Zápasy mládeže
čt 14.11.2013 | Paval Buňat, Martin Voltr

Mladší dorostenci i podruhé přehráli Havlíčkův Brod

Zápasové menu

Po dvou porážkách už zase mladší dorostenci Královských lvů naplno bodovali! Ve čtvrtek zamířili na led Havlíčkova Brodu, proti němuž si v prvním zápase zastříleli, a i tentokrát šli od začátku sebevědomě za svým cílem. První třetinu po zásluze vyhráli o dva góly a další dva přidali v závěrečné části, kdy už zvládli Rebelové pouze připravit Michaela Weisse o čisté konto a upravit skóre na 1:4.

Hradci se první část povedla na jedničku

Od prvních minut tahal domácí Havlíčkův Brod za kratší konec pomyslného provazu a brzy byl pod tlakem svého soupeře. Královéhradečtí mohli jít do vedení už ve třetí minutě, kdy se na gólmana Marka řítil Radovan Pavlík, trefil ovšem jen jeho vyrážečku. Neproměněného nájezdu ale dlouho litovat nemusel, protože za další tři minuty se už radoval z branky. Matějček z levého kruhu posunul puk před brankoviště, odkud Radovan Pavlík uspěl střelou pod Markovým betonem – 0:1.

Po dvanácti minutách hry mohli domácí srovnat. Veverka ale trefil jenom tyčku a neúspěšný byl z dorážky i Beran, který poslal kotouč jen na do těla přesouvajícího se brankáře Weisse. A tak přišel trest. Vzápětí Hradečtí odskočili na dvoubrankový náskok, když se v mezikruží do odraženého puku opřel Filip Jirásek, jehož pokus zapadl přesně pod gólmanovu vyrážečku – 0:2!

Lvi byli i nadále lepším týmem, byli silnější na kotouči a málem z toho do přestávky vytěžili ještě jeden gól. V poslední minutě jej měl na hokejce Matějček, který ujel domácí obraně, rozhýbal si gólmana, při zakončení ale trefil jenom tyčku.

Rebelové se zlepšené hry nevytěžili nic

Druhá třetina žádnou změnu skóre nepřinesla, byť krátce po přestávce znovu v Kotlině zazvonila branková konstrukce. Havlíčkobrodský Kopic napřáhl na modré a orazítkoval Weissovu tyčku. Další šance se hrnuly přesně v polovině utkání, a to na obou stranách. Nejprve fantasticky zasáhl David Marek proti dvěma dorážkám Pavlíka a o chvíli později spálil šanci na snížení Michálek, který v brejku napálil jen připraveného Michaela Weisse.

Rebelové se s přibývajícími minutami druhé části přece jenom začali hře Hradce Králové čím dál více vyrovnávat a rozhodně sahali po tolik kýženém gólu. Jenže se tak nestalo, což se později ukázalo jako klíčový faktor zápasu. Minutu před druhou přestávkou se před Hendrychem nabízela odkrytá klec, havlíčkobrodský forvard však nedokázal přesně zamířit.

Za dvě minuty bylo hotovo

Jestliže na konci druhé části Rebelové ještě živili naději na obrat, definitivně o ni přišli na začátku té třetí. Hned po úvodním buly na středovém kruhu se po chybě domácího centra vydal na zteč Radovan Pavlík, který si se zakončením poradil i podruhé v zápase. Psal se čas 40:09 – 0:3!

Za necelé dvě minuty zvýšili Východočeši svůj náskok už na čtyřbrankový. A to dokonce ve vlastním oslabení. Kapitán Pavlík vyvezl kotouč do rohu kluziště, odkud se přes Matějčka dostal až na hůl Radima Šaldy, a ten akci přetavil v gól. Vůbec poprvé v sezóně tak skóroval některý z hradeckých obránců – 0:4!

Rebelové ovšem ani za nepříznivého stavu zbraně nesložili a podařilo se jim alespoň snížit. V 50. minutě zápasu ve skrumáži před Michaelem Weissem nejprve střílel Chymo, který nepřehodil ležícího gólmana, úspěšný ale byl Lukáš Beran. Michael Weiss se tak z vychytané nuly radovat nemohl, ale za stavu 1:4 si už jeho spoluhráči závěr utkání pohlídali a z Vysočiny si odvezli zasloužené tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 2 0
Martin Hejna 0 0 0 0 0
Patrik Hidveghy 0 1 1 2 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 2 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 0 1 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 1 2
Tomáš Kynčl 0 0 0 2 0
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Denis Martinec 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 0 3 3 3 0
Dominik Matouš 0 1 1 1 0
Filip Moník 0 0 0 -1 2
Jakub Muška 0 0 0 0 2
Radovan Pavlík 2 1 3 3 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 -1 0
Radim Šalda 1 0 1 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 1 0
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Weiss 60 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Chtěli jsme doma bodovat, protože se nám zde podařil zápas s Jihlavou. Teď jsme ale měli dva negativní zápasy venku, které byly tragické. Řekl bych, že v tomto duchu jsme dnes začali i první třetinu. Pak se to dost zvedlo a měli jsme dobré šance. Bohužel nedáváme góly a dneska to rozhodla naše první pětka, která byla podstatně horší než jejich první pětka. Neměla by dostávat takové laciné góly jako ten třetí a čtvrtý. Není to jednoduché, máme zde mnoho mladých kluků, kteří se musí pořádně rozehrát a my jim to neusnadníme. Ti nositelé výkonnosti, kteří by zde měli být, nehrají tak, jak bychom potřebovali.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do Havlíčkova Brodu jsme jeli vyhrát, což se nám povedlo, takže jsme spokojeni. Co se ale týká hry, tak už spokojeni být nemůžeme. Do útoku jsme si vytvořili spoustu šancí, které jsme nedokázali proměnit a v obranné činnosti jsme udělali spoustu nevynucených chyb. V neděli nás čeká derby s Pardubicemi a pokud chceme být úspěšní, musíme podat o mnoho lepší výkon.