Zápasy mládeže
ne 6.10.2013 | Adam Janeček, Martin Voltr

Podruhé s nulou! Junioři nedali nárok třetímu Táboru

Přestože juniory Hradce Králové a Tábora dělila před nedělním kolem jediná příčka, jejich vzájemný souboj pod Bílou věží byl jednoznačnou záležitostí ve prospěch domácích favoritů. Ti zatížili jihočeský účet postupně šesti góly a brankář František Veselý si navíc připsal čisté konto. V pátek se už ale bude lámat chleba – Lvi zajíždějí na led Velkých Popovic, které doposud také neztratily ani bod a je jasné, že ve skupině budou nejsilnějším protivníkem.

Tlak domácích přinesl jednobrankový náskok

Hra se od počátku vyvíjela ve velmi aktivním tempu na obou stranách. Hradec si brzy zahrál přesilovou hru, ze které gól nevytěžil. Tábor ihned poté se dostal též do početní výhody, z branky se ale nakonec také neradoval. Výrazná šance přišla v 7. minutě utkání, když táborský gólman Petr Havlátko musel zasahovat v mezikruží, branka hostů tak zůstala nepokryta a k puku se dostal hradecký forvard Tomáš Půlpán. Jeho střela ale minula hostující bránu. Domácí si vytvořili další zajímavý moment krátce poté, když z rohové přihrávky Tadeáše Ouzkého neproměnil šanci z mezikruží Jan Tvrdík.

První gólový moment utkání tak přišel v 9. minutě, když v rohu útočného pásma vybojoval puk hradecký útočník Lukáš Nedvídek a svojí individuální šancí vsítil první gól utkání – 1:0. Hradec byl aktivnějším týmem i po vstřelené brance, velkou šanci si vydobyl na konci první třetiny, když od levé tyče střílel Lukáš Žemlička, jehož střela se pohybovala na hranici brankové čáry. Puk se za ní ale už nedostal a Hradec si tak do kabiny odnesl jednobrankový náskok.

Vedení Královských lvů utěšeně narůstalo

Vstup do druhé třetiny se Hradeckým vyvedl na jedničku. Hned ve 22. minutě skóroval útočník Michal Procházka od modré čáry po přihrávce Lukáše Nedvídka – 2:0. Hradci se podařilo vsítit další gól hned minutu poté, když se po dlouhé přihrávce z obranného pásma dostal do samostatného úniku Martin Bartoň a upravil stav na 3:0. Hradec byl i nadále viditelnějším týmem na ledové ploše a většina šancí byla na jeho straně. O další únik se postaral ve 28. minutě znovu Martin Bartoň, tentokrát jeho šance gólem neskončila. V šanci se pak s Bartoněm ocitl i Půlpán, jejich přečíslení však stav nenavýšilo.

Hradečtí junioři se ovšem dostávali do častých oslabení a zajímavé momenty si tak mohli vytvořit i hosté. Ve 32. minutě pálil z mezikruží Patrik Zayml, ale branka z toho nepadla. O minutu a půl později se dostal do samostatného úniku hostující hráč Tomáš Bizek, i jeho zakončení Veselý pokryl. Svoji poslední výraznou šanci ve druhé části si hosté vytvořili ve 34. minutě, když se před hradeckým gólmanem spustila mela o puk, ze které nakonec branka též nepadla. Hradec před koncem druhé třetiny navýšil svůj náskok po golfové ráně Tomáše Půlpána od modré – 4:0.

Půltucet pro Tábor, nula pro Františka Veselého

Hradecký kádr opět bodoval na začátku třetí třetiny, nádhernou souhru zakončil z mezikruží Michal Procházka v 41. minutě, asistoval mu o toho opět Lukáš Nedvídek – 5:0. Z téže pozice pak neúspěšně střílel po nahrávce Drahoše Jebavého Daniel Šeps. Šance přišla i ve 45. minutě, kdy ale prázdnou bránu netrefil Martin Bartoň. Po neúspěšné akci Lukáš Kastnera už ale domácí krásně sehráli přesilovou hru, na jejímž konci se radoval střelec Tomáš Půlpán a už to bylo o šest – 6:0.

Hradečtí junioři nadále vyvíjeli na Jihočechy silný tlak a snažili se o další branky. Třeba přečíslení špílmachrů Lukáše Nedvídka a Michala Procházky však skončilo neúspěšně, a tak si Hradec i po emotivním závěru plném vyloučení odnesl ze zápasu tříbodový zisk a prodloužil svou neporazitelnost.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 1 2 1 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 4
Pavel Hlavatý 0 0 0 1 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 1 4
Jan Kulhánek 0 0 0 2 2
Martin Matějček 0 0 0 0 34
Lukáš Nedvídek 1 2 3 2 0
Ondřej Novotný 0 1 1 1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 2
Michal Procházka 2 0 2 2 0
Tomáš Půlpán 2 0 2 2 0
Dominik Rejl 0 1 1 1 2
Daniel Souček 0 1 1 2 0
Matěj Suk 0 0 0 1 2
Daniel Šeps 0 0 0 0 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 0 2
Lukáš Žemlička 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 33 0 33 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Máme teď nabitý program, ve středu ještě hrajeme poslední zápas Metuje Cupu proti Jaroměři o umístění. Proto jsme utkání odehráli na čtyři formace. Sice jsme vyhráli a Táboru nastříleli šest gólů, ale naše nedisciplinovanost byla katastrofální. Na tom musíme do příštího víkendu hodně, hodně zapracovat, protože nás čekají Popovice.

Jaroslav Drda (HC Tábor):
Udělali jsme hodně individuálních chyb a zaslouženě prohráli. Hradec byl lepší po všech stránkách a musím mu pogratulovat. Vstup do sezóny ale i tak máme celkem povedený, sešlo se nám dobré mužstvo, složené z vlastních odchovanců. Myslím, že hrajeme to, co bychom hrát měli, i když se některý zápas nevyvede. Hradec se asi bude s Popovicemi prát o první místo, my budeme rádi, když se dostaneme do první čtyřky. Tam chce být ale každý.

Fotogalerie