Zápasy mládeže
ne 19.1.2014 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Junioři ani napodruhé v nadstavbě nestačili na Hodonín, kterému podlehli 2:3

Zápasové menu

V pátek vybojovali junioři na ledě Přerova výhru, která měla být pro jejich sebevědomí hodně důležitá. Na domáci půdě proti Hodonínu ji ale potvrdit nedokázali. Soupeř se pod Bílou věží prezentoval houževnatým výkonem, který i podruhé v sezóně na Královské lvy stačil, a na hranice se Slovenskem si odvezl vítězství 3:2. Hradečtí tak na první Porubu ztrácejí už propastných 11 bodů.

Hradec vedl, ale hosté dokázali skóre otočit

Hned po úvodním buly bylo vidět, že Hradečtí jsou povzbuzeni páteční výhrou. Po dvou minutách si vybojovali přesilovou hru a netrvalo to dlouho, než měli důvod k radosti. Po skvěle vyhraném buly Lukáše Nedvídka se ke střele dostal Michal Procházka, a jeho střelu na lapačku zastavila až síť v brance Hodonína – 1:0.

Po úvodní brance se hra lehce vyrovnala. Oba týmy se dostávaly do šancí, což nezůstalo bez efektu. Při vyloučení Daniela Šepse se ke střele dostal Radek Frolek, který propálil Bernarta, jenž měl zakrytý výhled, a bylo vyrovnáno – 1:1. Ani ne o minutu později mohlo být pro domácí ještě hůř. Rychlé přečíslení soupeře ale skvěle přečetla hradecká defenziva.

Pak ale přišla velmi sporná situace, která se nelíbila domácí střídačce. Od modré nejdříve pálil David Šála, s jehož střelou si Bernart ještě poradil. Dezorientovaného domácího brankáře pak zastupoval Tadeáš Ouzký, který si připsal nejméně dva zákroky. V brankovišti se v jednu chvíli nacházeli tři hradečtí hráči, brankář Bernart a další dva hráči hostujícího celku. To ale nezabránilo sudímu uznat dorážku Pavla Flory, který doslava dostrkal puk za brankovou čáru – 1:2.

Po inkasované brance se domácí dostávali do slibných příležitostí. Pěkné individuální akce Nedvídka ani Bartoně však brankou neskončily, a třetina tak skončila ve prospěch hostů.

Domácí měli převahu, soupeř hrozil z brejků

Jak se dalo očekávat, svěřenci trenéra Luštince chtěli zvrátit zápas zpět na svoji stranu i po přestávce. Od začátku třetiny se hnali do šancí a Bernart si prvních pět minut nemusel připsat snad ani jeden zákrok. Výborně chytající Luner ale držel hosty ve vedení.

Po počátečním tlaku se však hosté herně zvedli a otáčet se musel i Bernart. Největší nebezpečí musel řešit ve 29. minutě, kdy na něj uháněl osamocený Duchoslav, ale jeho forhendovou kličku domácí brankář vyřešil. Druhá půlka prostřední části se odehrávala v duchu rychlých kontrů a přečíslení. Ujala se až souhra dvou Lukášů. Lukáš Žemlička předložil Lukáši Kastnerovi, který procedil puk za Lunera a srovnal stav utkání – 2:2.

Napínavé utkání rozhodl Hodonín dvě minuty před koncem

Do posledního dějství se tedy šlo vlastně od nuly. Oba týmy produkovaly dobré šance, ale skóre se neměnilo. V přesilovce Hodonína zahrozil Černohous, jenže Bernart puk vytěsnil. Stejně tak jeho protějšek Luner kryl všechny pokusy domácích.

Poté ale přišla série vyloučení, která se vůbec nelíbila domácí střídačce. Podražený Michal Procházka protestoval proti nepotrestání zákroku na něj samotného a byl „odměněn“ desetiminutovým osobním trestem. V následném střídaní jeden z hostujících hráčů zakopl o hokejku Martina Bartoně, ale rozhodčí situaci vyhodnotil jako faul, a Hodonín tak dostal tři minuty před koncem možnost přesilovky.

Hradec se nejdřív bránil statečně, pak ale na modré dostal puk Jan Prčík, který před sebou neměl nikoho, jen Bernarta. Popojel si, napřáhl, ale kotouč mu lehce sjel z hokejky a netrefil ho tak, jak by si představoval. To ale jeho ráně neubralo na razanci, a po ledě tak překonal domácího brankáře – 2:3.

Domácí to ještě zkoušeli v šesti, ale Hodonín se ubránil a z východočeského stadionu si odvezl všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 1 1 0 2
Lukáš Bezděk 0 0 0 0 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 1 0 1 0 0
Daniel Klemenc 0 0 0 0 4
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 1 1 0 2
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 2
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Michal Procházka 1 0 1 0 10
Tomáš Půlpán 0 0 0 0 2
Dominik Rejl 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 0 0 -1 2
Jan Tvrdík 0 0 0 0 2
Lukáš Žemlička 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 16 3 13 81,25 0 0

Fotogalerie