Zápasy mládeže
so 8.3.2014 | Aleš Novotný, Martin Voltr

Junioři vyhráli v Přerově 3:2, rozdíl určila druhá třetina

Zápasové menu

Už ve čtvrtek předehráli hradečtí junioři čtvrtý vzájemný duel se soupeřem z Přerova. A že to na Hanáky letos umí, prokázali i tentokrát, a počtvrté ze vzájemných duelů si připsali vítězství, byť nejtěsnější. Jako první sice skórovali domácí Zubři, Hradečtí pak ale skóre otočili a jejich protivník už na vyrovnání nedosáhl.

Hradec rychle odpověděl na první gól

Uběhlo jen pár vteřin ze zápasu a Hradec mohl jít do vedení. Po špatné rozehrávce totiž byl sám před bránou Procházka, ale přestřelil. Domácí měli velkou šanci na konci páté minuty, kdy dostal Müller ideální přihrávku, jenže z bezprostřední blízkosti také nezamířil přesně. Mladí hráči Zubrů byli i dál hodně nebezpeční, což dokumentovala minuta osmá. Tomaník v přečíslení tvrdě vypálil, gólman Bernart vyrazil puk před sebe, ale dojíždějící Müller znovu tutovku nedal.

Skórovat se podařilo až o chvíli později Karlu Kebzovi. Ten se těsně za útočnou modrou napřáhl a jeho bomba skončila za zády brankáře Bernarta. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. Lukáš Nedvídek totiž důrazně prošel za přerovskou obranu a zakončením mezi betony vyrovnal. Dobrou šanci měl posléze ještě Bartoň, ale stav 1:1 se už do konce první části nezměnil.

Druhý Nedvídkův úder otočil skóre

Na začátku druhé periody se Přerov bránil v oslabení, které zvládl bez větších potíží. Jedinou šanci měl Kastner a Dohnal byl na jeho střelu připraven. Ve 26. minutě byli domácí velmi blízko tomu, aby šli opět do vedení. Hradil totiž nastřelil Bernartův beton, ale zcela osamocený Kubal z dorážky nezvedl kotouč dostatečně vysoko. Platilo tak otřepané pravidlo nedáš – dostaneš. Po pěkné kombinaci totiž Lukáš Nedvídek zakončil nad Dohnalův beton a hosté vedli – 1:2.

Vyrovnání mohlo přijít ze souhry Kebzy s Kubalem, ale druhému jmenovanému střela mezi kruhy nesedla. Neuspěl pak ani Hradil, když po Kundrátkově přihrávce zpoza brány zamířil vedle, proto týmy odcházely podruhé do kabin za stavu 1:2.

Zubři už srovnat nestihli

Ve třetí části měl jako první šanci domácí Němec, bránu však netrefil, a tak přišel znovu trest. Z protiútoku se dostal do možnosti zakončení Michal Procházka a poslal kotouč nad Dohnalovo rameno – 1:3. Zubři sice v tomto okamžiku ztráceli dva góly, ale jejich snaha byla stále výrazná. Z několika šancí se však snížení nedočkali. Kundrátek nastřelil puk na Bernarta, jenže dorážky si hradecký brankář pohlídal a Tomaník o chvilku později dokonce střelou orazítkoval horní tyč.

Naděje na vyrovnání posílil až šest minut před koncem Karel Kebza, který se znovu rozhodl pro tvrdou ránu a Bernarta podruhé v zápase propálil – 2:3. Uklidnění pro hosty mohla zanedlouho přinést šance Nedvídka, jenž zakončoval z mezikruží, ale Dohnal mu hattrick pokazil parádním zákrokem. Stav 2:3 už se však do konce zápasu nezměnil. Obrovskou šanci měl v závěru po průniku ještě Tomaník, místo koncovky se ale rozhodl přihrávat a bez střeleckého úspěchu Zubři zkusili i minutovou hru bez brankáře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 1 1 0 0
Lukáš Kastner 0 1 1 0 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 2 0 2 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 2
Michal Procházka 1 2 3 0 0
Dominik Rejl 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 0 0 0 2
Daniel Šeps 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 32 2 30 93,75 0 0