Zápasy
po 7.2.2005 | Daniel Višňák

Hradec veze z Ostravy zcela zaslouženě všechny body

Zápasové menu

Bez kapitána Stanislava Mečiara, kterého zastoupil jako "vůdce" mužstva Tomáš Martinec, Pavla Táborského a nemocného Mariána Kacíře, odjeli hradečtí Energetici k utkání 49. kola na led ostravské Sarezy. Důležitý zápas pro oba celky měli od prvních minut střetnutí pevně ve své moci hosté, kteří po celou jeho dobu vedli. Skóre utkání otevřel v 6. minutě přesnou střelou pod horní Lakosilovu tyč Richard Diviš, který se blýskl v samotném zápase ještě u čtvrté hradecké branky, na kterou krásně přihrál před branku Tomáši Martincovi. Další góly Východočechů přidali pak ještě Patrik Fořt, po přihrávce Saši Hyláka zvyšoval na 3:1 Daniel Volráb a na 5:1 Tomáš Kolafa. Ve třetí třetině překonal po rychlé akci třetí formace zkušeného ostravského brankáře Ondřej Potůček a dal tak výsledku konečnou podobu.

Do první třetiny měli zásluhou úvodní přesilové hry lepší nástup domácí, hosté však jejich nápor ustáli a z následných šancí udeřili. Nejprve v 6. minutě po střele Tomáše Linharta zakončoval pod horní Lakosilovu tyč Richard Diviš a poslal hosty do vedení. To zvýšil v 11. minutě po průniku Patrika Becka úspěšnou dorážkou Patrik Fořt a Východočeši vedli už 2:0. Slibný náskok ale do konce třetiny hradečtí neudrželi. V 16. minutě snížil po rychlé kombinační akci Sarezy střelou do hradeckého „víka“ Lukáš Krenželok, po dvaceti minutách tak platil v Ostravě stav 1:2.

Ve druhé části hosté pouze potvrdili převahu z té předešlé dalšími góly, domácím postupně utekli až na rozdíl čtyřech branek. Nejprve po přihrávce brankáře Saši Hyláka překonal Lakosila po individuálním průniku nadvakrát Daniel Volráb, to na časomíře svítila teprve 22. minuta zápasu. Za dalších šest minut zvedali hradečtí ruce nad hlavu již počtvrté a to když krásná přihrávka Richarda Diviše našla před brankou najetého Tomáše Martince, který se nemýlil – 1:4. Přesně v polovině utkání se řítil sám na ostravskou branku Patrik Fořt, byl však zahákován, a tak si celou akci mohl zopakovat z nařízeného trestného střílení. Jeho blafák ale skončil na pravé Lakosilově tyči. Stav se znovu měnil až ve 36. minutě, to proměnil své sólo v přesilové hře hradeckých obránce Tomáš Kolafa. Domácí snížili na 5:2 osm vteřin před koncem prostřední části hry. Přesná střela kapitána Martina Janečka se odrazila od tyče do východočeské branky.

V závěrečné třetině si už hosté svůj náskok pohlídali a přidali ještě poslední šestou branku. Ta padla po rychlé kombinaci třetí formace, na jejímž konci byl přesně střílející Ondřej Potůček. Hradec tak zcela zaslouženě v pondělí na ostravském zimním stadionu vyhrál 6:2 a může se chystat v klidu na další důležité utkání v boji o vedoucí čtyřku. Ve středu přivítají Energetici doma od 18:00 Písek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Patrik Beck 0 1 1 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Richard Diviš 1 1 2 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 1 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jan Heřman 0 1 1 0 0
Tomáš Kolafa 1 1 2 0 0
Tomáš Linhart 0 1 1 0 0
Tomáš Martinec 1 1 2 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 1 0 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 1 2 0 0
Roman Vondráček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 38 2 36 94,74 1 0

Ohlasy k utkání

Ohlasy přineseme později ...