Zápasy mládeže
pá 17.1.2014 | Tomáš Vlček, Martin Voltr

Šestý korálek na šňůru úspěchů! Starší dorost vyhrál v Havířově 5:2

Zápasové menu

Žádný ze soupeřů v extraligové nadstavbě pořád nemůže najít recept na hradecký starší dorost! První polovinu náročného tripu, na který s sebou vzali i trojici mladších dorostenců, zahájili Královští lvi v Havířově. Hlavně díky mnohem lepší produktivitě dokázali svého tabulkového soupeře zdolat 5:2 a po šesté výhře v řadě už jsou na druhém místě tabulky! V sobotu je ovšem čeká ještě větší zkouška v podobě Poruby, která má snad ještě větší fazónu než oni, vždyť v pátečním kole nasázela sedmičku Pardubicím.

Jako obvykle: První třetina pro Hradec

Zápas začal díky rozbitému plexisklu během rozbruslení sice s mírným spožděním, ale hned oboustranně v solidním tempu. A po prvních oťukávacích pokusech se přítomní diváci dočkali i branky. V polovině 9. minuty vznikl před domácím gólmanem Turšnerem závar a David Malík z něj dokázal zakončit – 0:1. Pak dostal AZ možnost hrát přesilovku, ale byl v ní naprosto neškodný.

Od 12. minuty se hrálo ve čtyřech na obou stranách, ovšem převážně ve středním pásmu. Na začátku 15. minuty se ale Hradec dostal do dvoubrankového vedení, když se opět zblízka prosadil Patrik Miškář – 0:2. Do konce třetiny měly oba týmy ještě po jedné šanci. Bednáře však vychytal hradecký gólman Veselý, zatímco Drašnar svůj pěkný průnik zakončil střelou mimo.

Slezané začali nebezpečně dotahovat

Druhou třetinu začal AZ jednak s novým mužem v brankovišti – Turšnera vystřídal Šimeček – a jednak velkým náporem. Všechny domácí střelce však vychytal František Veselý a naopak na druhé straně se červené světlo rozsvítilo. Nepříliš nebezpečně vypadající střelou se prosadil Tomáš Zahradník a bylo to už 0:3!

AZ se mohl z branky zaradovat až v čase 28:00. To se dostal v přesilovce k puku na kruhu Kryštof Fejko a tvrdou ránou poprvé překonal Veselého – 1:3. Vzápětí měli velkou šanci i Královští lvi, jenže Drašnar trefil jen tyč.

Na konci 33. minuty ukázal svou dravost a tah na branku Daniel Kurovský. Ač faulován, bojoval dál, až se nakonec od jeho brusle dostal puk podruhé do hradecké branky. Už to bylo jenom o gól – 2:3! Ve zbytku třetiny se ale hra spíše vyrovnala a větší šance měli po rychlých únicích Hradečtí. Branka však už nepadla.

Produktivita byla na straně Královských lvů

Třetí třetina se sice nesla ve snaze Havířova o vyrovnání, ale František Veselý v hradecké brance byl proti, zejména když dvakrát vychytal Fejka. Naopak zvýšit svůj náskok mohli Východočeši ve 48. minutě, ale Drašnarovi při trestném střílení, nařízeném za faul Chrobočka, utekl puk z čepele.

A když v dalším průběhu nevyzráli na Veselého postupně Kurovský, Fejko ani Bednář, přinesla rozuzlení dramatu až závěrečná pětiminutovka. Nejprve se totiž v 56. minutě po kontru hostí poprvé v kariéře prosadil ve starším dorostu mladý Radovan Pavlík a definitivní tečku zápasu udělal 7 vteřin před koncem střelou do prázdné branky Štěpán Havránek. Bravo – 2:5!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 0 0 2 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 2 0
Vítek Fanderlik 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 1 0 1 1 0
František Hnik 0 0 0 1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 0 0
Filip Hronek 0 0 0 1 0
David Chalupa 0 0 0 1 0
Filip Luštinec 0 0 0 1 2
David Malík 1 0 1 1 2
Marek Malinský 0 0 0 1 0
Štěpán Matějček 0 1 1 1 0
Patrik Miškář 1 0 1 1 0
Radovan Pavlík 1 0 1 2 0
Vlastimil Šeda 0 1 1 1 0
Emil Veselý 0 1 1 2 2
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 38 2 36 94,74 0 2

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (AZ Havířov):
Do zápasu jsme opět vstoupili nekoncentrovaně. A místo taktikou nastoleného velkého tlaku na soupeřovu branku jsme z nedůrazu a nepozornosti inkasovali až na 0:3. Tentokrát proti nám stál ukázněný, houževnatý tým v čele s výborným brankářem, který utkání ubojoval, když využil našeho individuálního zaváhání těsně před koncem. Závěrečná power-play už byla v křeči a soupeř v ní pečetil vítězství na konečných 2:5. Je třeba na cestě do play-off úplně jiný přístup ve všech detailech a ode všech hráčů. Bude to vše ještě hodně složité, protože soutěž je velmi vyrovnaná.

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Měli jsme výborný vstup do utkání a následně jsme vedli už 3:0. Soupeř nás ve druhé třetině sice hodně zatlačil, ale důležité bylo, že jsme pořád vedli 3:2. V závěru už domácí neměli tolik sil a nám se po brejku podařilo zápas rozhodnout.