Zápasy mládeže
pá 14.2.2014 | Daniel Kot, Martin Voltr

Vítězná série starších dorostenců se zastavila na čísle 9

Zápasové menu

Valentýnský pátek se hradeckým mládežníckým týmům nevydařil. Starší dorostenci toužili navázat na svou parádní řadu extraligových vítězství, ale duel na ledě pátých Karlových Varů prohráli vysoko 2:7, když skóre korigovali až v závěru. O pět gólů domácí Energie se postaral Václav Krliš. Královští lvi se pokusí naskočit zpět na vítěznou vlnu v sobotu proti posledním Letňanům.

Vary se prosadily v závěru první části

Do první třetiny vlétli lépe domácí, avšak svojí aktivitu a tlak přetavit v gól po většinu třetiny nedokázali. Jejich akce končili povětšinou u brankáře Veselého.

Energetici však měli výborný závěr úvodní části, když nejprve dokázal krásnou střelou zápěstím na bližší tyčku z pravého kruhu poprvé změnit stav Václav Krliš. Tentýž muž se prosadil i o pár sekund déle a svým druhým gólem do šatny sedmnáct sekund před koncem první periody dokázal zvýšit na 2:0. Střelci Václavu Krlišovi se závěr třetiny vyvedl skvěle. Do šaten tak odcházeli šťastněji domácí – 2:0.

Zápas byl definitivně rozhodnut

Domácí naskočili výborně i do druhé části zápasu a Lvy jasně přehrávali. Nejdříve si však museli odpykat dvouminutový trest, pak už ale druhá perioda patřila pouze jim. Nejprve zvýšil stav zápasu po rychlém a dobře sehraném protiútoku Martin Trapl. Netrvalo dlouho a brankáře Veselého po asistenci hvězdy zápasu Krliše pokořil i Martin Osmík – 4:0.

Poté už byla k vidění jen pokračující kanonáda karlovarského hráče s číslem 17. Nejprve Václav Krliš zkompletoval v přesilové hře hattrick. Poté byl faulován při úniku na branku a rozhodčí nařídil trestné střílení. To Václav Krliš bez problémů blafákem mezi nohy Veselého proměnil a zvýšil stav zápasu na 6:0.

Hned nato se rozhodli Hradečtí oživit hru vystřídáním gólmana a za Františka Veselého se do branky postavil Roman Černý. Střídání však Václavu Krlišovi příliš starostí nenadělalo a po chvíli těsně po uplynulé přesilové hře dokázal díky přesné křižné přihrávce Jiřího Janaty dostat kotouč i za záda Černého – 7:0.

Hradečtí ještě zkorigovali skóre

Do poslední třetiny zápasu už vstoupili aktivněji Královští lvi a tentokráte to byli oni, kdo vytvářel na soupeře tlak. Svůj šestý gól v zápasu mohl ještě přidat Václav Krliš, ale při svém úniku soupeřově obraně nakonec bekhendovým blafákem Černého nepřekonal.

Na druhé straně, i když se Jakub Frček snažil sebevíce o svou nulu nakonec přišel. V přesilové hře ho prostřelil František Hnik. Jen u čestného gólu nakonec nezůstalo, poslední gól zápasu nakonec vstřelil z dorážky Tomáš Zahradník – 7:2.

Ke konci třetiny bylo k vidění ještě pošťuchování mezi hráči a poměrně dost tvrdých zákroků, ale stav zápasu už se nezměnil a po uplynutí šedesáti minut se mohli radovat domácí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 1 1 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 2
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
František Hnik 1 0 1 1 0
Filip Hronek 0 0 0 -1 0
David Chalupa 0 0 0 -2 0
Filip Luštinec 0 0 0 -2 0
David Malík 0 1 1 -1 2
Marek Malinský 0 0 0 -3 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 2
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 -2 2
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 1 0 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Roman Černý 25 9 1 8 88,89 0 0
František Veselý 35 29 6 23 79,31 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):
Nastoupili jsme proti soupeři, se kterým jsme minule ztratili tři body, ale tentokrát jsme byli v naprosto odlišné sestavě. Ukázali jsme mu reálnou sílu, kterou naše mužstvo má, a čtyřicet minut jsme hráli vynikající hokej. Předvedli jsme dobré osobní souboje, a soupeř s tím měl velký problém. Svou pracovitostí jsme se dokázali dostat do zakončení. Po dvou třetinách jsme si dokázali vypracovat komfortní náskok, který jsme poté snadno udrželi. Jsme rádi, že jsme dokázali získat tři body, ale mrzí mě dva inkasované góly v závěru.

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): Utkání se nám nepovedlo, začali jsme hůře než domácí, kteří si za vítězstvím šli více než my. V první třetině jsme se drželi, ale v poslední minutě jsme dostali dva góly, které byly rozhodující. Druhá třetina se nám vůbec nepovedla, byl to opravdu špatný výkon. V té třetí jsme se trochu zmátořili, i když soupeř už nebyl výsledkem asi tolik motivován, ale my jsme si alespoň ověřili, že i v utkání, ve kterém jsme pod tlakem, se z toho dokážeme vymanit. Za ty dva góly a poslední třetinu jsme rádi, ale první dvě třetiny byly asi naše nejhorší v sezoně.