Zápasy mládeže
pá 15.11.2013 | Richard Wagner, Martin Voltr

Bojovní Rebelové obrali juniorku o bod, Hradec vyhrál v nájezdech

Zápasové menu

Těžká práce čekala hradecké juniory v první bitvě po reprezentační přestávce. Vydali se na led havlíčkobrodské Kotliny, kde jim domácí Rebelové byli o poznání silnějším soupeřem než v prvním vzájemním souboji. Hradec sice rychle vedl, pak ale musel sám dotahovat náskok. Protože ve zbytku zápasu neproměnil řadu dalších šancí, nakonec o vítězi rozhodly až nájezdy a pokus Martina Bartoně, který tak dvěma góly pomohl na Vysočině k triumfu Královských lvů.

Hradec začal první část náporem, domácí ukončili srovnáním

Hned od úvodních minut měl domácí brankář Čeněk Novák plnou výstroj práce. Josef Wolf si na něj ale nepřišel, jelikož havlíčkobrodská opora vytáhla parádní zákrok. Krátce nato už ale lovila kotouč ze své sítě. Pavel Hlavatý posunul hrací gumu na kruh, odkud vypálil nechytatelnou ránu pod víko Daniel Klemenc – 0:1.

Téměř vzápětí se navíc hnal do šance Lukáš Kastner, ale jeden z domácích beků jej od puku odstavil. Hradec byl jasně lepší a Lukáš Nedvídek měl hned několik šancí, ani jednou však nepřekonal připraveného strážce brodské svatyně. Východočechy trápila koncovka. Když už byl Čeněk Novák zdánlivě překonaný, tak zase netrefili Královéhradečtí branku. Nejvíce pak selhal Martin Bartoň, který minul zcela odkrytou klec.

Na druhé straně se tak začali zvedat domácí a David Krajhanzl měl dobrou šanci, ale na Veselého si nepřišel. Rebelové mohli udeřit v přesilovce, leč paradoxně ujel Lukáš Nedvídek, jenže jeho zakončení chytil domácí muž s maskou do své lapačky. Havlíčkobrodští tak nakonec přeci jen srovnali. Kotouč se dostal po nádherné kombinaci na hůl Ondřeje Hlídka, který z pravého kruhu využil přesilovku ranou na bližší tyč – 1:1.

Bleskově vydobyté vedení domácích bylo rychle ztraceno

Havlíčkův Brod začal prostřední část na jedničku. Maskovaný muž Rebelu nejprve vytáhl dobrý zákrok lapačkou a ihned po buly přišla rychlá akce. Kotouč se dostal od Václava Pecna na hokejku Martina Hynka, který z mírného úhlu přetavil milimetrový pas svého kolegy v gól – 2:1.

Jenže Královští lvi zanedlouho znovu srovnali. Lukáš Nedvídek, jenž má na svém kontě již čtyři starty za první mužstvo v nejvyšší soutěži, vyslal nahrávku do předbrankového prostoru, kde se zjevil nehlídaný Martin Bartoň a bez milosti zakončil přesně ke vzdálenější tyčce – 2:2!

Tentýž hráč následně mohl poslat výběr Petra Luštince do vedení, ale proti jeho ráně z brankoviště byla parádní lapačka domácího muže s maskou. Královéhradečtí měli navrch a neustále hrozili. Domácí družina občas zkusila své štěstí, ale její střely Veselého moc neohrožovaly. V největší šanci zklamal Pavel Hlavatý, který trefil jen klečícího Nováka. V posledních pěti minutách převzala skvadra Rebelů iniciativu, ale Martina Hynka vychytal parádním přesunem strážce hostující svatyně. Ten měl následně i štěstí, když jej Martin Jelínek trefil do boku.

Havlíčkův Brod přestál tlak a uhrál bod

Začátek závěrečného dějství byl vyrovnaný a oba gólmani museli neustále zasahovat. Nebezpečně pálil Lukáš Bezděk a Čeněk Novák kotouč neviděl, ale nakonec jej svým betonem odklidil od své tyče. S přibývajícím časem se také zvyšoval nápor Královských lvů. Jako král si ale počínal brankář Havlíčkova Brodu. Ten nejprve zneškodnil ránu Pavla Hlavatého a následně odmítl i dorážku Daniela Šepse, jíž vykopl bravurním betonem.

V posledních třech minutách byl k vidění velký nápor ze strany Východočechů, kteří dobrou minutu nepouštěli svého protivníka z jeho obranného pásma. Ještě předtím se hnal sám na kasu Lukáš Nedvídek, avšak výborným obranným zákrokem mu byl kotouč vypíchnut. Zbývalo dvacet vteřin a Hradečtí doráželi do odkryté klece, ale minuli ji. Rebelové pak nakonec uloupili puk a bodík si utéci nenechali.

Bonusový zářez připadl Hradci

V samostatných nájezdech se už ale štěstí přiklonilo na stranu Královských lvů, když rozhodl opět Martin Bartoň. Lukáš Nedvídek a ani jeho jmenovec Kastner si na Nováka nepřišli. František Veselý pak zneškodnil tři pokusy Havlíčkobrodských. Neuspěli Martin Hynek, Lukáš Brebera, ani Tomáš Ludvík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 2 0 2 0 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 0 2
Pavel Hlavatý 0 1 1 1 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Daniel Klemenc 1 0 1 1 0
Jan Kulhánek 0 1 1 0 0
Martin Matějček 0 0 0 1 2
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 0
Michal Procházka 0 0 0 0 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 0 0
Dominik Rejl 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 1 1 1 2
Daniel Šeps 0 0 0 0 2
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 33 2 31 93,94 0 0

Ohlasy k utkání

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Myslím, že proti favoritovi naší skupiny jsme uhráli dobrý výsledek. Na začátku bylo vidět, že jsme hráli po delší době. Řekl bych, že to byl dobrý zápas. Kluky musím pochválit, protože bojovali.



Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Byl to první zápas po dlouhé pauze, což bylo na naší hře znát. Havlíčkův Brod hrál po celý zápas dobře, napadal nás, s čímž jsme měli problémy. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí v penaltách.