Zápasy mládeže
ne 17.11.2013 | Ondřej Novotný, Martin Voltr

Vítězstvím 6:1 nad Krkonošemi stvrdili junioři postup do ligové nadstavby

Zápasové menu

Tentokrát si hradečtí junioři nenechali vzít ani bod. V zápase 13. kola hostili na domácí půdě HC Krkonoše a malé derby zvládli bez potíží, když do poloviny utkání vstřelili pět branek a snadno dokráčeli k vítězství 6:1. Dvakrát do černého mířili Michal Procházka, Lukáš Kastner i Martin Bartoň. Ostatní ligové výsledky navíc znamenají, že Hradec už má definitivně jistý postup do nadstavby.

Nejdůležitější se odehrálo v první periodě

Utkání začalo ve vysokém tempu a na první šance se nemuselo dlouho čekat. Ta první nejzávažnější byla také proměněna. V 10. minutě se ke střele od modré odhodlal Suk, tento pokus ještě brankář Abrahám zažehnal, na dorážku Michala Procházky ale nestačil – 1:0.

Hradec byl po prvním gólu na koni. A za převahu byl také právem odměněn. V 14. minutě nastřeloval jeden z beků Lvů puk do chumlu před bránu, ve kterém se nejlépe zorientoval Lukáš Kastner, jenž našel skulinku mezi betony krkonošského strážce – 2:0.

Pokud byl Hradec po první vstřelené brance při chuti, po té druhé byl dvojnásob. Střela za střelou obstřelovala svatyni hostů a třetí branka byla na spadnutí. A také že přišla. V 16. minutě šikovně obkroužil hostující klec Tomáš Půlpán a Martin Bartoň už s přehledem zakončil pod břevno – 3:0.

Na Hradci po vysokém vedení nebylo vidět oslabení útočné fáze, ale Krkonoše spíše začaly hrát více kombinačně, a za to též byly odměněny. V 17. minutě se pohlednou individuální akcí prezentoval Patrik Urban, který také svůj únik po levé straně proměnil a stanovil tak konečný výsledek první periody na 3:1.

Hostům nepomohlo ani trestné střílení

Do druhé třetiny vlétli hosté jako utržení ze řetězu. Když už se ale dostali do vážnějšího ohrožení, tak zakročila pozorná obrana nebo gólman. Až přišla situace z 25. minuty a Krkonoše měly výhodu trestného střílení. To ale zneškodnil skvělý domácí gólman a na hostech bylo vidět, že se v koncovce trápí.

A tak to byl znovu Hradec, který měnil na světelné tabuli skóre. V 28. minutě obdržel do prostoru z mezikruží přesnou přihrávku Lukáš Kastner a svojí druhou brankou v utkání poslal domácí již do čtyřbrankového trháku – 4:1. I když se Krkonoše též tlačily na útočnou polovinu, tak přesně za šedesát vteřin se skóre měnilo znovu. Tentokrát obdržel na levém křídle přesnou kolmici Michal Procházka. Ten si též zavezl puk do mezikruží, tam ale nezvolil střelu, nýbrž rychlé vymíchání brankáře a pátá branka poté byla pouze třešničkou – 5:1.

Hra poté nabrala více nedisciplinovanosti, ale i přestože hosté prohrávali o větší počet branek, sympaticky se snažili ohrožovat bránu Lvů. Ani z toho ale branka nepadla a podruhé do kabin se tak šlo za ještě příznivějšího stavu pro domácí

Hradec si kontroloval jasou výhru

Jak druhá perioda skončila, tak také ta třetí začala. Tedy převahou Hradce a ojedinělými výpady Krkonoš. Na ty ale byl od poslední třetiny vždy připraven jeden obránce Královských lvů, a Veselý tak neměl moc práce. S nadsázkou řečeno, třetí třetina byla ze všech asi nejnudnější. Na Hradci už byla vidět jasná dominance v utkání, které by už bylo velikou hrubkou ztratit, a Krkonoše, byť se snažily, nemohly na Hradec vyzrát.

Hradec ale jako by posledních pět minut chytil novou múzu a začal to zkoušet nebezpečnými střelami ze stran. Po obou stranách vyšly dvě poměrně svižné rány, až přišla v 56. minutě kombinace Jebavý – Klemenc – Bartoň. Poslední jmenovaný, tedy Martin Bartoň pak už jen poslal puk do protipohybu brankáře a bylo to 6:1. Hradec si i v posledních desítkách vteřin dokázal vytvořit tlak, branka už ale nepadla ani na jedné straně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 2 2 4 3 0
Lukáš Bezděk 0 1 1 2 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 -1 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 0 0
Lukáš Kastner 2 0 2 1 0
Daniel Klemenc 0 1 1 0 2
Jan Kulhánek 0 0 0 -1 2
Martin Matějček 0 0 0 2 2
Michal Procházka 2 1 3 2 0
Tomáš Půlpán 0 2 2 2 0
Dominik Rejl 0 0 0 2 0
Jan Skála 0 0 0 0 2
Daniel Souček 0 0 0 -1 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 1 1 2 0
Daniel Šeps 0 2 2 1 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Voříšek (Královští lvi Hradec Králové):
Se soupeřem, který se pokouší dostat do postupové čtyřky, jsme sehráli jednoznačný zápas. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou a rozhodli jsme ho svými krásnými kombinačními akcemi. Na soupeře jsme se připravovali na základě prvního utkání, víme, že umí hrát tvrdý urputný hokej, my jsme ale dokázali využít jednoznačné šance a především nás podržel brankář, který vychytal i trestné střílení a byl jednoznačně nejlepším hráčem utkání. Ve třetí třetině jsme dali prostor čtvrté lajně, aby se dostala do hráčského nasazení a samozřejmě se tak hra trošičku rozměnila. Ale jinak jsme předvedli stabilní výkon.