Zápasy mládeže
ne 13.10.2013 | Filip Červinka, Martin Voltr

Junioři inkasovali tvrdý direkt, Kolín jim nastřílel sedm gólů

Po cenném vítězství na ledě Velkých Popovic hostili hradečtí junioři čtvrtý Kolín, svou roli však tentokrát vůbec nezvládli. Nedařilo se jim proměňovat šance a vlastní nedisciplinovaností v polovině utkání posadili Kozly na koně. Kolín v šedesáti minutách navýšil skóre až na hrozivých 1:7 a udělil domácím lekci.

Kolín se ve druhé minutě dostal do náskoku

Hradečtí začali utkání velkým tlakem a útočili na brankoviště hostujícího gólmana Váni. Ten však prvním nájezdům domácího mužstva odolal a jako blesk z čistého nebe udeřil Dominik Zumr, jenž si před Veselým počínal důrazně a černou pryž propasíroval za jeho záda – 0:1. Hradec ale nic nevzdával a stále se tlačil do předních linií. Díky jeho aktivitě mohl vyrovnat Josef Wolf, ale ten jen orazítkoval brankovou konstrukci Váni.

Kozlové se však také dostávali ke slovu, a to především díky mnoha přesilovým hrám, které zahráli precizně, ale na jejich konci se z gólu radovat nemohli. Na druhé straně si další tutovku připsal domácí Procházka, ten ale nastřelil pouze břevno kolínské klece. V závěru úvodní dvacetiminutovky tahali za delší konec provazu hosté a díky Semirádovi mohli navýšit skóre, ale Veselý byl bezchybný a jeho pokus zneškodnil.

Hradecké fauly nabídly soupeři další branky

Prostřední část začala velmi aktivně a šance byly k vidění na obou stranách kluziště. Hrálo se opravdu vyrovnaně, pak ale šest minut před koncem druhé části přišlo dvojnásobné vyloučení hradeckého Matějčka, který dostal trest do konce utkání, a posléze se hradečtí dostali dokonce do tří. Toho Kolínští brzy využili a puk za záda beznadějně se natahujícího Veselého dostal Jakub Semirád – 0:2.

Hosté pokračovali v dlouhé přesilovce 5 na 4 a o malou chviličku později se radovali z dalšího vstřeleného gólu, to když černou pryž propasíroval do hradecké svatyně Tomáš Marvánek a dostal tak svůj tým do tříbrankového vedení – 0:3. Domácí se ale posléze z této rány dokázali oklepat a i ve čtyřech se tlačili do útočné třetiny. Ani jedna z mnoha štiplavých střel však za zády brankáře Váni neskončila.

Kozlové náskok kontrolovali a navyšovali

Závěrečná část začala stejně jako ta druhá, kdy se oba týmy přetahovaly o každý metr kluziště a na Hradeckých byla vidět chuť na obrat zápasu. Šance Východočechů však brzy utnul muž zápasu Dominik Zumr. Tentokrát udeřil z rychlého samostatného úniku a na jeho bekhendový blafák neměl hradecký gólman Rudolf Bernart, který nahradil Františka Veselého, nárok dosáhnout – 0:4. Ve 47. minutě doplnil svého spoluhráče Tadeáš Kočí, jenž zvyšoval už na 0:5. Kočí si povyjel zpoza branky až na vrchol kruhů, odkud zamířil do břevna hradecké kasy, puk se však odrazil za brankovou čáru a Kolín si šel za jasným tříbodovým vítězstvím.

Domácí ovšem stále nic nevzdávali a ocitali se v mnoha gólových příležitostech. Jednu takovou proměnil Lukáš Žemlička, který dostal pas od Nedvídka na střelu z první a v zakončení se nemýlili – 1:5. To bylo ale z hradecké strany vše, jelikož po velkém závaru Kolína dokonal hattrick Dominik Zumr – 1:6. Hradečtí byli navíc těsně před koncem zápasu znovu vyloučeni, když Lukáš Kastner inkasoval trest ve hře, a přesilovou hru bleskově využil důrazný Josef Spitzer – 1:7.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 -3 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 -3 32
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 0 27
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 -1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Michal Procházka 0 0 0 1 0
Dominik Rejl 0 0 0 -1 0
Daniel Souček 0 0 0 -2 0
Matěj Suk 0 0 0 1 0
Daniel Šeps 0 0 0 -2 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 -2 0
Lukáš Žemlička 1 0 1 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 20 15 4 11 73,33 0 0
František Veselý 40 29 3 26 89,66 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Musíme soupeři pogratulovat. Narazili jsme na dobře organizovanou hru Kolína včetně dobře chytajícího gólmana. Měli jsme nějaké šance, ale nebyli jsme je schopni proměnit, protože jsme dostatečně nechodili do brankáře. Ve druhé částti jsme kvůli své nedisciplinovanosti hráli osm minut v oslabení, a právě tam se zápas lámal. Pak už se nám ho nepodařilo zvrátit, i když jsme měli mírnější převahu, a Kolín nás ve třetí třetině trestal za chyby, které jsme vyprodukovali.

Fotogalerie