolegy a společně došli k názoru, že střela orazítkovala pouze horní tyč a skóre se už měnit nebude.

Ačkoliv byli Lvi lepší, druhá perioda skončila 1:1

Lvi pokračovali v dobrém výkonu i nadále. Důkazem budiž již třetí tyč, která opět zazvonila za Novákem. Matějček střílel, dorážku poslal Procházka jen do brankové konstrukce. Ve 25. minutě vedli Lvi už 3:1. Procházka posunul kotouč na Lukáše Žemličku, který prostřelil Nováka. Domácí mohli skóre navýšit hned během následujícího střídání. Wolf nejprve dorážel těsně mimo, po něm trefil z blízka Kastner jen brankáře hostí.

Ve 27. minutě nabídli domácí Rebelům přesilovou hru, kterou tým z Vysočiny sehrál parádně. Kotouč putoval po ose Křesťan – Brebera až k Tomáši Ludvíkovi, jenž si sjel z modré čáry na kruh, domácí ho nestihli obsadit a on tak poslal kotouč za Veselého – 3:2.

V této pasáži hry byli Hradečtí jasně lepší, ale na skóre se to neprojevilo. Do šance se po přečíslení 3 na 1 dostali Hlavatý, Ouzký a Souček. Pavel Hlavatý nic nevymýšlel, vystřelil, jeho střelu ale s přehledem zneškodnil Novák. Do podobné příležitosti se dostali i Brodští. Ti sehráli situaci naprosto odlišně, ale jejich kombinace skončila stejným výsledkem. I nadále se pokračovalo ve svižném tempu, další branku nebo gólovou šanci nám druhá část už ale nenabídla.

Rebelové hradecký nápor nevydrželi

Vstup do závěrečné periody se povedl Rebelům, kteří srovnali s Hradeckými krok výkonnostně, nikoliv však výsledkově. Ačkoliv se hra přelévala z jedné strany hřiště na druhou, šancí bylo v této části hry pramálo. Největší si připsali domácí po chybné rozehrávce brankáře Nováka. Ten si vzal příliš velké sousto a namazal Žemličkovi, který chtěl vkleče dopravit kotouč do opuštěné branky. V tom mu ale dokázal na poslední chvíli zabránit jeden z havlíčkobrodských obránců.

Rebelové postupně odpadali fyzicky, z čehož pramenily další šance a branky Hradce. První vyloučení týmu z Vysočiny ve třetí třetině se hostům krutě vymstilo. Domácí se v přesilové hře prosadili za značného přispění hostujícího Křesťana, od nějž se po střele Matěje Suka a Novákově zákroku nešťastně odrazil kotouč do vlastní brány. Už na 5:2 pak zvýšil v polovině třetí třetiny Pavel Hlavatý, který vjel s pukem do útočného pásma a z pravé strany vymetl levý horní roh Novákovy svatyně.

Hosté se s výsledkem snažili ještě něco udělat, to jim ale nedovolovala pozorná hradecká obrana. Naopak došlo k navýšení skóre na straně Hradce. Tři a půl minuty před koncem dostal kotouč na hůl Lukáš Nedvídek, který z mezikruží prostřelil Nováka po ledě k levé tyči a dal výsledku konečnou podobu – 6:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 0 0
Pavel Hlavatý 1 0 1 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Jan Kulhánek 0 1 1 1 0
Martin Matějček 0 0 0 3 2
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 1 4 5 4 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 2
Michal Procházka 1 3 4 4 0
Dominik Rejl 0 1 1 1 0
Daniel Souček 0 0 0 0 2
Matěj Suk 1 0 1 3 0
Daniel Šeps 0 0 0 1 0
Jan Tvrdík 0 0 0 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 2 1 3 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Měli jsme špatný vstup do zápasu a prohrávali jsme. Brzo jsme se ale do utkání vrátili a pak už jsme měli kotouč pod kontrolou. Kdybychom proměnili víc šancí, mohl být výsledek ještě vyšší. Brod už ve druhé části zápasu jenom bránil, nechodil nás napadat a my jsme si hlídali výsledek. Na utkání jsme se připravovali a nakonec ho zvládli na výbornou.

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Věděli jsme, že v tak úzkém kádru, který máme, nemůžeme Hradci odolávat po celých šedesát minut, a to se projevilo. Dvě nebo dvě a půl třetiny jsme hráli docela vyrovnanou partii, ale poté jsme bohužel odešli fyzicky a domácí nás přehráli. Nakonec z toho bylo jednoznačné vítězství v podání Hradce. Naše hra se odvíjí od dobrého gólmana a od toho, že ujedeme do nějakého brejku. Dvě třetiny jsme to tak nějak hráli, ale poté jsme odešli fyzicky.

Fotogalerie