Zápasy mládeže
ne 23.2.2014 | Rudolf Bernart

Juniorům se na Krkonoše daří. Ve Vrchlabí jim nastříleli sedm gólů

Zápasové menu

Povzbuzeni výhrou na ledě Hodonína zajížděli hradečtí junioři v rámci 32. kola Ligy juniorů na led Vrchlabí. I když se konečný výsledek zápasu zdá být jednoznačný, domácí Krkonoše se prezentovaly srdnatým stylem hry a určitě nedaly Hradci nic zadarmo. Královští lvi však zvítězili i v pátém vzájemném utkání v letošní sezóně, a po dlouhé době si tak připsali třetí vítězství v řadě.

Skvělá produktivita posadila Hradec na koně

Utkání začalo ve svižném tempu. Domácí, i když měli pouze deset hráčů v poli, od začátku podnikali útočné akce a hradecká obrana měla co dělat, aby jejich snahu mařila. Oba brankáři si připsali první zákroky, ale domácí Čáp musel řešit víc složitějších situací než jeho protějšek. Se všemi střelami si poradil s bravurou. Pak si ale vzal v přesilovce slovo Jan Skála a nekompromisní dělovkou od modré Čápa propálil – 0:1.

Po vstřelené brance se hradečtí mladíci hnali do dalších kontrů. Lukáš Nedvídek ujel krkonošské obraně, ale při zakončování byl hákován a bylo nařízeno trestné střílení. Všichni příznivci hradecké juniorky měli v živé paměti Nedvídkovo galapředstavení v nájezdech s Přerovem, kdy proměnil všechny tři své pokusy. Tentokrát ale jeho kličku brankář vystihl, a skóre se tak neměnilo.

To nastalo až o pár vteřin později. Hned následující vhazování v útočné třetině Hradce totiž skvěle vyhrál Kastner a Jan Skála, který tento zápas střílel doslova ostrými, z první vymetl růžek Čápovy branky – 0:2.

Domácí hráči nebyli horším týmem. Naopak z brejků si vytvářeli slibné pozice, ale jejich efektivita zakončení nebyla taková jako ta Hradeckých. V největší šanci se ocitl v přesilovce Vacek, na kterého zívala prázdná branka. Bernart ale v poslední chvíli nastavil svoji lapačku tak, že dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče. Už to vypadalo, že se do konce třetiny skóre měnit nebude. Jenže slovo si vzali Lukáš Nedvídek a Drahoš Jebavý, kteří pohlednou souhrou přetavili ve třetí branku v domácí síti – 0:3.

Druhá třetina přinesla vyrovnaný hokej

Do prostřední části šli tedy svěřenci trenéra Luštince s pohodlným náskokem. Domácí se ale za žádnou cenu nehodlali vzdát a od samého začátku bylo vidět, že chtějí vstřelil kontaktní branku. Jenže jejich snažení utlumil Lukáš Nedvídek, kterému nabil jeho parťák Procházka, a lídr kanadského bodování Lvů svojí pověstnou střelou zápěstím navýšil vedení – 0:4.

Na ledě se ale dál sváděla vyrovnaná bitva. Netrvalo to dlouho a přišel první gól v hradecké síti. V oslabení ujel David Vacek, který nic nevymýšlel, a střelou nad lapačku zmírnil propast mezi oběma týmy – 1:4.

Domácí vstřelená branka evidentně nabudila, vždyť Královským lvům předtím nedali gól dlouhých 145 minut! V dalších šancích se ocitli Dufek a Urban, ale Bernart se podruhé překonat nenechal. Druhé dějství nabídlo velký počet šancí na obou stranách, ale zejména Čáp si připsal několik skvělých zákroků.

V poslední části už dominoval favorit

Jestli si domácí v kabině plánovali honbu za obratem, Hradec jim dal jasnou odpověď. Nebo spíše by se dalo říct, že Lukáš Kastner nechal promluvit svoje hokejové umění. Hráč s číslem 88 na zádech nastřádal v první a druhé třetině dvě asistence, ale v té třetí doslova bodově explodoval.

Vše začalo ve 42. minutě, kdy střílel Šeps a Lukáš Kastner byl ve správný čas na správném místě a pohotovou dorážkou vstřelil pátý gól svého týmu. O necelé dvě minuty později si Kastner nabil s Michalem Procházkou, a ten přesně mířenou střelou do růžku vyhnal Čápa z branky – 1:6.

Po tomto gólu už byl na ledě pouze jeden tým. Hradec byl lepší ve všech směrech a Luštincovi svěřenci naprosto dominovali. Akce střídala akci a bylo jasné, že skóre se ještě nezastavilo. Produktivní Kastner našel volného Martina Bartoně, a po jeho střele poprvé kapituloval i Abrahám – 1:7. Hradecký „Patrick Kane“ Lukáš Kastner se stal s bilancí 1+4 první hvězdou zápasu!

I když si Hradečtí vypracovali další příležitosti, jejich střelný prach už byl vystřílen. Z Vrchlabí si tak odvezli vysokou výhru, která je jistě povzbudí před pátečním utkáním, ve kterém Královští lvi doma přivítají vedoucí Porubu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 1 2 2 4
Lukáš Bezděk 0 1 1 2 2
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 1 1 2 3 2
Lukáš Kastner 1 4 5 3 0
Jan Kulhánek 0 0 0 2 0
Lukáš Nedvídek 1 1 2 2 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Michal Procházka 1 1 2 2 0
Jan Skála 2 0 2 3 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 2
Matěj Suk 0 0 0 3 0
Daniel Šeps 0 3 3 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 21 1 20 95,24 0 0