Zápasy mládeže
pá 14.11.2014 | Lenka Jonešová

Junioři pokračují bez ztráty kytičky! Doma si poradili ve šlágru kola s Třebíčí

Zápasové menu

Souboj prvního s druhým – to byl zápas mezi juniory Hradce Králové a Horácké Slavie Třebíč. Junioři Mountfieldu v letošním prvním vzájemném zápase porazili Třebíč vysoko 9:1 a chtěli na výsledek ze sedmého kola navázat. To se jim po páteční výhře 5:1 podařilo a upevnili si tak vedení v tabulce. V čele mají právě na Třebíč náskok devíti bodů!

První třetina mnoho hokejové krásy nepřinesla

Páteční utkání šestnáctého kola Ligy juniorů začalo pozvolna. Oba týmy se navzájem nejprve oťukávaly, když si z následující akce vytvořili první větší šanci hráči Horácké Slavie, kterou ovšem zneškodnil pozorný Ašenbrenner. U druhé šance už byl ovšem zákrok domácího gólmana marný. Z pravého kruhu v šesté minutě nekompromisně vystřelil Marcel Juráň a otevřel skóre utkání.

Po nezáživné pasáži si skvělou šanci vytvořili opět hosté, když Salák tváří v tvář gólmanovi Ašenbrennerovi neuspěl a trefil pouze břevno hradecké svatyně. Poté se kotouče ujali Hradečtí a jejich první velká šance znamenala, zásluhou Martina Matějčka, první gól v síti Svobody – 1:1. Hra se po vstřeleném gólu na chvíli uklidnila, v závěru si ještě jednu šanci vypracoval Kastner, ale třebíčský gólman změnu skóre nepřipustil.

Hradečtí si vypracovali jednobrankový náskok

Druhou třetinu načali lépe domácí, když se do protiútoku hnali Uhlík s Miškářem, ale prvně jmenovaný trefil Svobodu jen do hrudi. Po další šanci těchto hradeckých borců se už halou rozezněla gólová siréna, když Jiří Uhlík poslal Hradec poprvé v zápase do vedení – 2:1.

Hradečtí byli po rozdílovém gólu na koni. Vysílali na třebíčského gólmana jednu střelu za druhou, ale Svoboda držel svůj tým. Konec třetiny byl hodně rozkouskovaný, když bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách. Více už se ale nestalo, a tak šly oba týmy do šaten za stavu, který byl příznivější pro domácí.

Tři góly znamenaly výhru pro Hradec

Do závěrečné pasáže hry nastoupily oba týmy s velkou chutí. Velkou šanci měl hostující Salák, jehož dorážku Ašenbrenner za svá záda nepustil. Poté ale přišly dva slepené góly Hradeckých, když se nejprve po přesné přihrávce od Bartoně prosadil Marek Malinský, a posléze přesnou ranou k tyči Patrik Miškář – 4:1.

Hráči Třebíče byli po dvou obdržených gólech zaskočení a Hradečtí toho využívali. V 54. minutě se prosadil, v zápase velmi aktivní, Jiří Uhlík a zvýšil už na rozdíl čtyř branek. V tu dobu Třebíč vystřídala brankáře, když se do branky postavil Roman Šoustal. Ani to už však na konečném výsledku nic nezměnilo a Hradec Králové zvítězil 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 2 2 1 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 2
Petr Dudák 0 2 2 1 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Lukáš Hercig 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 2
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
David Košař 0 1 1 0 2
Marek Malinský 1 0 1 1 0
Martin Matějček 1 0 1 1 2
Jan Michálek 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 1 2 3 2 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Karel Plášil 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 0 2
Aleš Suda 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 2 1 3 1 0
Karel Vladyka 0 0 0 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Po první třetině, kdy jsme začali trošku vlažně, jsme se hodně zlepšili a výsledek tak odpovídá předvedené hře. Samozřejmě jsme mohli dát ještě více gólů, ale neměli jsme až tolik štěstí. Řekl bych, že jsme odehráli kvalitní utkání, hlavně od druhé půlky.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč):
První třetinu jsme odehráli dobře, bohužel jsme nedokázali dát víc než jeden gól. Do půlky zápasu jsme hráli slušně, potom přišla série vyloučení, při výhodě jsme navíc dostali gól. Vypadli jsme prostě z tempa a pak už jsme se do něj nedostali. S půlkou utkání můžu být spokojen, v té druhé nás domácí bohužel přehrávali a gólově vyjádřili jejich převahu. Za druhou půlku zaslouženě vyhráli.