Zápasy mládeže
ne 9.3.2014 | Adam Janeček, Jan Vavřina

Junioři si zbytek sezóny užívají. Na domácím ledě deklasovali Hodonín 11:2

Ačkoliv už je jasné, že hradecké juniory extraligová baráž mine, dohrávají sezónu s chutí. V neděli přijel pod Bílou věž Hodonín, který dokázal Lvy už dvakrát porazit, a Hradec mu tak měl co vracet. Od třetí minuty sice domácí prohrávali, ale pak přepnuli na jiný rychlostní stupeň, kterému Hodonín dlouho neodolal. Východočeši především díky kvalitní koncovce zabalili hostům na cestu jedenáct branek a debakl 11:2!

Rychlý obrat domácích z nepřínivého stavu

Obě strany nastoupily do utkání poněkud laxnějším způsobem, díky němuž se hra odehrávala z převážné části ve středním pásmu. Po výměně několika zajímavých hitů se však vedení ujali hosté, když ve 3. minutě skóroval v dorážce David Rauš – 0:1.

Domácí se dostali během několika minut do dvojnásobného oslabení, ze kterého ale Hodonín vytěžil pouze několik nepřesných střel. Velkou šanci si při hře tři na pět paradoxně připravil Dominik Rejl, který všal v samostatném úniku Zollpriestera ránou z mezikruží nepřekvapil. Hradec následně dění stabilizoval, dokonce si zahrál i přesilovku. Tu nakonec svěřenci Petra Luštince využili a v 8. minutě vyrovnal stav utkání Lukáš Kastner po přesné střele od modré čáry – 1:1.

Vedení si na svoji stranu přiklonil domácí celek ve 14. minutě, když po střele Michala Procházky dopravil kotouč za brankovou čáru Martin Bartoň. Hradec byl i nadále aktivnějším mužstvem na svém ledě a v 17. minutě si vynutil další přesilovku. Tu po krásné souhře zakončil podruhé osamocený Martin Bartoň, který dostal přihrávku k volné levé tyči a neměl problém – 3:1.

Hodonínské manko utěšeně narůstalo

Hodonín začal druhou třetinu výměnou brankařů, když se do jeho svatyně postavil místo Jakuba Zollpriestera Ondřej Luner. Zároveň měl i početní výhodu čtyři na tři, ta se mu ale vůbec nevydařila a domácí se mohli znovu vrhnout do útoku. Tlak, který si ale Lvi vytvářeli po dobu několika minut, branku nepřinesl. Převahu východočeského celku ukončila až nebezpečná střela hostujícího Tomáše Kučery a následná přesilovka Hodonína. V ní Jihomoravané opět předvedli pouze několik střel od modré, nikoli však vyložených šancí.

Nevyužitou přesilovku hostů potrestal ve 31. minutě Daniel Šeps, který až střelou napodruhé překonal Ondřeje Lunera. A s brankami se najedou roztrhnul pytel! Za dvě minuty se blýskl svým bekhendovým blafákem Lukáš Nedvídek a brzy uspěl z trestného střílení Pavel Hlavatý – 6:1.

Hodonín si poté našel prostor pro několik střel na znuděného Rudolfa Bernarta, který se snažil v bráně ve volných chvílích jakkoli zabavit. Místo pro další gól se ale vytvořili znovu domácí, Tadeáš Ouzký přenechal ve 37. minutě tandem Dominiku Rejlovi, jenž přihrávku vrátil nazpět, kde už čekal před bránou volný Pavel Hlavatý. Hradecký kapitán přijal puk od Ouzkého a dorazil ho za Lunerova záda – 7:1. Hradec Králové tak ovládl druhé dějství o čtyři góly.

Královští lvi nakonec čepovali jedenáctku

Třetí třetina přinesla zprvu mírnější aktivitu hostů, která ale skončila následnou přesilovkou domácích. Zde si Hradec vytvořil několik příležitostí, ve kterých se ocitli například Martin Matějček, Daniel Souček nebo Daniel Šeps. Hosté se však pomstili za nevyužitou přesilovku Lvů a po návratu do hry ve 46. minutě skóroval střelou nad vyrážečku Aleš Dufek – 7:2.

Hodonínský Luner se poté blýskl několika vynikajícími zákroky, čímž uhájil svoji brankovou čáru a Hradci nedovolil skórovat. Jeho spoluhráči se i na druhé straně pokusili o převrat, z něhož se nakonec konala pouhá tyč od Dominika Janoty.

Hru ve středním pásmu ukončil v 53. minutě Michal Procházka, který dostal v přečíslení dva na jednoho přihrávku od Tadeáše Ouzkého, s níž neměl problém položit hodonínského golmana a zavěsit kotouč pod víko – 8:2.

Ani na devátou branku se nečekalo dlouho, když se v 55. minutě trefil Lukáš Nedvídek bekhendovým blafákem mezi betony. Slavností desítku završil dvě minuty nato Pavel Hlavatý, jenž tečoval střelu Dominika Rejla od modré a mohl se radovat z hattricku. Domácí hráči byli pořád k nezastavení, ani deset gólů jim nestačilo a hned se radovali z jedenáctého, když se v samostatném úniku prosadil Michal Procházka střelou pod horní tyč. Hradecká suverénní jízda se tak zastavila až na vítězném poměru 11:2!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 2 0 2 0 0
Pavel Hlavatý 3 0 3 4 2
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 1 1 2 1 2
Jan Kulhánek 0 1 1 1 2
Martin Matějček 0 0 0 5 0
Lukáš Nedvídek 2 3 5 5 0
Tadeáš Ouzký 0 3 3 6 4
Michal Procházka 2 3 5 5 2
Dominik Rejl 0 5 5 6 0
Jan Skála 0 1 1 1 0
Daniel Souček 0 0 0 0 2
Matěj Suk 0 0 0 1 0
Daniel Šeps 1 1 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
V první řadě patří poděkování hráčům, kteří k utkání přistoupili zodpovědně. Hrajeme na zdravé jádro mužstva, to znamená na dvanáct, třináct hráčů, protože máme některé hráče uražené a simulující. Líbí se mi, že k tomu kluci přistoupili zodpovědně. Až na prvních deset minut jsme měli celé utkání kotouč pod kontrolou, dobře jsme kombinovali, vykrývali střední pásmo i bruslili, a kluci si s chutí zahráli.

Fotogalerie