Zápasy mládeže
ne 27.10.2013 | Martin Voltr

Porcování Medvěda, část druhá: Junioři nasázeli Berounu osmnáct gólů!

Podruhé v sezóně se junioři střetli s Berounem a podruhé předvedli velkolepou kanonádu. Svůj výkon z prvního zápasu ještě o čtyři góly vylepšili a bezbranné Medvědy porazili drtivým výsledkem 18:2! Hosté udrželi čisté konto jen sedm minut a v první třetině se ještě prezentovali dobrou hrou, pak už byl ale na ledě jeden jediný tým. Na světě nakonec byly tři hattricky, Josef Wolf přitom mířil do černého hned čtyřikrát.

Beroun se držel přesně 7 minut a 15 sekund

Hradec už od začátku potvrzoval roli týmu, který musí útočit. První velké šance měli Lukáš Žemlička či Martin Bartoň, který v první formaci od pátku zastupuje Lukáše Nedvídka. První branka utkání ale padla pro Medvědy hodně nešťastně. Josef Wolf zkusil štěstí od zadního mantinelu a brankář Radek Sovák si puk srazil sám za brankovou čáru – 1:0.

Většinu času se sice hrálo jedním směrem, ale hosté také vystrčili růžky, to když se dostali dokonce do úniku dva na nikoho! David Kohout ho ale nevyřešil optimálně a Jan Jeřábek jeho kličku vystihl.

V závěru třetiny tak Královští lvi svého soupeře dvakrát ztrestali. Nejprve stačil Josef Wolf do puku plácnout o zlomek sekundy dřív než ho brankář přikryl a radoval se podruhé v zápase. Dvanáct sekund před sirénou navíc Sovákovi propadlo nahození Matěje Suka od modré čáry a už to bylo 3:0.

Medvědí hráz definitivně padla

Druhou třetinu přežili Medvědi bez inkasování jen pár střídání. Pak na modré napřáhl Tadeáš Ouzký a tvrdou ranou propálil vše před sebou. A jakmile ve 28. minutě Josef Wolf snadno dopravil puk do prázdné brány, završil svůj hattrick a zvýšil na 5:0, stavidla hostující obrany už byla otevřená naplno a Hradec toho neváhal využívat.

Ještě v téže minutě totiž Tadeáš Ouzký povedeným věšákem zaznamenal svůj druhý gól. Nejhorší pasáž pro Medvědy pak přišla mezi 32. a 34. minutou, kdy inkasovali hned čtyřikrát. Nejprve se rovněž povedenou švihovkou prezentoval Daniel Klemenc, pak se v ponechané výhodě prosadil Martin Bartoň, za chvíli dokonal hattrick i Tadeáš Ouzký a potupnou desítku završil opět v ponechané výhodě Lukáš Žemlička – 10:0!

Pak přišlo to, co bylo za tohoto stavu už asi jediným cílem hostů. Skóre se totiž poprvé měnilo i na druhé straně! Tverďákův střílený pas ve hře čtyři na čtyři zachytil Lukáš Čelikovský a dlouhou kličkou nedal Jeřábkovi nárok. Jenže před sirénou se ještě podruhé v utkání trefili Martin Bartoň i Daniel Klemenc a druhá třetina skončila za stavu 12:1.

Hradecký expres se zastavil na čísle 18

Tou dobou už samozřejmě dávno nebylo co řešit, hosté se mohli jen snažit neinkasovat dvacítku. A docela se drželi, v úvodu třetí třetiny také ubránili své první oslabení. V čase 46:54 už to ale začlo nanovo. Nejdřív zakončil spolupráci s Procházkou Lukáš Žemlička, 17 sekund nato přišel čtvrtý okamžik slávy pro Josefa Wolfa – 14:1 .

V další minutě pak byl na světě už třetí hattrick, Lukáš Žemlička bleskurychle využil situace, kdy brankář Sovák neměl vyrážečku. Pak se poprvé v zápase trefil Daniel Šeps, jenž proměnil vychytralou zadovku od Rejla. A zanedlouho se dočkal také Michal Procházka, který ke svým čtyřem dosavadním asistencím přidal konečně i gól – 17:1.

Beroun dostal možnost první početní výhody až v 53. minutě, a rovnou ji využil, když povedenou akci zakončil za Jeřábkova záda Tomáš Ottomanský a zaznamenal druhý čestný gól Středočechů. Když ale hráli hosté druhou přesilovku, tentokrát se skóre měnilo na druhé straně. Po další nahrávce Michala Procházky se o ni postaral nejmladší hráč na ledě Jan Tvrdík. Tím už berounské utrpení definitivně skončilo a Královské lvy muselo mrzet snad jedině to, že už skóre nestihli zaokrouhlit na dvacítce – 18:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 2 3 5 8 0
Pavel Hlavatý 0 2 2 5 2
Drahoš Jebavý 0 1 1 1 0
Daniel Klemenc 2 1 3 5 4
Jan Kulhánek 0 2 2 4 0
Martin Matějček 0 0 0 10 0
Ondřej Novotný 0 0 0 3 0
Tadeáš Ouzký 3 0 3 4 0
Michal Procházka 1 5 6 9 0
Dominik Rejl 0 2 2 4 0
Daniel Souček 0 1 1 3 0
Matěj Suk 1 3 4 10 0
Daniel Šeps 1 1 2 4 0
Jan Tvrdík 1 1 2 5 0
Josef Wolf 4 1 5 5 0
Lukáš Žemlička 3 1 4 8 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 60 16 2 14 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
S papírově nejslabším soupeřem jsme k utkání přistoupili zodpovědně. Hráči plnili taktické pokyny trenérů, kombinovali, stříleli a s chutí si zahráli. Soupeř měl ze začátku ještě sílu, ale postupem času začal odpadat a my jsme stříleli góly.

Karel Manhart (Medvědi Beroun 1933):
Do Hradce jsme jeli ubránit co nejlepší výsledek. To se nám nepovedlo, osmnáct branek hovoří za všechno. První třetina od nás nebyla špatná, kluci ještě měli sílu a snažili se plnit pokyny, které jsme si v kabině řekli. Je škoda, že jsme před jejím koncem dostali dva blbé góly, mohlo to být ještě o něco lepší. Od druhé části jsme už ale bohužel byli Hradci vyloženě sparingpartnerem.

Fotogalerie