Zápasy mládeže
so 19.10.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Junioři se oklepali z vysoké porážky, v Písku vyhráli 5:1

Zápasové menu

V pátek se na ledě jihočeského Písku představily hned dva hradecké týmy, po starším dorostu o body bojovala i juniorka. Té se zadařilo o poznání lépe. Královským lvům pomohlo, že dokázali odstranit svou největší slabinu z posledních zápasů – tedy nedisciplinovanost. Zásluhou Lukáše Nedvídka vedli už od první minuty a nakonec vyhráli jednoznačně 5:1, čímž alespoň částečně napravili předchozí vysokou porážku s Kolínem.

Lvi šli rychle do vedení, domácí však drželi krok

Lídr skupiny vstoupil do zápasu tím nejlepším způsobem. Hned v první minutě využil Lukáš Nedvídek chybu v domácí obraně, vystihl nahrávku a nekompromisní střelou nad vyrážečku nedal Marušovi v brance Písku šanci – 1:0. Hostům vstřelený gól dodal sebevědomí a hnali se do útoku. Usadili se v útočném pásmu a na další branku nenechali dlouho čekat. Po excelentní přihrávce od Daniela Šepse neměl Pavel Hlavatý sebemenší problém zvýšit skóre – 0:2.

Dvoubrankové vedení jakoby na chvíli Hradec uspokojilo a nechal domácí hrozit. A vlastně hned první střela na jeho branku znamenala snížení. Do samostatného uníku se totiž dostal Václav Novák a střelou nad Bernartovo rameno vrátil domácí na dostřel – 1:2. Ve zbytku třetiny se hrál vyrovnaný hokej a k vidění byly šance na obou stranách. Gól ale už přítomní diváci neviděli.

Nedisciplinovanost Písku dala Hradci možnost jít do trháku

Písek do prostředního dějství vstoupil odhodlaně. Domácí věděli, že jediný gól je dělí od vyrovnání stavu a snažili se dobýt Bernartovu klec. Pak ale přišla série vyloučení, které Hradec trestal. V prvních minutách přesilovky hosté sice mačkali Písecké v jejich třetině, ale dobře chytající Maruš jejich šance mařil. Dvojnásobnou početní převahu však už hosté využili. Na modré napřáhl Martin Matějček a nekompromisní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3.

Jeho radost ale o chvíli později zkrotil rozhodčí. Matějček totiž v rámci oslavy gólu začal na ledě klikovat, a obdržel za to desetiminutový trest za nesportovní chování. Hradečtí se po vstřelené brance evidentně uklidnili a pokračovali ve svých útočných výpadech. To také znamenalo další branku v síti domácích. Lukáš Bezděk se vydal do útoku a po nahrávce od Lukáše Žemličky zvýšil skóre – 1:4. Od té chvíle začal útočit i Písek. Tlak domácích však Královští lvi ustáli a do šatny si tak odnášeli tříbrankový náskok.

Ve vyrovnaném závěru si Hradec tři body pojistil

Poslední třetina byla tou nejvyrovnanější. Na obou stranách bylo k vidění velké množství šancí, ale jak Bernart, tak Maruš odolávali. V 50. minutě ale předvedl výbornou individuální práci Lukáš Nedvídek. V rohu kluziště vybojoval puk, najel si mezi kruhy a krásnou střelou vstřelil pátý gól Hradce Králové – 1:5.

Po vstřelené brance už se Hradečtí do ničeho netlačili, naopak Písek chtěl alespoň korigovat nepříznivé skóre. Disciplinovaná obrana svěřenců trenéra Luštince však měla zápas pod kontrolou a stav se tak již do konce utkání již neměnil. Královští lvi si tak domů odvezli cenné tři body.

Lukáš Bezděk: Rozhodl povedený vstup do zápasu

Lukáši, Písek jste porazili 5:1. Můžeš utkání zhodnotit?
Do utkání jsme vstoupili nejlépe, jak jsme mohli. Dali jsme hned na úvod první gól po krásné akci Lukáše Nedvídka. Druhý gól jsme přidali o pár minut později, takže úvod byl opravdu skvělý. Pak jsme ale dostali hloupý gól po chybě v obraně a třetina se otočila proti nám, začali jsme hrát hůř. V kabině jsme dostali od trenéra trochu „kartáč“. Do další třetiny jsme ale vstoupili zase dobře a pak už jsme to měli víceméně pod kontrolou. Písek měl pár šancí, ale Ruda nás v bráně podržel.

Ty jsi vstřelil svůj první gól v sezóně. Bude to pro tebe znamenat nějaký příspěvek do týmové pokladny?
Při mém gólu musím pochválit Lukáše Žemličku. Prohodil si dva hráče a já jsem po jeho přihrávce byl v situaci, ve které to nešlo nedat. Jsem určitě rád, že mi to tam konečně spadlo. Určitě budu muset donést nějakou „pokutu“ za první gól, ale snad to nebude nic velkého.

V neděli sehrajete další zápas, doma přivítáte Strakonice. Jak se na ten zápas přiravujete?
Ve Strakonicích jsme hráli první kolo. Pamatuju si, že i když jsme tam dali sedm gólů, hodně šancí jsme taky neproměnili. Musím říct, že svým způsobem nám asi i pomohla prohra s Kolínem, která nás vrátila zpátky na zem. Po výhře v Písku bychom v neděli chtěli zase najet na vítěznou vlnu a do další fáze ligy postoupit z prvního místa.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Lukáš Bezděk 1 0 1 1 0
Pavel Hlavatý 1 0 1 0 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 0 0
Daniel Klemenc 0 0 0 0 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 2
Martin Matějček 1 0 1 0 10
Lukáš Nedvídek 2 0 2 1 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 2
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 1 1 1 0
Dominik Rejl 0 2 2 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 1 1 1 2
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 1 1 0 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 1 1 0 0
Lukáš Žemlička 0 2 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Radek Wolf (IHC Písek):
Hradec vyhrál zaslouženě, byl ve všech směrech lepší. Svým způsobem jsme mu to usnadnili hloupými fauly a Hradec proměnil myslím tři přesilovky. V rozpoložení, ve kterém jsme my a ve kterém on, je to výsledek odpovídající.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Proti Písku jsme předvedli zodpovědný disciplinovaný výkon. Ze začátku utkání jsme se dostali do dvougólového vedení, potom ale po naší chybě na útočné modré čáře dokázal soupeř z brejku snížit. Ve druhé třetině jsme se dostali do tříbrankového vedení a v poslední části už jsme měli utkání pod kontrolou a dovedli ho do vítězného konce. Výkon mužstva byl podpořen dobře chytajícím brankářem.