Zápasy mládeže
so 18.1.2014 | Aleš Novotný, Rudolf Bernart, Martin Voltr

Důležitá výhra! Junioři se oklepali a urvali zápas v Přerově

Zápasové menu

Po dvou nevydařených zápasech na domácím kluzišti čekal hradecké juniory jasný úkol – vyhrát v Přerově. Královští lvi to nakonec zvládli, v koncovce totiž domácí hokejisty vyučili z produktivity a získali plný počet bodů. Hradečtí sice ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, ale poslední slovo vyřkla ve 49. minutě hokejka Martina Bartoně, která určila výsledné skóre 3:2 ve prospěch východočeského týmu.

Hradec využil dvojnásobnou přesilovku

Vstup do zápasu byl jasně v režii Přerova, který výborným pohybem dělal soupeři nepříjemnosti. Skóre se však Zubrům otevřít nepodařilo. Kebza se mezi betony neprosadil a Čelko o chvíli později přestřelil. Hradec měl úvodní šanci až v sedmé minutě, ale Grigárek byl připraven a po Klemencově střele ukryl puk v lapačce.

Kvůli dvěma faulům pak přerovská ofenzíva opadla a dvojnásobné oslabení Zubři nepřežili. Tři vteřiny před jeho skončením zůstal u tyče volný Daniel Šeps a Grigárek byl tentokrát bez šance – 0:1. Ještě do konce prvního dějství hráli klasickou přesilovku domácí a brankář Bernart musel zasahovat proti Čelkovi.

Domácí měli šance, ale Lvi je vytrestali

Stejný hráč přerovského týmu měl další šanci na startu druhé periody, ale po najetí k bráně byl znovu úspěšný gólman Hradce. To Grigárek v tomto čase moc práce neměl, ohrožoval ho pouze Nedvídek, avšak bez efektu. Zubři naopak šance počítali v rychlém sledu, naštěsí ale ani jedna z nich radost nepřinesla. V přesilové hře střílel Kebza do Bernartova betonu, Nohál minul a Mašíčkova povedená rána od modré čáry rozezněla tyčku.

Přerov hradeckého soupeře hodně mačkal před bránou, ale v poslední minutě druhé třetiny pro něj přišel krutý moment a naopak důležitá chvilka pro Královské lvy. Hradec využil špatné přihrávky k přečíslení, které s přispěním Grigárkova betonu úspěšně zakončil Michal Procházka – 0:2.

Ztracené vedení hradecký tým nesrazilo

Zubři tak měli už dvougólové manko, ale střeleckou smůlu ve třetí části přece jen prolomili. V přesilovce vznikl před Bernartem závar a dorážka Dominika Mašíčka mezi betony znamenala snížení. O minutu později bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Pavel Kubal využil Řezáčovu rychlou přihrávku a střelou k tyči vyrovnal na 2:2.

Královští lvi reagovali oddechovým časem, který sice obraz hry nezměnil, ale přesto hostům přinesl opětovné vedení. Přerov při útočení zapomněl na zadní vrátka, proto na Grigárka uháněl Martin Bartoň a jednoduše gólmana Zubrů prostřelil – 2:3. A tuto ztrátu už Hradečtí nepustili! Minutu před koncem se pokusili o power-play, ale Rudolf Bernart už kotouč za svá záda nepustil.

Dominik Rejl: Uděláme vše pro návrat na první místo

Dominiku, mohl bys zhodnotit utkání v Přerově?
Zápas to nebyl vůbec jednoduchý, protože jsme předtím dvakrát prohráli a potřebovali jsme urvat body. Přerov dobře napadal, hrál hodně aktivně, což nám dělalo problém hlavně v rozehrávce a špatně jsme vyhazovali puky z obranného pásma. Kvůli tomu jsme byli vlastně skoro pořád pod tlakem. Naštěstí nám tam v podstatě ze dvou šancí padly dva góly. Začátek třetí třetiny jsme trošku zaspali, dvakrát jsme inkasovali. Nevypadalo to s námi moc dobře, ale naštěstí jsme z brejku dali branku a závěr už si vcelku pohlídali.

Co se ti honilo hlavou, když Přerov během chvilky dvěma góly vyrovnal a zápas začínal, dá se říct, od nuly?
Bylo to hodně nepříjemné, protože nás mleli v podstatě celý zápas. Důležité bylo, že jsme v následujícím tlaku neinkasovali potřetí a naopak z brejku skóroval Bárty (Martin Bartoň). Pak už to bylo celkem dobré.

Získali jste důležité tři body. Co říkáš na vaše postavení v tabulce a vyhlídky směrem k vysněné baráži?
No, naše postavení v tabulce není vůbec dobré, navíc Poruba znovu vyhrála v Havířově, takže vlastně stále nějaké body ztrácíme. Důležité ale je, že jsme vyhráli za tři body a udrželi se v naději. Myslím, že skupina je hodně vyrovnaná, ve hře je ještě spousta bodů. Takže my uděláme vše pro to, abychom se prodrali na první místo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 0 1 1 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Daniel Klemenc 0 0 0 1 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 0 4
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 4
Michal Procházka 1 0 1 0 0
Dominik Rejl 0 0 0 0 2
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 1 2
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 1 0 1 0 0
Jan Tvrdík 0 1 1 1 2
Lukáš Žemlička 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 40 2 38 95,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov):
Poslední domácí zápas s Krkonošemi nám vůbec nevyšel, proto jsme ho chtěli napravit. Bohužel nás však po celých šedesát minut provázelo neproměňování šancí. Inkasovali jsme první gól v oslabení ve třech a ve druhé třetině jsme soupeře jasně přestříleli. Po vyrovnání přišla individuální chyba a závěru už jsme neměli potřebné štěstí. Bylo to oboustranně kvalitní utkání, nám však chyběla výraznější koncovka.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Utkání, které jsme na Moravě odehráli, pro nás bylo hodně důležité, protože jsme si chtěli napravit reputaci po dvou porážkách. Zápas jsme hráli ze zajištěné obrany, kdy jsme zachytávali soupeřovi protiútoky ve středním pásmu. V první třetině se nám podařilo dát branku v přesilovce pět na tři. V prostřední části jsme odskočili na 2:0 po kombinaci Nedvídek–Procházka. I když se nám nepovedl začátek třetí třetiny, tak se nám z brejku podařilo dát vítězný gól. Utkání jsme doslova ubojovali, a za to patří všem hráčům velký dík.