Zápasy mládeže
so 30.11.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Zase ten Kolín. Junioři podlehli Kozlům i napodruhé, tentokrát v nájezdech

Zápasové menu

Jeden soupeř v základní části Ligy juniorů hradeckému výběru nesedl. Kolín, který vyhrál první vzájemný zápas, totiž zdolal lídra tabulky i napodruhé. Duel byl ale tentokrát mnohem vyrovnanější, především vlivem neproměněných hradeckých šancí ho musely rozhodnout až nájezdy. V nich uspěl pouze jediný domácí střelec, Královští lvi tak získali v malém derby bod.

V první třetině Hradec svého soupeře přehrával

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Od první minuty se drali do šancí a mnohokrát nebyli daleko od vstřelení branky. V brance Kolína však stál vynikající Hermann, který jejich pokusy mařil. Poradil si i s pěknou individuální akcí Bartoně, který se proháčkoval mezi domácími obránci, ale jeho pokus ztroskotal na zmiňovaném Hermannovi.

V šanci se ocitli i Nedvídek s Wolfem, ale i jejich snaha byla marná. A tak se dostával do hry i Kolín. Jeho protiútoky ale likvidovala zodpovědná obrana Královských lvů. I přesto, že Hradečtí zasypali Hermanna dvaceti střelami, první třetina zůstala bez branek.

Druhé dějství ve znamení vyrovnaného hokeje

Domácí trenér svým svěřencům v kabině nejspíš říkal, že s lídrem tabulky dokážou hrát vyrovnaný hokej, a na hře se to projevilo okamžitě. Šanci Marvánka ještě Bernart lapil, po chybném střídání se však do přečíslení dostali Pipek s Jiřím Fedurcem a druhý jmenovaný dobře zužitkoval přihrávku od svého spoluhráče. Zakončoval už do prázdné branky – 1:0.

Hned nato ale mohlo být srovnáno. Wolf se dobře uvolnil a uháněl sám na Hermanna, byl však hákovaný a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný, ale jako pokus i bekhendovou kličku mezi nohy domácí brankář vystihl. Hradec se ale nevzdával a snaha se vyplatila. Po odrazu od zadního mantinelu se ke kotouči dostal kapitán Pavel Hlavatý a střelou zápěstím vyrovnal – 1:1.

Druhá polovina prostředního dějství se hrála nahoru – dolů a šance byly vidět na obou stranách. Oba brankáři si však s šancemi poradili a do poslední třetiny se šlo za nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině byla hra rozkouskována zraněními

V závěrečné dvacetiminutovce byl mírně aktivnější domácí Kolín. Důvod byl prostý – časté vylučování Královských lvů. Dobře organizovaná obrana ale ubránila pětiminutové oslabení a následně dokázala neinkasovat i ve dvouminutové početní nevýhodě ve třech proti pěti.

I v nevýhodném poměru hráčů na ledě se ale lídr tabulky dostával do nebezpečných brejků. Nedvídek prokazoval zkušenosti z mužské extraligy a několikrát domácí obraně pořádně zatápěl, ale kýžený gól se mu vstřelit nepodařilo.

Na ledě začaly pracovat emoce, které k takto vyrovnaným utkáním patří. Rozhodčí udělil trest ve hře hradeckému obránci Janu Kulhánkovi a následně i pětiminutový trest s osobním přídavkem do konce utkání Lukáši Kastnerovi. Domácí ale také nehráli v rukavičkách, což na vlastní kůži poznal Tadeáš Ouzký, který přišel o dva zuby po faulu jednoho z kolínských utočníků.

V závěru třetiny hrál Hradec přesilovku a vypracoval si velké množství šancí, skvělý Hermann však poslal zápas do nájezdů.

Jediný úspěšný střelec rozhodl

V individuální disciplíně se jako první rozjel domácí Tomáš Marvánek, který si počínal zkušeně a prostřelil Bernarta. Naopak na hradecké straně nemířil do černého žádný z hokejistů, domácí tak podruhé v sezóně získali skalp lídra tabulky – 2:1 po samostatných nájezdech.

Pavel Hlavatý: Nevyužili jsme šance

Pavle, jak bys zhodnotil utkání na ledě Kolína?
Do utkání jsme vstoupili docela dobře, měli jsme tam nějaké šance, bohužel jsme je nevyužili. Ve druhé třetině přišla chyba ve střídání a inkasovali jsme. Na to jsme ale rychle odpověděli. Ve třetí třetině se to začalo docela řezat, byly tam nějaké vysoké tresty i zranění. Nájezdy už jsou buď, anebo.

Povedlo se vám celkem rychle odpovědět na inkasovanou branku. Myslíš, že to nějak ovlivnilo vývoj utkání?
Určitě. Gól jsme dali vlastně hned po inkasování a kdyby se nám to nepovedlo, mohlo to vypadat jinak.

Příští pátek vám začíná druhá část sezóny. Jak se na ni připravujete?
Určitě se na ni musíme připravit, budou tam těžší soupeři. Nebudou tam týmy, kterým dáme desítku jako některým tady ve skupině. Budeme muset hrát ze zajištěné obrany a uvidíme, co soupeři vymyslí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 12
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 4
Pavel Hlavatý 1 0 1 -1 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 14
Daniel Klemenc 0 0 0 0 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 25
Lukáš Nedvídek 0 0 0 -1 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 1 1 0 0
Dominik Rejl 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 2
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do utkání jsme vstoupili aktivně. První dvacetiminutovku jsme měli víc ze hry, dobře jsme kombinovali, vytvořili si několik příležitostí, bohužel jsme ale šance neproměnili. Ve druhé třetině jsme začali také aktivně, ale po chybě ve střídaní nás soupeř přečíslil a vstřelil vedoucí gól, na což jsme však v krátké době odpověděli. V poslední třetině jsme bohužel zklamali v koncovce a vylámali si zuby na výborně chytajícím Hermannovi, kterému se podařilo chytit i všechny nájezdy. Gratulujeme Kolínu k vítězství.