Zápasy mládeže
ne 16.3.2014 | Adam Bagar, Martin Voltr

Junioři zakončili ročník porážkou 2:6 na ledě barážového účastníka z Poruby

Zápasové menu

Symbolicky na ledě Poruby, která vyhrála nadstavbovou skupinu B a zahraje si baráž o extraligu, zakončili sezónu hradečtí junioři. Poslední bitvu si chtěli zpříjemnit vítězstvím, k němuž nakročili úvodním gólem v první části, poté ale o svůj náskok přišli. Domácí hokejisté povedeným obratem dokráčeli až k vítězství 6:2. Nic to ale nezměnilo na konečném druhém místě Královských lvů v nadstavbě.

Velmi nadějný začátek hradecké smečky

Dva nejlepší celky skupiny se na závěr nadstavbové části střetly na porubském zimním stadionu, kde od začátku servírovaly svým nejvěrnějším příznivcům zajímavou partii. První vážnější šanci si vypracoval porubský Patrik Gola, jenž neměl mezi kruhy ideálně seřízená mířidla. Favorit pak měl k dispozici přesilovou hru, ta se mu ale hrubě nepovedla. Procházka nejprve šetřil cenné sekundy, aby nakonec vymyslel šikovnou přihrávku na Nedvídka, jenž nastřelil pravou tyč Mačkovy branky.

Skóre se neměnilo ani na druhé straně po rychlé akci tři na jednoho, na jejím konci se Bernart výborně roztáhl na brankovišti a znemožnil Brnčalovi skórovat. Za další minutu se dostal za domácí obranu Ouzký, gólmani ale však byli v úvodu ozdobami duelu. Další akce hradeckého týmu už měla gólovou tečku. Přihrávka Nedvídka za nepřesné porubské obránce měla oči a Michal Procházka svůj krátký únik zakončil naprosto ideálně, když Mačkovi nedal šancí a zasouval touš do odkryté klece – 0:1.

Domácí šťastně otočili

Vstup do druhé části ale Královským lvům rozhodně nevyšel dle představ. Uběhlo pouhých třiadvacet sekund, když Král vysunul rozjetého Tomáše Gřeše, a ten parádně vykoupal bezmocného Bernarta – 1:1. RT TORAX vyrovnávací trefa očividně povzbudila a rázem byl podstatně aktivnějším týmem. Král trefil jen připraveného gólmana a Schwarz ztroskotal na jeho vymrštěné lapačce.

Východočeši zahrozili až ke konci třetiny a opět v tom měl prsty agilní Procházka. Dvacetiletý forvard se dostal k dorážce, ale Maček se výborně roztáhl na brankovišti. Na opačné straně to dvakrát zkoušel Gřeš, ale nerozhodné skóre se měnilo až v úplném závěru třetiny, kdy šla Poruba poněkud šťastně do vedení. Bezprostředně po buly spíše jen nahazoval puk mimo hostující branku Jakub Kaleta, ale jeden z hradeckých zadáků si jej bruslí překvapivě srazil do vlastní sítě – 2:1.

Královští lvi už s barážistou neudrželi krok

Na začátku třetího dějství měli Hradečtí k dispozici přesilovku. Místo vyrovnání ale přišlo navýšení porubského náskoku. Do úniku se trestuhodně dostal Tomáš Gřeš, jenž se v takových momentech prakticky nemýlí a chladnokrevně poslal touš mezi betony Bernarta – 3:1. Na druhé straně mohl snížit Procházka, to by však musel před poloprázdnou svatyní lépe mířit. Hradečtí pokračovali v aktivitě a Šeps pořádně protáhl Mačka, který musel předvést výborný zákrok lapačkou.

Následující porubské oslabení přineslo další gól v hradecké síti. Chybu brankáře Bernarta dokázal pohodlně potrestat trefou do odkryté klece Tomáš Rataj. Královští lvi ale v brankově bohaté třetí části našli rychlou odpověď. Martin Bartoň si najel po straně do dobré střelecké pozice a trefil se přesně do horní části branky – 4:2. To nebylo stále vše a do závěrečné sirény se skóre měnilo ještě dvakrát. A opět v tom měl prsty agilní Tomáš Gřeš, jenž byl evidentně při chuti.

Porubská třináctka vybojovala puk a předložila jej jako na zlatém podnose Denisu Brnčalovi, jenž neměl problém zasunout kotouč do prázdného místa branky. V úplném závěru si pak oba útočníci situaci prakticky zopakovali. Denis Brnčal opět využil Gřešovy přihrávky a zakončil gólový účet pohledného utkání. Poruba zdolala Hradec Králové vysoko 6:2 a může se pomalu chystat na barážové boje, Královští lvi ve svém závěrečném duelu bohužel neuspěli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 0 1 -1 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 -1 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 1 1 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 1 1 -3 2
Ondřej Novotný 0 0 0 0 2
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -4 0
Michal Procházka 1 0 1 -2 0
Dominik Rejl 0 1 1 -1 0
Jan Skála 0 0 0 -3 0
Daniel Souček 0 0 0 0 2
Viktor Stoilskij 0 0 0 0 0
Matěj Suk 0 0 0 -2 0
Daniel Šeps 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 60 39 6 33 84,62 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba):
Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Přestože soupeř občas dokázal nepříjemně zahrozit, přehrávali jsme jej. Měli jsme i dost štěstí, protože dva góly byly v podstatě vlastní. Ale to k hokeji patří a vše vyplynulo z naší hry, kdy kluci opravdu chtěli hrát. Nadstavbou jsme prošli naprosto bezkonkurenčně, ale za pár dní nás čeká už úplně jiná soutěž, v níž nemusíme být vůbec bez šancí.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Utkání jsme začali aktivně, vytvořili jsme si několik gólových příležitostí. Ale bohužel se nám za prvních dvacet minut podařilo vstřelit jenom jeden gól. Od druhé třetiny Poruba zvýšila aktivitu, my jsme ji svoji lajdáckostí a nekoncentrovaností nechali hrát a nakonec jsme zaslouženě prohráli 2:6.