Zápasy mládeže
so 25.1.2014 | Martin Voltr

Osm gólů, devátá výhra v řadě! Starší dorostenci nedali Vsetínu nárok

Zápasové menu

Stejně jako už několikrát, vynikající první třetina dovedla starší dorostence k vítězství i v posledním kole před reprezentační přestávkou. A proti Vsetínu to byl triumf naprosto jednoznačný! Valaši byli v koncovce bezmocní, Hradec naopak prokazoval nabyté sebevědomí a nakonec dostal do brány ze čtyřiceti střeleckých pokusů hned osm. Vláda Královských lvů tak nebere konce, fantastická vítězná série napsala už své deváté pokračování!

Hradec soupeři zase frnknul v první části

Vsetínští hokejisté dávali domácím v počátku zápasu pocítit, že to v jejich pásmu nebudou mít snadné. Hradec se jen ztěžka dostával do předbrankového prostoru. Výjimkou bylo přečíslení, které zakončoval Filip Hronek bombou z levého kruhu, ale Daniel Bechný udržel puk ve výstroji.

Stačila ale chvíle, aby se usilovná snaha domácích konečně vyplatila. V 9. minutě si Tomáš Zahradník počkal na svém oblíbeném puntíku mezi kruhy a nabídku Malinského napálil ke druhé tyči. Ani ne minutu nato navíc slavil úspěch důraz Tomáše Drašnara, jenž z úhlu dorazil puk do volného místečka u tyče – 2:0.

Najednou bylo zase znát, jak skvělou disciplínou hradeckého týmu jsou první třetiny. Netrvalo dlouho, než Zahradníkovu akci dokončil David Chalupa a Vsetínu už se nedýchalo dobře – 3:0.

Přesto si hosté rychle spravili náladu. Hradecké obraně zůstal za zády nehlídaný Ondřej Grygar, jehož úspěšné zakončení mělo vlít týmu krev do žil. Jenže v hektickém závěru první třetiny ještě zvládli Hradečtí svého soupeře zase uzemnit zásluhou Filipa Hronka, který využil samostatný únik povedenou střelou po ledě – 4:1.

Valaši byli aktivní, ale v koncovce bezzubí

Ve druhé třetině nastalo to, co se dalo vzhledem k výsledku té první očekávat. Vsetín začal být konečně odvážnější, Hradec naopak ubral. Úvodní hra ve čtyřech přinesla těžkou práci pro Veselého, který nedal šanci Strmiskovi ani Mikulovi. Valachům pak evidentně pomohla i přesilovka – jenže bez výsledného efektu.

Zato Hradec prokázal velkou efektivitu. Právě když se zápas překlenul do své druhé poloviny, z pravého kruhu vyslal milimetrově přesnou střelu Vlastimil Šeda a domácí se zase mohli uklidnit – 5:1.

Základ úspěchu Královských lvů tkví v poctivé hře obránců ve spolupráci s brankářem. Na druhou stranu, hráči v poli možná Veselému v některých chvílích věřili až moc, a proto byl ve srovnání s Bechným jednoznačně zaměstnanějším mužem.

Dravost po gólech však pořád prokazovali jen Východočeši, kteří zase odskočili po vydařené pasáži ve 37. minutě. Malinský sice nejprve v přečíslení minul druhý růžek, ale o pár chvil později se jeho parťák z formace Tomáš Zahradník prosadil snadnou dorážkou, která pro něj znamenala druhou radost v zápase – 6:1.

Dost času a místa na nádherné akce

Takové skóre bylo pro mladíky z východu republiky možná trochu kruté, každopádně ve třetí třetině už jejich šancí ubylo. Královským lvům se zase nepovedly dvě přesilovky v rychlém sledu, nevyužili ani trestné střílení. Faulovaný David Gančarčík totiž na druhý pokus trefil tyčku.

Přesto si domácí ještě sebevědomí vylepšili. Devět minut před koncem dostal Marek Malinský přihrávku od Davida Chalupy a už musel trefit jen zívající svatyni. O nic složitější to neměl ani dvě minuty nato, kdy mu tentokrát krásný puk nabídl Tomáš Zahradník a Marek Malinský přetavil obrovský hradecký tlak v gól na 8:1.

Trojice jmenovaných si se svým soupeřem doslova pohrávala, Valaši si chvílemi museli připadat jako ve škole čar a kouzel. Jejich naprosto ojedinělou šanci měl ze sóla Grygar, ale Veselý jeho bekhendovou kličku přečetl. Když ani Hradec už v povedeném závěru nedokázal skórovat, oba celky se mohly před reprezentační přestávkou definitivně rozejít.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 0 0 2 0
Tomáš Drašnar 1 1 2 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 2 2
David Gančarčík 0 0 0 1 0
Štěpán Havránek 0 1 1 2 2
František Hnik 0 0 0 1 0
Filip Hronek 1 0 1 1 0
David Chalupa 1 3 4 4 0
Filip Luštinec 0 0 0 3 0
Marek Malinský 2 3 5 5 2
Patrik Miškář 0 1 1 2 0
Vlastimil Šeda 1 0 1 2 0
Emil Veselý 0 0 0 2 0
David Voříšek 0 1 1 2 2
Tomáš Zahradník 2 3 5 4 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Jsme vděčni za vítězství, za tři body a za branky, které jsme dali. S hrou ale moc spokojený nejsem, nebylo to přesně podle mých představ. Původně jsem měl trochu strach, že nás čeká pauza, ale teď vidím, že přijde vhod. Potrénujeme, zase se vrátíme trochu na zem a utkání snad budou taková, jako byla doteď. To dnešní nebylo dobré, ale buďme pokorní, zaplaťpánbu za takové vítězství.

Jiří Rech (VHK Vsetín):
Výsledek sice vypadá hrozivě, ale byly tam i pasáže dobré předváděné hry. Hrajeme ale deset minut perfektně a najednou se nám to po dvou hrubých chybách zboří a zápas už neotočíme. Alfou a omegou bylo neproměňování šancí, měli jsme jich plno, ale buď jsme stříleli do břicha nebo nás brankář vychytal. Naopak před vlastní brankou jsme nebyli důrazní a Hradec z dorážek dával góly. Přijde mi, že druhý zápas víkendu je z naší strany vždycky úplně jiný, jako kdyby nastoupil vyměněný manšaft. Chybělo nám to, co jsme v Pardubicích měli – bojovnost a nasazení, kdy jeden nahrazoval druhého.