Zápasy mládeže
čt 31.10.2013 | Simona Fischmeisterová, Martin Voltr

Skvělý závěr zajistil mladšímu dorostu na Kometě alespoň bod

Zápasové menu

Duel mladších dorostenců na ledě tabulkového souseda z Brna přinesl hodně velkou divočinu. Hradečtí si na začátku velkou aktivitou vysloužili vedení, jenže domácí předvedli povedený obrat a za stavu 4:2 kráčeli za vítězstvím. Královští lvi se ale nevzdali a dvěma góly v 59. minutě se postarali o vyrovnání! Z triumfu se však nakonec přece jen radovala Kometa, která byla úspěšnější v samostatných nájezdech.

Hradec vyhrál první třetinu na střely i na góly

Do utkání lépe vstoupili hradečtí Lvi, kteří se v osmé minutě ujali vedení, když u levého mantinelu vybojovali kotouč a poslali jej přímo před bránu, kde byl najetý Patrik Higveghy. Ten na správném místě nastavil hůl, od níž se touš odrazil rovnou do klece – 0:1.

Kometě se podařilo vývoj otočit

V závěru první části měl Hradec k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru, jejíž část si přenesl do další třetiny, ale nevyužil ji. Minutu nato dostala i Kometa příležitost zahrát si v pěti proti třem, ale dopadlo to stejně jako u Hradce – nevyužitím.

O vyrovnání se postaral Jan Süss, jenž před bránu dostal přihrávku zpoza brankové konstrukce. O další akci dlouho nepřemýšlel a puk napálil přímo na Weisse, o jehož betony se kotouč otřel a následně spadl do brány. Kometa se v prostřední části prosadila ale ještě jednou. Jakub Čejka sjížděl po levém křídle a pomalu vymíchával kotouč, zamířil a vymetl levý růžek – 2:1.

Lví vzepětí na poslední chvíli

Dvoubrankový náskok pak zajistil domácím Filip Král, který se ocitl díky dobře mířené přihrávce Mlynáře sám před Weissem. Brněnský hráč vymetl prázdnou část jeho klece. Hradec se ale ve třetí třetině zasloužil o pozornost snížením z hokejky Radovana Pavlíka, který tečoval puk do poloprázdné brány – 3:2.

Kometa se uklidnila ve dvaapadesáté minutě, kdy si vysloužila navýšení na 4:2, když Marek Škvrně nejdříve vybojoval kotouč za bránou, poté s ním sjel až před tři tyče a zamířil přesně na tu vzdálenější.

Královští lvi to však nenechali jen tak a v 59. minutě zvládli soupeře dvakrát zaskočit a skóre vyrovnat! Nejdříve se dotáhli na jednogólový rozdíl druhým úderem Patrika Hidveghyho v zápase a posléze skóre vyrovnali přímou střelou Filipa Moníka – 4:4.

V nájezdech skórovali jen domácí

Skvělé hradecké vzepětí neznamenalo nic jiného než prodloužení. To ale vítěze neurčilo, takže se rozhodovalo v nájezdech. Dovednostní disciplínu zvládli lépe domácí, za něž se prosadili hned dva střelci a autorem vítězného pokusu byl Jan Süss. Kometa tak vyhrála i druhé vzájemné utkání, tentokrát ale východočeští mladíci nezůstali s prázdnou – 5:4 po samostatných nájezdech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 -1 0
Martin Hejna 0 2 2 -2 0
Patrik Hidveghy 2 0 2 2 2
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 -1 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 1 0
Václav Maršík 0 0 0 -1 0
Denis Martinec 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 1 1 1 0
Dominik Matouš 0 1 1 -1 0
Filip Moník 1 0 1 -1 2
Jakub Moník 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 -1 0
Radovan Pavlík 1 0 1 1 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 -1 2
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Weiss 65 32 4 28 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

Marek Moskal (HC Kometa Brno):
Víme, že Hradec je kvalitní soupeř, náš první letošní zápas na jeho ledě byl hodně vyrovnaný. Šli jsme do utkání s tím, že budeme hrát agresivní hokej. První třetina nám ale bohužel nevyšla, nebyli jsme tak důrazní, jak jsme chtěli. Druhá byla určitě nejlepší, tam jsme hráli to, co hrát chceme. Ve třetí části jsme odskočili do dvoubrankového vedení, ale nedokázali ho udržet. Náš závěr nebyl ideální, některá střídání působila až laxně. Měli jsme to rozehrané na tři body, což bohužel nevyšlo. Jsme rádi aspoň za bonusový bod z nájezdů, ale mohli jsme mít tři.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Ve vyrovnaném utkání jsme byli Kometě rovnocenným soupeřem. Ani za stavu 4:2 pro domácí jsme nepřestali věřit a vytvořili jsme si tlak, ze kterého se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení jsme měli dvě tutovky, ze kterých jsme měli rozhodnout. V nájezdech jsme už bohužel neuspěli.