Zápasy mládeže
ne 22.9.2013 | Jan Šlapáček, Martin Voltr

Ztrátu z úvodu v Jihlavě už mladší dorostenci nedohnali

Zápasové menu

Program čtvrtého kola ELIOD extraligy mladšího dorostu zavedl hradecké mladíky na led Jihlavy. Přestože svého soupeře přestříleli, na třetí vítězství v soutěži nedosáhli, o čemž rozhodla už šestá minuta. Lvi totiž v rozmezí 22 sekund inkasovali dva góly a toto manko nedokázali ve zbytku utkání smazat. Dukla nakonec vyhrála 3:1.

Během krátké pasáže se zrodilo dvojnásobné manko

Utkání začalo velmi vyrovnaně, oba celky se do útoku zbytečně netlačily. Hradec Králové ale dostal následně výhodu přesilové hry a usadil se v útočném pásmu. Branku z toho však hosté vytěžit nedokázali a po neúspěšné přesilové hře sami inkasovali. A to dokonce dvakrát.

Nejprve poslal Jihlavu v páté minutě do vedení Vladimír Oščádal, který prostřelil brankáře Michaela Weisse z mezikruží. Pouhých 22 sekund nato ujel hradecké obraně Kousal, který našel před brankou volného Ondřeje Najmana, a ten už si se zakončením věděl rady – 2:0. Po studené sprše pro hradecké mladíky se hra zase vyrovnala a ve zbytku třetiny se příliš zajímavého nestalo.

Důležitou brankou se Hradec vrátil do zápasu

Druhá třetina ale patřila po herní stránce jednoznačně domácí Dukle, která měla také daleko více šancí. Dlouhou dobu je ale nevyužívala, Královští lvi zodpovědně bránili a pomáhali svému brankáři s blokováním střel. Jihlava ale ve svém tlaku pokračovala a nakonec se i radovala. Tři minuty před koncem druhé části vyslal Pražák do samostatného úniku Ondřeje Najmana, který střelou nad lapačku poslal Duklu do tříbrankového vedení – 3:0.

Radost ze vstřelené branky ale nevydržela domácím dlouho, Hradečtí se dokázali okamžitě vrátit do zápasu. Minutu po inkasované brance se dostal do šance Radovan Pavlík a dokázal ji využít, když přehodil ležícího Škarka – 3:1. Poté měl Hradec ještě možnost přesilové hry, ale tu využít nedokázal.

Domácí už svůj náskok uhlídali

Po návratu z kabin bylo patrné, že jihlavští dorostenci se budou snažit hlavně bránit své vedení. To se také prokazovalo ve zbytku celé třetí třetiny. Jihlava hrála poctivě zezadu, ale stejně jako Hradec se nevyhla faulům. Královští lvi tak měli možnost pokusit se vývoj utkání zvrátit.

Pět minut před koncem zápasu dostali Hradečtí dokonce výhodu přesilovky pět na tři. Tu ale využít nedokázali, a tak jim v závěru už nezbývalo nic jiného než sáhnout ke hře bez brankáře. Ale protože ani v této situaci neuspěli, vítězství 3:1 zůstalo na jihlavské půdě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brádler 0 0 0 -1 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 -1 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 -1 0
Martin Hejna 0 0 0 0 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 2
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 1 2
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 0 0 -2 2
Dominik Matouš 0 1 1 -1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Filip Moník 0 0 0 -2 0
Jakub Muška 0 0 0 -2 0
Radovan Pavlík 1 0 1 1 10
Radim Šalda 0 0 0 -2 0
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Weiss 59 22 3 19 86,36 0 0

Ohlasy k utkání

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):
Jsme velmi rádi za vítězství proti silnému soupeři, který byl v určitých fázích zápasů lepší než my. Byli jsme ale šťastnější na góly a pak už to kluci ubojovali. Bylo to velmi kvalitní utkání, které se divákům muselo líbit.



Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Utkání bylo vyrovnané, ale domácí byli šťastnějším týmem. Šance si vytváříme, jenže nám chybí ještě větší důraz, abychom dostali puk do branky. Zaměříme se na to v tréninku, abychom ve čtvrtek s Havlíčkovým Brodem už byli úspěšnější.