Zápasy mládeže
út 11.3.2014 | Martin Voltr, Jakub Janoušek

Třetí třetina rozhodla. Starší dorostenci padli na Slavii 3:6 a v osmifinále prohrávají

Zápasové menu

Už tři dny po konci nadstavby zahájili hradečí starší dorostenci osmifinálovou sérii na ledě favorizované pražské Slavie. Brzy sice prohrávali, ale ve druhé třetině se úctyhodně zvedli a dokázali vyrovnat na 3:3! Sahali dokonce i po obratu, ale ve třetí části nadějný výsledek ztratili. Domácí třemi góly odskočili a rozhodli o svém prvním vítězství v sérii. Ta se teď přesouvá pod Bílou věž, kde je druhý souboj na programu ve čtvrtek od 12:30.

Do prvního osmifinále play-off vstoupili lépe slávisté. Již v šesté minutě vedli po průniku Jana Koláře a následném nedorozumění hradeckých obránců skončil kotouč v síti. O minutu později to bylo již o dva góly. Po Krejčího přihrávce se od levého kruhu prosadil Aleš Hyršl – 2:0.

Hradečtí ale dokázali okamžitě odpovědět, prosadil se Patrik Miškář. Slávisty to ovšem nerozhodilo, o chvilku později opět odskočili na rozdíl tří branek. Z mezikruží se svojí druhou trefou v utkání prosadil Jan Kolář – 3:1.

Na začátku druhé periody se hra trochu zklidnila. Změnilo se to až v její polovině, když začal úřadovat Hradec. Nejprve ve 31. minutě vybojoval Patrik Miškář kotouč a vybídl Vlastimila Šedu, jenž vstřelil kontaktní gól. O minutu později stál v zárodku další gólové akce opět Miškář, který adresoval přihrávku dozadu na Tomáše Drašnára. Najednou bylo vyrovnáno – 3:3!

I přes aktivitu Hradeckých ale třetí třetina patřila slávistům. Nejprve se prosadil David Vyskočil, který vsítil, jak se později ukázalo, vítězný gól – 4:3. Pak se ještě málem radovali Hradečtí, když už si mysleli, že kotouč dopravili za Sochůrkova záda, opak byl však pravdou. Kotouč nepřešel brankovou čáru.

Naopak zanedlouho přišla pojistka domácího celku, kterou po přihrávce Aleše Furcha přidal Tomáš Šmerha. Výsledek pečetil střelou z mezikruží tři minuty před koncem Aleš Hyršl, který namířil přímo pod víko – 6:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Čech 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 1 0 1 0 0
Jaroslav Faltýnek 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 0 0 -3 2
Štěpán Havránek 0 0 0 -2 2
František Hnik 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -3 2
Filip Hronek 0 1 1 -2 2
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 -1 0
David Malík 0 0 0 -3 0
Patrik Miškář 1 2 3 0 0
Vlastimil Šeda 1 1 2 0 0
Emil Veselý 0 1 1 0 2
David Voříšek 0 0 0 0 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 41 6 35 85,37 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Pecka (HC Slavia Praha):
Věděli jsme o Hradci, že to nebude snadný soupeř. Je to soupeř bojovný. Dokázali jsme se brzy dostat do vedení o dvě branky, ale soupeř dokázal ve druhé třetině stav srovnat, a tím pádem se hrálo v poslední třetině prakticky od začátku. Jsem rád, že to kluky nerozhodilo a dokázali zápas vyhrát. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.


Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové):
Začátek utkání jsme zvládli dobře, hra nebyla vůbec špatná. Dali jsme si ale čistokrevného vlastence a bohužel i třetí gól byl po naší hrubé chybě, kdy hráč namazal přesně mezi kruhy. Ale dokázali jsme se z toho dostat a ve druhé třetině vyrovnat. Potom jsme byli jasně lepší, kluci ohromně narostli a hráli s velkou chutí a odhodláním. Je škoda, že jsme nedali ještě čtvrtý gól, možnosti tam byly. Dala ho potom Slavia, což nás malinko dostalo dolů. Ještě jsme si vytvořili jednu šanci, kdy se kotouč dostal za gólmana a už šel za čáru, ale postavil se na hranu a vyjel ven z branky. To byl asi takový poslední moment, kdy jsme ještě měli šanci zápas zvrátit. Pak už byl soupeř klidnější, jakmile vedl. Dvě třetiny jsme ale předváděli slušný hokej. Myslím, že jsme trochu dojeli na tu nervozitu v úvodu. Moc jsme chtěli, a proto se tam zrodily chyby.