Zápasy mládeže
ne 21.9.2014 | Rudolf Bernart, Přemysl Ježek

Po dvou porážkách třetí výhra v řadě. Tentokrát porazili mladší dorostenci Kolín

Zápasové menu

Mladší dorostenci zvládli nedělní utkání s Kolínem, výhra se ale nerodila ani zdaleka jednoduše. Až do poloviny zápasu prohrávali Hradečtí 0:1, pak nastal dokonalý obrat, který zařídil dvěma brankami Filip Jirásek. Ten měl prsty i u gólu na 3:1, když asistoval Kryštofu Pažourkovi. Hradec tak pokračuje v dobré formě z posledních zápasů – vyhrál třetí mač v řadě.

Domácí šance zůstaly nevyužity, Kolín se radoval jednou

Svěřenci trenéra Martince vstoupili do zápasu s velkou chutí. Hned ve druhé minutě nastřelil Matouš tyč kolínské branky. Kdo ale čekal jednoznačnou podívanou, byl na omylu. Středočeši si vypracovali nejednu nebezpečnou šanci, kterou musel Kouba v brance domácích řešit. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale na puku hráli spíše Královští lvi.

V polovině první třetiny byli domácí usazeni v pásmu Kozlů, kteří se úspěšně bránili. Když se osvobodili vyhozením do středního pásma, kotouč si dojel Štěpán Pokorný, který z prostoru mezi kruhy obstřelil Koubovo rameno. Hradecký brankář měl zakrytý výhled, protože hostující útočník ukryl svou střelu za domácího obránce – 0:1.

Hradečtí se snažili o rychlé vyrovnání, ale mohli znovu inkasovat. Kouba musel předvést tři skvělé zákroky, kterými ho zaměstnalo kolínské trio Růta–Bedrník–Zheliznyak. V dobré pozici se ocitl v poslední vteřině třetiny domácí Pažourek, ale Březina byl připraven. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 0:1.

Filip Jirásek dvěma góly otočil skóre utkání

Do prostředního dějství vstoupil Hradec s jediným cílem – otočit vývoj utkání. A na hře to bylo jasně znát. Domácí byli u všech kotoučů o krok před soupeřem, tlačili se do střelby a byli to oni, kdo udával tempo hry. I když měl ale Hradec více ze hry, jeho střely nebyly pro Březinu v brance Kolína příliš nebezpečné. V obrovské šanci se ocitl ve 27. minutě Havelec, který tečoval střílenou přihrávku jednoho ze spoluhráčů, Březina však udržel vedení na straně Kozlů.

O několik minut později už Hradec vyrovnávací branku přece jen slavil. A kdo jiný mohl zavelet k obratu než Filip Jirásek, který dvěma góly otočil zápas 3. kola s Kometou Brno. Ve 28. minutě dostal Hradec příležitost přesilové hry a využil ji na výbornou. Východočeši rozjeli sérii přihrávek, která vyústila v nahození před branku soupeře. Zde doráželi jak Hašek, tak Filip Jirásek. A právě druhý jmenovaný dokázal propasírovat kotouč za brankovou čáru – 1:1.

Královští lvi ve svém snažení nepolevili. Naopak se hnali do dalších útoků. A že je hokej krásná hra, potvrdila dvojice Kryštof Pažourek–Filip Jirásek. Tato dvojice se utrhla hostující obraně a uháněla do přečíslení dvou na jednoho. Několik přesných přihrávek nejprve zmátlo obránce a následně ani Březina nevěděl, kde mu hlava stojí. Filip Jirásek tak neměl nejmenší problém přidat druhou branku domácích – 2:1.

Domácí tlak hostům nedovolili, naopak náskok navýšili

Třetí třetina se odehrávala v duchu opatrného hokeje. Kolínská snaha o vyrovnání byla sice velká, ale domácí obrana působila jistým a sehraným dojmem. Když už nějaká střela prošla, Štěpán Kouba si s ní poradil. Spíše Východočeši hrozili ve vážnějších situacích. V oslabení se do přečíslení dostali Maršík a Hašek, ale střelu prvního jmenovaného vykopl Březina betonem.

Snaha o pojišťovací branku nakonec byla vyslyšena. Dvě a půl minuty před koncem utkání vyhrál buly v útočném pásmu Filip Jirásek, naservíroval ho Kryštofu Pažourkovi, a ten pohodlně přidal třetí branku svého týmu. Tlak hostů se nakonec vůbec nekonal, a tak si Královští lvi připsali třetí výhru v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Gaspar 0 0 0 2 0
Jakub Hašek 0 1 1 -1 2
Miroslav Havelec 0 0 0 0 0
Denis Hladík 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 2 1 3 1 0
Adam Jonáš 0 0 0 0 0
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 0 0 0 0 0
Denis Martinec 0 0 0 -1 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 2 0
Kryštof Pažourek 1 1 2 2 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 2
Lukáš Sajdl 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 -1 0
Martin Štohanzl 0 0 0 1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Štěpán Kouba 60 21 1 20 95,24 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Podařilo se nám vyhrát potřetí v řadě, takže bychom mohli být zdánlivě spokojeni. Vítězství to bylo ale hlavně ubojované. Zatím nám to pořád neladí, jak by sami kluci chtěli. Na každý gól se strašně nadřeme. Důležité je, aby se tomu kluci nepoddávali a dál věřili ve vlastní schopnosti.

Jiří Pecka (SC Kolín):
Věděli jsme, že nás čeká silný soupeř, což Hradec potvrdil. Škoda první třetiny, kdy jsme je malinko překvapili a myslím si, že jsme byli lepší. Měli jsme tam několik tutových šancí. Kdyby ten stav byl 3:0, a že mohl být, tak se ten zápas mohl vyvíjet jinak. Jednogólový náskok po dvaceti minutách domácí poté rychle zlikvidovali, v přesilovce otočili na 2:1 a výsledek už si pohlídali.