Zápasy mládeže
ne 24.11.2013 | Ondřej Novotný, Martin Voltr

V bitvě s druhými Popovicemi nepřipustila juniorka drama a vyhrála 6:2

Zápasové menu

Takřka na jedničku zvládli junioři očekávaný souboj z čela tabulky, k němuž přijely pod Bílou věž Velké Popovice. Hradečtí už po jedenácti minutách vedli 3:0, soupeř se sice ve druhé části dostal na dostřel, ale domácí okamžitě odmítli drama a bez větších problémů dokráčeli k jasné výhře. Díky ní půjdou do nadstavby z prvního místa skupiny.

Hradecká vlna vyhnala brankáře z klece

Domácí do utkání vstoupili, jak nejlépe mohli. Uběhlo totiž pouze 27 vteřin a na pravém křídle dostal do jízdy puk Michal Procházka, který vyslal tvrdý a hlavně přesný projektil na vzdálenější tyč – 1:0! A hosté mohli být rádi, že v dalších situacích neinkasovali znovu. K první střele se dostali až v páté minutě. V levém rohu svedl souboj jeden z hradeckých hráčů s hostujícím Mrvou, který se pak nikým nehlídaným ocitl s pukem na holi v mezikruží, ale srovnatelnou situaci s první domácí neproměnil.

Hradec byl ale i nadále výrazně aktivnější, pak ale zase do hry vstupovali i hosté. Dostali dokonce i početní výhodu, ve které si ale výraznější šanci na srovnání stavu nevytvořili, ba právě naopak. V 8. minutě dostal za faul kolenem hostující Filip Vilímek trest na 5 minut a do konce utkání a za protesty hostující střídačky si vysloužily Popovice ještě další dvě minuty. V tu chvíli tak měli domácí k dispozici dvouminutovou přesilovou hru pět na tři.

Tu také skvěle zužitkovali. Ani ne po minutě vyslal tvrdý projektil od modré Matěj Suk a bylo to 2:0. Jen pár vteřin poté se do úniku dostal domácí Kastner, ale jeho snaha o kličku do pravé strany nevyšla. A tak si slovo vzal Tadeáš Ouzký, který natáhl k nenápadné střele přes několik hráčů a o levou tyčku dopsal scénář Adama Uhlíka, kterého v kleci zanedlouho vystřídal Josef Červ – 3:0.

Ještě než se tak ale během pár chvil stalo, hosté dostali první obrovskou příležitost na snížení, po faulu totiž rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Luboš Rejna, jenž krásně vykvedlal Veselého, ale jeho bekhendové zakončení bylo zastaveno horní tyčkou. Hostům ale restart přece jen vyšel, hned ve 14. minutě zužitkoval chumel před bránou Jan Tumpach a nikým nehlídaný snížil na dvoubrankový rozdíl – 3:1. První periodu doprovázela i velká nedisciplinovanost na obou stranách, další změna stavu se už ale nekonala.

Popovice se zvedly, Hradec ale hned kontroval

Jakou měli převahu domácí v první dvacetiminutovce, tak identickou měli hosté v úvodu druhé třetiny. Hned po jejím startu mohl Prokopec dokonce z mezikruží snížit, jeho střelu ale Veselý skvěle lapil a hosté to tak museli zkoušet dál. Mělo to ale vždy podobný scénář, muž s jednatřicítkou na zádech i nadále odolával a Slavoj nemohl najít ten správný recept.

Ten našel až v 35. minutě David Mrva, kterého hradecký brankář při rozehrávce nešťastně nastřelil a kotouč dojel k překvapení všech až do prázdné brány. Hradec ale nechtěl připustit žádné drama a z okamžitého protiútoku vrátil Lvům dvoubrankový náskok Lukáš Nedvídek. Velké Popovice i nadále zlobily hradeckou obranu, ta ale už víc nepustila a podruhé do kabin se tak šlo za vedení domácích 4:2.

Dvě branky pojistily domácím výhru

Třetí dějství bylo ze všech asi nejvyrovnanější a dlouho se kromě opětovné nedisciplinovanosti nic zásadního neodehrávalo. Snad jen to, že Hradec Králové už šel bezpečně vstříc další plnohodnotné výhře. Až přišla jeho přesilová hra v padesáté minutě. Hosté sice dlouho odolávali, Dominik Rejl ale nakonec všechno, co mu stálo v cestě, z mezikruží prostřelil a poslal tak Východočechy už do vedení 5:2.

Navíc uběhlo pouze pár okamžiků a Lvi přidali další zářez na pažbu. Dalo by se říci, že se jednalo o podobnou situaci, jako byla ta předchozí. Nicméně tentokrát z prostoru mezi kruhy pálil kapitán Pavel Hlavatý – 6:2. V závěru zápasu se domácí ještě trochu nechali zatáhnout na vlastní polovinu, nic z toho už ale nebylo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 1 1 2 4
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 2
Pavel Hlavatý 1 0 1 0 0
Drahoš Jebavý 0 2 2 -1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 2
Jan Kulhánek 0 0 0 2 0
Martin Matějček 0 1 1 1 25
Lukáš Nedvídek 1 2 3 2 2
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 1 2 3 0 2
Michal Procházka 1 1 2 2 0
Dominik Rejl 1 0 1 -1 4
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 1 0 1 3 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 2
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 29 2 27 93,10 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Začali jsme tak aktivně, jak jsme si před utkáním řekli, a rychle jsme vedli 3:0. Pak jsme ale hráli pasivně, nechali soupeře napadat. Začali jsme tahat kotouče a nehráli kombinačně. Od druhé třetiny se ale naše hra zase zlepšila. Byla sice dost rozkouskovaná vyloučeními a naší nedisciplinovaností, ale zvládli jsme ji a ve třetí části jsme si už zápas pohlídali.