Zápasy mládeže
so 22.2.2014 | David Nekvinda, Martin Voltr

Mladší dorostenci vynulovali Kometu a minimálně na den vedou extraligu!

Zápasové menu

Na formu mladších dorostenců se v současnosti dá těžko použít cokoli jiného než superlativa. V sobotní předehrávce zamířili na led vedoucí Komety a kdekdo si mohl myslet, že jejich vítězná série skončí. Ale to ani omylem! Skvělé výkony brankáře Tomáše Vomáčky a třígólového kapitána Radovana Pavlíka, ale i všech ostatních borců jim zajistily vítězství 4:0 a Hradci patří minimálně do neděle PRVNÍ MÍSTO tabulky! Play-off je blízko, chce to vytrvat!

Kapitán začal úřadovat už v první třetině

Oba týmy si poslaly poměrně nebezpečné střelecky pozdravy už v první minutě zápasu. Ránu Pavlíka ale Dostál vyrazil, na druhé straně mířil Čejka těsně mimo branku. Poté se hra uklidnila, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat první chybu. Postupem času získávali převahu Hradečtí, kteří dokázali déle držet puk na holích a dostávat tak Kometu pod tlak.

Z toho ale nic nevytěžili a paradoxně se radovali až v momentě, kdy šli poprvé do čtyř. Hned po buly v obranném pásmu se utrhl kapitán Radovan Pavlík, pláchl všem brněnským hráčům a bekhendovou kličkou překonal Dostála v brance Komety – 0:1.

O chvíli později se navíc stejný hráč ve stejném oslabení dostal do brejku i podruhé. Tentokrát ho ale za cenu faulu zastavil Kučera a rozhodčí možná odpustil Kometě trestné střílení. I po zbytek první třetiny byl lepším týmem Hradec Králové. Nejblíže navýšení skóre byl po Pavlíkově přesilovkovém pasu Matějček, proti jehož voleji se ale Dostál skvěle přemístil. Na druhé straně vytvořili v závěru třetiny pozdvižení Knap s Klencem, sérii jejich dorážek zblízka ale dokázal hradecký brankář Vomáčka odolat.

Pavlíkův hattrick podtrhnul hradecký náskok

Ve druhé třetině se na branku čekalo pouhých osmnáct sekund. A pak znovu udeřili Královští lvi. A znovu Radovan Pavlík! Hradečtí vlétli do útočného pásma a ke střele z pravého kruhu se nakonec dostal právě jejich kapitán, který po ledě našel skulinku ve výstroji Lukáše Dostála – 0:2.

Oproti první třetině ale Kometa podávala lepší výkon a několikrát se dostala do vyložených šancí. Někdy ji ale chyběl klid v zakončení, jako při přečíslení tři na jednoho, jindy se blýskl hradecký brankář. Fantasticky lapil především střelu Čejky, který v přesilovce pálil úplně volný z pravého kruhu.

V zápase se poměrně hodně vylučovalo a hned několikrát se hrálo ve čtyřech na obou stranách. A právě v této herní situaci přidal Hradec svůj třetí gól. Radovan Pavlík dorazil za Dostálova záda svou vlastní střelu a ve třicáté osmé minutě utkání završil svůj hattrick – 0:3! Ránu do vazu mohl Kometě zasadit těsně před druhou sirénou úplně osamocený Matějček, který ale asi nevěděl, kolik okolo sebe má místa a uspěchanou střelou netrefil branku.

Drama se nekonalo, Vomáčka udržel nulu

Třetí třetina ze začátku nenabízela mnoho zajímavého. Hradec v pohodě kontroloval své vedení, Kometu do velkých šancí nepouštěl. Brňanům navíc začala docházet trpělivost a čím dál častěji mířili její hráči na trestnou lavici. V jednom z nich ujel hradeckým obráncům Jakub Čejka, který byl faulován a jel trestné střílení. To ale neproměnil, a tím asi definitivně pohasly naděje Komety na bodový zisk.

Tuto situaci už bohužel neviděl hradecký Patrik Hidveghy, který po jednom ze střetů v rohu kluziště opustil hřiště na nosítkách. Podle prvních informací utrpěl lehký otřes mozku. Jedině na dálku tak mohl oslavit poslední branku svého týmu, kterou dvě a půl minuty před třetí sirénou pečetil skóre Martin Hejna. Královští lvi tak dokráčeli k jednoznačnému vítězství a vystřídali Brno na čele extraligové skupiny Střed!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 4
Martin Hejna 1 0 1 1 2
Patrik Hidveghy 0 0 0 1 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 1 0
Filip Jirásek 0 1 1 1 2
Tomáš Kynčl 0 0 0 3 0
Denis Martinec 0 0 0 0 2
Štěpán Matějček 0 2 2 3 0
Dominik Matouš 0 0 0 0 2
Filip Moník 0 0 0 0 0
Jakub Moník 0 0 0 3 0
Radovan Pavlík 3 0 3 3 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 0
Martin Štohanzl 0 0 0 1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 60 27 0 27 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Marek Moskal (HC Kometa Brno):
Z naší strany to byl špatný zápas. Soupeř nás dobrou organizovanou hrou přehrával. A bez nasazení se hokej hrát nedá.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas se nám hodnotí dobře. V Brně jsme vyhráli po velmi dobrém výkonu celého týmu, od výborného brankáře Vomáčky po reprezentanta Pavlíka. Je ale potřeba zůstat na zemi a s pokorou a pílí pokračovat v cestě, kterou jsme se vydali, protože jenom tvrdá dřina v tréninku může kluky posouvat dál a dál.