Zápasy mládeže
ne 5.10.2014 | Lenka Jonešová

Junioři stihli bůra za první třetinu! Celkově porazili Krkonoše 8:1

Zápasové menu

V rámci šestého kola se hradečtí junioři utkali s týmem z Vrchlabí. Již od první minuty utkání hráči Mountfieldu udávali tempo hry a nepouštěli soupeře do žádných šancí. Po exhibiční první třetině, která skončila 5:0, bylo o vítězi utkání předem rozhodnuto. Tým Krkonoš spanilou jízdu Hradce korigoval jediným gólem ve třetí třetině, který už ale nijak neovlivnil výhru Hradce 8:1.

Hokejisté Mountfieldu ovládli první třetinu 5:0!

Od úvodního buly týmy na nic nečekaly a k vidění bylo spoustu nádherných akcí. Hned ve třetí minutě zvedli poprvé ruce nad hlavu hráči Mountfieldu, když pohlednou akci vymyslel Ondřej Kovářů. Ten mezi kruhy našel Pilaře, jenž nahrál na výborně postaveného Davida Gančarčíka, který mezi nohy prostřelil gólmana Kozáka – 1:0.

O malou chvíli později se v klubku hráčů před gólmanem hostí nejlépe zorientoval Lukáš Kastner, který dorazil černou pryž za dezorientovaného Kozáka – 2:0. Další velkou šanci si vypracoval Jan Michálek, který ale obdržený pas do jízdy využít nedokázal. Hradečtí byli po dvou vstřelených brankách na koni a nepouštěli hráče Krkonoš do žádných větších šancí.

Když ještě poté Ondřej Kovářů zachytil kotouč na modré čáře, projel obranným pásmem jako nůž máslem a kličkou do bekhendu překonal brankáře Kozáka potřetí, působili hráči Krkonoš velmi zaskočeně. O několik minut později byl navíc Tatar vyloučen a Hradečtí opět udeřili. Do úniku se dostal Miškář, jenž byl zastaven nedovoleným způsobem a bylo nařízeno trestné střílení. To dokázal Patrik Miškář s přehledem proměnit – 4:0.

Poté o sobě dali vědět i hráči Krkonoš. Konkrétně Dominik Marks, jehož střelu mezi betony ale domácí brankář dokázal pokrýt. Pár sekund před první sirénou se ještě stihl prosadit Martin Bartoň, který si položil gólmana Kozáka a střelou pod víko zvýšil stav skóre na 5:0.

Druhá třetina nabídla sérii vyloučení na obou stranách

Do druhé části vstoupily oba týmy velmi aktivně. K vidění byl velmi svižný hokej. Velkou šanci měl znovu Martin Bartoň, jenž trefil břevno Kozákovy svatyně. Poté byl tentýž hráč vyloučen, paradoxně se ale prosadili znovu hráči Mountfieldu. Z pravého kruhu si před gólmana najel Radek Pilař a tvrdou střelou pod víko zvýšil skóre už na 6:0.

Následovala série několika vyloučení na obou stranách, z nichž se ale ani jeden z týmů nedokázal gólově prosadit. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden z brankářů příliš zasahovat nemusel. Slibnou šanci si vypracovali hostující Baudyš s Langpaulem, ale gólman Ašenbrenner na poslední chvíli jejich střelu zalehl. Na světelné tabuli tak po druhé třetině svítilo skóre 6:0.

Hráči Krkonoš korigovali skóre jedním gólem

I přesto, že šla obě mužstva do třetí třetiny za rozhodnutého stavu 6:0, na tempu hry to rozhodně nebylo znát. Po dvou minutách hry se měnilo skóre znovu. Bezděk si najel od pravého mantinelu, poslal puk na připraveného hradeckého kapitána Lukáše Kastnera, který z první překonal gólmana hostí. V tu chvíli došlo k výměně brankářů, kdy Denise Kozáka mezi třemi tyčemi nahradil David Kořínek.

Ani ten se však v brance ještě nestihl ani zahřát a už lovil puk z brány. Hradecká exhibice totiž pokračovala, když se precizní ranou od modré čáry prosadil Josef Wolf a zvýšil stav utkání už na 8:0. Hráči Krkonoš se ale nechtěli nechat zahanbit a snažili se vstřelit alespoň čestný gól. To se jim povedlo v 52. minutě, když Patrika Ašenbrennera v bráně nekompromisně prostřelil Jan Kerekanič. Krkonošští na chvíli uzamkli hráče Mountfieldu v obranném pásmu, ale Ašenbrenner v bráně byl pozorný.

Více už se hráčům Krkonoš zkorigovat stav utkání nepovedlo, a Hradečtí si tak připsali další tři body do tabulky za již šesté vítězství v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 2 3 3 2
Lukáš Bezděk 0 1 1 3 0
Tomáš Drašnar 0 1 1 3 0
Petr Dudák 0 0 0 0 0
David Gančarčík 1 1 2 2 2
Lukáš Hercig 0 0 0 -1 0
Lukáš Kastner 2 1 3 3 0
David Košař 0 0 0 -1 2
Ondřej Kovářů 1 1 2 3 0
Marek Malinský 0 0 0 0 2
Martin Matějček 0 0 0 3 2
Jan Michálek 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 1 0 1 0 0
Radek Pilař 1 1 2 3 0
Karel Plášil 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Aleš Suda 0 0 0 2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 0
Karel Vladyka 0 2 2 4 0
Josef Wolf 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Ašenbrenner 60 21 1 20 95,24 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Myslím si, že výsledek odpovídá hře. Šancí jsme měli ještě víc, ale zahazovali jsme je. Utkání nebylo herně úplně tak špatné, ale je to taky otázka soupeře, proti kterému jsme nastoupili. V některých věcech jsme se zase mírně zlepšili, ale samozřejmě je stále na čem pracovat.

Petr Srnský (HC Krkonoše):
Opět se projevila naše nekázeň a nedisciplinovanost. Absolutně jsme neplnili věci, které jsme si v kabině řekli, a proto taky první třetina skončila 5:0. Druhá byla z naší strany malinko lepší, ale stejně byla vidět ta propast mezi Hradcem a námi. Pokud nestřílíme na bránu a chlapci neplní věci, které si řekneme, tak je to špatné.