Zápasy mládeže
pá 14.3.2014 | Jan Vavřina, Martin Voltr

Domácí rozlučka vyšla, junioři porazili Krkonoše i na šestý pokus

Hradečtí junioři se v pátek předvedli naposledy na domácím stadionu, soupeřem jim byl krajský rival z Krkonoš. Ten ale pod Bílou věž přivezl do pole pouze pět juniorů a pět dorostenců, na ledě už bylo znát, že oběma týmům o moc nejde. Královští lvi dokráčeli k jednoznačnému vítězství i pošesté v letošním ročníku. Jejich rozlučku s ligovým programem obstará nedělní duel na ledě první Poruby.

Jasně lepší domácí šli do jednobrankového vedení

Královští lvi měli od počátku utkání jasnou územní převahu, byli aktivní, ale soupeř se zdatně bránil. Hned ve druhé minutě ale za cenu faulu, ten však domácí potrestat nedokázali. Sice dobře kombinovali, ale jako by se jim nechtělo střílet. Po návratu krkonošského hráče na led nakonec několik střel přišlo, se všemi si bez problému poradil Abrahám.

První šance hostů se zrodila v sedmé minutě, Bernart však tvrdou střelu z hole Kerekaniče vyrazil lapačkou. Ačkoliv byli domácí jasně lepší, mohly to být Krkonoše, kdo se mohl radovat z úvodní trefy. Kadavý totiž vyslal do brejku Srnského, jenž se snažil najít místo mezi betony Bernarta, to tam ale nebylo. Hradečtí se několikrát dostávali do přečíslení dvou na jednoho, jejich snaha vždy ztroskotala na nepovedené přihrávce.

Pět minut před koncem přišla série dvou šancí Hradce, druhá v pořadí skončila úvodní brankou zápasu. Ještě před ní se pěkně uvolnil Nedvídek, vyměnil si ve středním pásmu kotouč s Ouzkým, ale jeho projektil skončil jen na plexiskle. Následně se touše zmocnil Ouzký, vyslal prudký pas na vzdálenější tyč, kde stál Michal Procházka. Jemu stačilo už jen nastavit hůl, od které se puk odrazit pod horní tyč – 1:0. Dvě a půl minuty před koncem třetiny skončil v brance hostů druhý kotouč v pořadí po dorážce Nedvídka, ještě předtím se však upískl hlavní sudí, a branka tak nemohla být uznána.

Hradec potvrzoval roli favorita, byť také inkasoval

Na konci úvodní minuty druhé třetiny měl dvě šance Urban. Se střelou i následnou dorážkou z úhlu si ale poradil hradecký brankář. Dvě minuty nato vypálil Jan Kulhánek od modré čáry směrem na hostující branku a letící kotouč propadl Abrahámovi do brány – 2:0. Hradci se i nadále dařilo, na hřišti dominoval, díky čemuž si mohl dvojici šancí připsat také Kastner, který nejprve vystřelil mimo, poté zblízka do betonu gólmana Krkonoš.

V čase 25:59 se probil do útočného pásma Radek Krsek, potáhl kotouč doprava a střelou na vzdálenější tým snížil na rozdíl jediné branky. I přesto domácí ve druhé části potvrzovali roli favorita a Krkonoše, které přijely jen s deseti hráči, i nadále přehrávali. Důkazem toho byla další povedená akce v podání Hradce, když dostal krásný pas na útočnou modrou přes celé hřiště Hlavatý. V samostatném úniku Abraháma rozhýbal, ale třetí branku Lvů nepřidal.

Hosté se zvedli v přesilovce, Srnského pas ale nedokázal Kerekanič usměrnit do odkryté část brány. Následný tlak druhé hostující formace ustáli hráči z největšího východočeského města díky Bernartovi, který si po pokusu hostů místo u tyčky pohlídal. Chvíli poté udeřilo na druhé straně. Na 3:1 zvýšil ve 35. minutě z dorážky Viktor Stoilskij, ke kterému se dostal puk po střele Hlavatého z mezikruží. Pro hradeckého forvarda to byla vůbec první přesná trefa v dresu hradecké juniorky. Ve druhé části měl slušné příležitosti ještě Šeps s Bartoněm, skóre se ale už neměnilo.

V závěrečné třetině z množství šancí jen jedna branka

Ve třetí části pokračoval nastolený trend z předchozích dvou. Hradec držel povětšinu času puk na svých holích, dobře bruslil i kombinoval, ale hostující velmi mladý celek většinou odolával. Přesto měli ve 47. minutě domácí další šanci na navýšení skóre. Po závaru elitního útoku Hradce před brankou Abraháma zůstali v brankovišti ležet dva hráči hostů i s brankářem, Ouzký však z ostrého úhlu nedokázal trefit horní polovinu branky, která byla naprosto odkrytá.

Celkem kuriózní situace byla k vidění opět v brankovišti hostů, když se kotouč odrazil od krkonošského obránce do tyčky. Puk se poté snažil vrátit do brány Šeps, ale i on trefil stejnou tyč. Další brankovou příležitost měl Hlavatý, jenž jel sám na bránu, ani podruhé v zápase tváří v tvář Abraháma nepřekonal.

Čtvrtou trefu si Hradečtí rozhodně zasloužili a také se jí dočkali. V čase 48:55 našel Bartoň z levé strany u pravé tyčky stojícího Michala Procházku, kterému podruhé v zápase stačilo nastavit hokejku, aby se prosadil – 4:1. Snažící se hosté také trefili tyč, konkrétně tu horní Kerekanič, kterému pěkně přenechal zadovkou puk za modrou čárou Srnský. Domácí i poté v posledním domácím zápase ročníku dominovali a připsali si pohodlné vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 1 1 1 0
Pavel Hlavatý 0 2 2 1 2
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Jan Kulhánek 1 0 1 2 0
Martin Matějček 0 0 0 -1 6
Lukáš Nedvídek 0 2 2 2 0
Ondřej Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 2 2 2 0
Michal Procházka 2 0 2 2 0
Dominik Rejl 0 0 0 1 0
Jan Skála 0 0 0 2 2
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Viktor Stoilskij 1 0 1 1 0
Matěj Suk 0 0 0 2 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
V posledním domácím utkání letošní ligy juniorů jsme se rozloučili s diváky na jedničku. Krkonoše jsme porazili pošesté v sezóně. Bohužel ale musím konstatovat, že utkání se hrálo v tréninkovém tempu, protože soupeř přijel s dorostenci. Místo toho, abychom ho přehráli a přestříleli více brankami, tak je výsledek jen 4:1.

Fotogalerie