Zápasy mládeže
čt 26.9.2013 | Martin Voltr

Mladší dorostenci po dvou porážkách nasázeli Brodu sedmičku

Zápasové menu

Ze dvou neúspěchů se hradecký mladší dorost oklepal snadno. Ve čtvtečním zápase s Havlíčkovým Brodem nenechal nikoho na pochybách, už na začátku vstřelil dva rychlé góly a utkání měl pod jednoznačnou kontrolou. Především díky skvělé druhé třetině svítilo nakonec na kontě Královských lvů sedm branek, soupeř korigoval porážku jediným úderem v závěru.

Úvod napověděl o průběhu zápasu

První střídání nebyla od obou mužstev špatná, ale už ve třetí minutě se začal psát osud úvodní třetiny, který byl nakonec jednoznačný. Hradec skóroval ze své první střely na branku! Štěpán Matějček vyslal pokus z velkého úhlu, a ten prošel mezi betony Davida Marka až do brány. Jen pár sekund nato navíc z dorážky trefil odkrytou klec Martin Hejna a v čase 3:16 už platil stav 2:0!

Rebelové na situaci okamžitě zareagovali střídáním brankářů, Marka nahradíl Miroslav Hanák. Domácímu celku to ale chuť v žádném případě nesebralo. Hradec byl u všech puků jako první a i druhého gólmana usilovně zaměstnával. Ojedinělá šance Havlíčkova Brodu přišla z rychlého brejku, kdy ale Veverkovi chytil dobrou možnost Tomáš Vomáčka.

Královští lvi byli lepší i ve vlastním oslabení, kdy jim jen těsně nevyšla kombinace Pavlíka s Kynčlem. V dalším průběhu hry navíc domácí dostali také možnost vlastní dvojnásobné přesilovky v délce 53 sekund. Ve výhodném poměru hráčů sice usilovně tlačili, ale skóre už nezměnili.

Za sedm minut čtyři góly v síti Rebelů

Mladíci z Vysočiny mohli mít při vstupu do druhé části víru v obrat, ale na hřišti tomu vůbec nic nenasvědčovalo. Naopak, brzy se začala světelná tabule zase víc a víc přiklánět na stranu Hradeckých. Ve 25. minutě si Dominik Matouš ve středním pásmu nadherně přiťukl s Martinem Štohanzlem a po svém nájezdu trefil místo u bližší tyče. Dvě minuty nato pak Hradec využil přesilovku, když na levé straně přiťukl Pavlík Štěpánu Matějčkovi, jenž trochu se štěstím skóroval naopak k tyčce druhé – 4:0.

A to nebylo ze zlého snu Rebelů všechno. Ani se nenadáli, než na modré čáře sebral puk Martin Hejna a dalekonosnou, ale přesnou střelou pod lapačku překvapil Miroslava Hanáka. Skvělá sedmiminutovka domácích pak byla korunována únikem kapitána Radovana Pavlíka, jenž v přečíslení zvolil vlastní střelu, na níž neměl Hanák nárok. Na čtyři góly stačilo domácím pouhých sedm minut – 6:0!

Také Hradečtí ve 32. minutě dali šanci druhému brankáři, Tomáše Vomáčku nahradil Michael Weiss. A nelze říci, že by se do konce druhé části úplně nudil. Zajímavou prověrkou pro něj bylo přečíslení soupeře dva na jednoho, v němž hradecký gólman vykopl puk z hokejky Vojtěcha Holendy. Na územní převaze domácího celku se ale i tak nic nezměnilo.

Klidnější závěr a čestný úspěch hostů

V poslední části už bylo na ledě znát, že o vítězi je dávno rozhodnuto. Hra se zklidnila, hradečtí trenéři navíc dali hodně prostoru čtvrté formaci, která hrála i oslabení. Na Michaela Weisse chodily především střely z úctyhodné vzdálenosti, ovšem ve 48. minutě musel nulu na domácím kontě zadržet proti nebezpečně dorážející dvojici Donda – Holenda.

Drtivých hradeckých pasáží už bylo pomálu, ale ta, která přišla mezi 52. a 53. minutou, stála za to. Sérii několika parádních kombinací zakončila přihrávka Patrika Hidveghyho na střed Radovanu Pavlíkovi, jenž už snadno rozvlnil síť – 7:0.

Hradec Králové ale nakonec čistý štít neudržel. Rebelové za chvíli předvedli dobrou přesilovou hru, v níž dostal puk na pravém kruhu Lukáš Beran a střelou skrz chumel hráčů snížil na 7:1. To ale byla jediná radost hokejistů z Vysočiny v jinak naprosto jednoznačném zápase.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brádler 0 0 0 0 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
Martin Hejna 2 0 2 4 2
Patrik Hidveghy 0 2 2 3 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 2 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 2 0
Václav Maršík 0 1 1 0 2
Štěpán Matějček 2 1 3 2 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 1 0 1 3 0
Filip Moník 0 1 1 2 2
Jakub Muška 0 0 0 4 2
Radovan Pavlík 2 2 4 3 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 4 2
Josef Šimůnek 0 0 0 0 2
Martin Štohanzl 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 32 7 0 7 100,00 0 0
Michael Weiss 28 11 1 10 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Všechny čtyři pětky hrály s velkou chutí a odhodláním, hráči si utkání užili. Nic to nemění na tom, že soupeř přijel ve značně oslabené sestavě. Všichni už se těšíme na nedělní derby v Pardubicích.



Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Když hrajeme venku, jsme poloviční. Většina mladých kluků se bojí, jsou ustrašení, a to je vidět na herním projevu. Jakmile dostanou nějakou ránu, jsou bohužel podělaní. Doma hrajeme úplně jiný hokej. Hradec byl v tomto utkání jednoznačně lepší, i když jsme měli pár náhodných šancí a kdybychom dali aspoň ještě jeden gól, výsledek by pro sebevědomí hráčů vypadal líp. Bez maximálního nasazení se ale extraliga hrát nedá.