Zápasy mládeže
so 11.1.2014 | Lucie Lobo, Martin Voltr

Jízda starších dorostenců pokračuje, vyhráli i v Litvínově!

Zápasové menu

Starší dorostenci Královských lvů mají páté vítězství v řadě! Z tripu na sever Čech vytěžili plný počet bodů, v Litvínově totiž zvítězili stejným poměrem jako den předtím v Ústí – 5:4. Také vývoj skóre byl hodně podobný, Hradečtí rychle vedli o tři góly, ale o svůj triumf se nakonec museli strachovat. Soupeře však už ani v power-play vyrovnat nenechali a zase si upevnili svou pozici v postupové čtyřce! Dvěma góly se tentokrát blýskl Vlastimil Šeda.

Další vynikající start hradeckých mladíků

Domácí měli po pátečním nezdaru s Pardubicemi co napravovat. Chemici vstoupili do utkání aktivněji, Helt už v první minutě vyzkoušel pozornost Černého. Hosté pak ale přidali na pohybu a vyrovnali tempo hry.

V deváté minutě chybovala litvínovská obrana a k puku se dostal Marek Malinský, který se ujal odraženého kotouče a poslal puk mezi betony brankaře Sklíby – 0:1. Poté měli domácí obrovskou šanci na vyrovnání, jenže Havelka nezpracoval prudkou přihrávku před prázdnou branku od Kučery.

A tak zafungovalo pravidlo nedáš – dostaneš. Hradečtí sehráli přesnou kombinaci, na jejímž konci stál Vlastimil Šeda a poslal puk přesně k pravé tyči. Jen o dvě minuty později bylo s domácími ještě hůře. Hradec využil litvínovské nedůslednosti a Filip Hronek dostal svůj tým už do tříbrankového vedení – 0:3!

Litvínov se v závěru úvodní části přeci jen mohl z branky radovat. Jan Chmelař využil početní výhodu a snížil tak stav utkání na rozdíl dvou branek – 1:3. O 37 vteřin později byl nejblíže kontaktní brance Navarra, unikajícího litvínovského útočníka ale zastavil nedovoleně Voříšek. Domácímu forvardovi umožnil rozhodčí složit reparát, jenže Navarra trestné střílení neproměnil. V úplném závěru první třetiny vypálil Kučera ihned po vhazování, ale Černý vymrštil proti jeho střele svou lapačku a tuto šanci zhatil.

Litvínov snížil a spustil tlak

Do prostřední periody vstoupili aktivně domácí. Ve 27. minutě vstřelil kontaktní branku litvínovský kapitán Tomáš Kučera po pěkné přihrávce Bárdoše – 2:3. Litvínov dlouho okupoval útočné pásmo, ale ke kýžené vyrovnávací brance to nevedlo. V závěru druhé třetiny se hnal do šance Havelka, ale byl tvrdě zastaven pozornou hradeckou obranou.

Ani dvě rychlé branky ještě neznamenaly klid

Úvod třetí třetiny byl hodně důležitý, domácím se totiž vůbec nepovedl. Březák už ve druhé minutě tohoto dějství namazal ve vlastním pásmu Vlastimilu Šedovi, který propálil Sklíbu počtvrté. Královští lvi dál vyučovali Litvínovské z produktivity, běžela 46. minuta a Hradečtí už zase vedli o tři branky, když Tomáš Zahradník našel skulinu ve výstroji Sklíby – 2:5!

Zápas už vypadal rozhodnutý, ale od 56. minuty se ještě v Litvínově děly věci. Nejdříve se prosadil střelou z první domácí obránce Oliver Najman. O osmnáct vteřin později snížil dokonce na rozdíl jediné branky Dominik Brzek, který svou střelu perfektně skryl za bránící hráče. Hradec tak už vedl jen o jeden gól – 4:5!

A ve skvělém litvínovském finiši mohl pokračovat Chmelař, ale ten bekhendem netrefil odkrytou klec. Běžely poslední vteřiny utkání a na hokejce měl vyrovnávací branku ještě domácí forvard Dunko, ale ve stoprocentní šanci ztroskotal na lapačce Romana Černého. Hradec tak zvítězil i ve čtvrtém zápase nadstavbové části a celkově už popáté za sebou!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 2
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 -2 2
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 1 1 -1 2
Filip Hronek 1 0 1 0 0
David Chalupa 0 0 0 1 0
Filip Luštinec 0 0 0 3 2
David Malík 0 1 1 0 0
Marek Malinský 1 2 3 1 2
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 2 0 2 0 0
Emil Veselý 0 1 1 3 0
David Voříšek 0 0 0 -1 2
Tomáš Zahradník 1 0 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Roman Černý 60 36 4 32 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Nekvinda (HC Litvínov):
Špatně jsme odehráli první třetinu, prohráli jsme ji 0:3. To bylo hodně důležité. Potom jsme se ale jakžtakž dali dohromady a začali bojovat a hrát. Druhou třetinu jsme vyhráli 1:0 a vypadalo to, že to bude lepší. Zlomový moment přišel ve chvíli, kdy Roman Navarra podcenil jasnou situaci a prakticky jim nahrál puk do gólové šance a oni dali na 2:4. I přesto se kluci dali dohromady a chtěli to odbojovat. Nakonec jsme dali dva góly na 4:5, ale bohužel se nám to v power-play už nepodařilo zvrátit. Musíme si ze zápasu vzít to, že kluci hokej hrát umí, ale musí si nechat poradit. A druhá věc je, že se hokej hraje šedesát minut a ne jenom dvacet nebo čtyřicet.

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Povedl se nám začátek utkání, jako den předtím v Ústí, kdy jsme vedli 3:0. Ve druhé třetině nás ale soupeř hodně zatlačil, nevěděli jsme, kam dřív skočit, takže tam jsme prakticky přežili. Ve třetí třetině se nám podařil nějaký ten gól, odskočili jsme na 5:2 a zdálo se, že máme klid. Litvínov má velice kvalitní mužstvo a bojoval do poslední chvíle, což utkání akorát prospělo. Ale měli jsme trošku strach, aby zápas nevyrovnal.