Zápasy mládeže
ne 17.11.2013 | Martin Voltr

Druhé derby neúspěšné, mladší dorost nedokázal smazat čtyřbrankové manko

Zápasové menu

Mladší dorostenci Královských lvů toužili ve sváteční neděli ovládnout i druhé východočeské derby, které hostili na své půdě. Kolem první přestávky je ale potkala nepříjemná pasáž, po níž Hradečtí prohrávali už 0:4. Přestože druhou třetinu dohráli skvěle a v té třetí se dostali na rozdíl dvou branek, na dotažení už síly nenašli a tentokrát se z cenného vítězství radovaly Pardubice.

Hradec začal dobře, jenže pak dvakrát inkasoval

Přestože první střídání vyšlo lépe hostům, kteří určitě chtěli zopakovat start z úvodního derby, Hradec pak svou hrou přidělával soupeři problémy. Výtečnou minutovou pasáž ale v gól neproměnil a pak musel děkovat brankáři Tomáši Vomáčkovi, že skvěle zastavil pardubické přečíslení.

Po prvním faulu Královských lvů se na koně dostaly Pardubice, což postupem času vyústilo v první gól. Zatímco několik kombinací se nezdařilo, na povedenou akci Filipa Zadiny s vykroužením ze strany byl už Vomáčka krátký – 0:1.

Domácí pak obraz hry vyrovnali, ale první přesilovka se jim vůbec nepovedla. V závěru první třetiny tak přišel nepříjemný trest a druhý gól hostující sestavy. Ondřej Machala vyslal přes obránce vysokou střelu, kterou se hradecký gólman snažil nad hlavou zastavit lapačkou, ale kotouč mu propadl do sítě – 0:2.

I s vysokým mankem se Lvi ujali taktovky

Konečný účet první třetiny sice nebyl pro domácí příznivý, jenže to, co přišlo na začátku té druhé, je doslova semlelo. Po necelých dvou minutách musel Vomáčka řešit dorážky Syrovce, jenže na další zakončení Dominika Bureše už stačit nemohl – 0:3.

Hradeckou jedničku po třetí brance nahradil Michael Weiss. Tomu ale čisté konto nevydrželo ani minutu. Pak totiž Zadina vyhrál buly přímo na hokejku Vojtěcha Budíka, který vypálil z první a Weiss se jen ohlédl, jak puk zmizel ve druhém růžku jeho brány – 0:4.

Za vysokého vedení Pardubice vyklidily pole, Hradec se najednou začal pořádně tlačit dopředu. V pásmu před Kloučkem se domácím víc a víc líbilo, i když soupeř svou obětavou hrou na brankáře až tak moc střel nepouštěl. Hradecký tlak mohl být zúročen v přesilovce po faulu ze 31. minuty, kdy ale Milan Klouček všechno pochytal. Hosté si dokonce museli vzít oddechový čas, aby nápor zmírnili.

Zrovna když se ale ČSOB Pojišťovna zvedla, konečně přišel první gól v její síti! První lajna se zjevila v přečíslení a Hidveghyho střelu z mezikruží vyrazil Klouček jen do strany na hůl Štěpána Matějčka, který z úhlu poslal puk pod víko – 1:4! Před odchodem do kabin mohl skórovat ještě Jaroslav Dvořák, jenže gólman mu to nedovolil.

Domácí nestáhli skóre na nic než dvoubrankový kontakt

Kdyby z hradeckého vzestupu ve druhé třetině vyústily aspoň dva góly, určitě by vše vypadalo růžověji. I tak ale Královští lvi ještě pořád neztráceli hlavy. Individuální akcí se pokoušel prosadit kapitán Pavlík, do brány se ale nedostal ani Muškův pokus, který sice Kloučkovi z výstroje vypadl, ale brankář stačil puk v poslední chvíli zalehnout.

To už kvapil domácím barvám čas nepříjemně rychle, Pardubice se navíc zvedly a mohly rozhodnout. Zadina však zakončil mimo, Cachovi pak před prázdnou bránou odpálili hradečtí beci puk z hokejky. A tak se přece jen zrodil gól naděje, když si předchozí autoři prohodili své role a po Matějčkově bitvě o puk mířil snadno do prázdné brány Patrik Hidveghy – 2:4!

Hradec ovšem dýchal jenom chvíli. Brzy následovalo oslabení, povedená kombinace soupeře a gól, který utkání rozhodl. Po ose Cach – Budík – Ondřej Machala se zrodila pátá branka Pardubic – 2:5. Další dramatizace už se i přes hradeckou aktivitu nekonala a tentokrát měl důvod k oslavám rival Královských lvů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 -1 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 -2 0
Martin Hejna 0 0 0 -2 6
Patrik Hidveghy 1 1 2 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 0 0 0 0 0
Adam Jonáš 0 0 0 -3 0
Tomáš Kynčl 0 0 0 1 2
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Denis Martinec 0 0 0 0 0
Štěpán Matějček 1 1 2 1 0
Dominik Matouš 0 0 0 -2 0
Filip Moník 0 0 0 -2 0
Jakub Muška 0 0 0 -1 0
Radovan Pavlík 0 1 1 0 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 0 0
Martin Štohanzl 0 0 0 -1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 22 13 3 10 76,92 0 0
Michael Weiss 38 15 2 13 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Prohráli jsme zápas, který jsme moc chtěli vyhrát, takže jsme zklamaní. Za nasazení a předvedenou hru po většinu utkání ale musíme kluky pochválit. Bohužel jsme zase selhali v zakončení. Šanci si vytváříme každý zápas spoustu, ale nejsme schopni dát gól. Pardubice jich dokázaly dát pět, takže jim k vítězství gratulujeme.