Zápasy mládeže
pá 25.10.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Obrat v těžkém duelu. Junioři zdolali Třebíč díky druhé třetině

Zápasové menu

Junioři se v pátek vydali v oslabené sestavě na led Třebíče, která pro ně už od loňska platí jako jeden z nejtěžších soupeřů. Také že Hradci vstřelila první gól, jenže svěřenci Petra Luštince se z něj oklepali a po vyrovnání se ve druhé třetině dostali do rozhodujícího dvoubrankového náskoku, který platil i po závěrečné siréně. Na konto jim tak připluly další tři důležité body.

Hradečtí se v první třetině spíše bránili

Do utkání vstoupili domácí doslova jako uragán. Od první minuty byl plný led bílých dresů Horácké Slavie, Třebíč se usadila v útočném pásmu a zásobovala Bernarta jednou střelou za druhou. Hradecká obrana odolávala a držela bezbrankový stav až do vyloučení Josefa Wolfa. Skvěle sehraná přesilová hra, kdy Tůma za brankou zmátl celou hradeckou obranu i s brankářem, vyústila v první gól. Kapitán domácích David Horký zakončoval do prázdné branky – 1:0.

Hradečtí se po inkasované brance trochu probrali a ke střelám si dostávali i oni. Za snahu byli odměněni v poslední minutě úvodního dějství. Daniel Souček napřáhl na modré a s pomocí teče jednoho z domácích obránců se puk doklouzal až za Máje – 1:1.

Prostřední část v režii lídra

Ve druhé třetině se útočilo na stejnou klec jako v té první, už jí ale střežil gólman domácího celku. Brankář Máj si připisoval jeden zákrok za druhým a úspěšně odolával. Na pohlednou individuální akci Michala Procházky ve 25. minutě byl ale krátký – 1:2.

I když Hradec udával tempo hry, zajímavé situace byly k vidění i před Bernartovou klecí. Byli to ale opět hosté, kdo se radoval. Martin Bartoň zakončil drtivý tlak Hradce nechytatelnou střelou z předbrankového prostoru – 1:3.

Závěr utkání držel Hradec pod kontrolou

Třetí třetina byla nejvyrovnanější pasáží hry. Utkání se přelévalo ze strany na stranu, v evidentně větší pohodě byli ale pochopitelně Královští lvi. Daniel Šeps brzy střelou po zemi možná trochu překvapil Máje a zvýšil na 1:4. Poté ale přišla série hradeckých vyloučení a pro domácí možnost přiblížit se zdramatizování zápasu. Zodpovědná obranná hra Východočechů ale mařila veškeré snažení třebíčských juniorů.

Královští lvi se ovšem už nejspíš viděli při oslavách vítězství, protože snížení domácím vysloveně darovali. Jedinou větší chybu hostující obrany potrestal Michal Vlašín, který natřikrát překonal Bernarta – 2:4. To už ale běžela 58. minuta a domácím zbývalo minimum času na vstřelení další branky. Celá hradecká defenziva si už výsledek pohlídala.

Tadeáš Ouzký: Hrát v obraně? Vypořádal jsem se s tím

Tadeáši, jaký to byl z tvého pohledu zápas?
Do utkání vstoupili lépe domácí. Byli aktivnější, lépe bruslili, to znamenalo i inkasovanou branku. Naštěstí se nám ještě do konce třetiny podařilo srovnat a potom už jsme hru ovládali my.

Nastoupil jsi netradičně v obraně. Jak k tomu vlastně došlo?
Těsně před rozbruslenim mi trenér sdělil, že nastoupim na postu obránce, jelikož máme nejaké hráče zraněné nebo nemohou kvůli trestům nastoupit. Odmalička hraju v útoku, ale nezbylo mi nic jiného než se s tím vypořádat, což si myslím, že se mi až na pár slabších chvilek vcelku podařilo. Ještě před začátkem zápasu mi spoluhráči připomněli můj hattrick ze zápasu v dorostu proti Pardubicím, ve kterém jsem nastupoval také kvůli marodce v obraně a po skvělých přihravkách Lukáše Nedvidka jsem dal tři góly. Lukáš nám tentokrát chyběl, takže jsem gól nedal. Ale chtěl bych mu pogratulovat k jeho extraligové premiéře.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?
Dosavadní čast sezóny hodnotim pozitivně, až na výpadek proti Kolínu, kde se nám nepodařilo opravdu nic, a minulý zápasu proti Strakonicím, který také neprobíhal dle našich představ.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 1 2 1 2
Pavel Hlavatý 0 1 1 1 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 0 0
Daniel Klemenc 0 0 0 -1 0
Jan Kulhánek 0 0 0 1 2
Ondřej Novotný 0 0 0 0 2
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 2
Michal Procházka 1 0 1 1 2
Dominik Rejl 0 0 0 0 0
Daniel Souček 1 0 1 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 1 1 1 0
Daniel Šeps 1 0 1 1 0
Jan Tvrdík 0 0 0 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 0 2
Lukáš Žemlička 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do Třebíče jsme přijeli v oslabené sestavě bez čtyř hráčů. Museli jsme tak improvizovat a přesunout útočníka Ouzkého do obrany. Třebíč vstoupila do zápasu aktivně a dělala nám problémy, což vyústilo v první gól. Naštěstí se nám ještě do konce první třetiny podařilo srovnat a ve druhé jsme odskočili na rozdíl dvou branek, což nám hodně pomohlo. V poslední části jsme ještě zvýšili náskok a i když pak Třebíč ještě měla šance a snížila, zodpovědnou hrou jsme dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce.