Zápasy mládeže
ne 5.10.2014 | Lukáš Štěrovský, Jan Vavřina

Závěrečná perioda rozhodla. Mladší dorostenci ji ovládli a porazili Liberec 4:1

Zápasové menu

Mladší dorost chtěl v utkání proti Liberci odčinit poslední porážku od Žďáru nad Sázavou a povedlo se. Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, ale paradoxně inkasovali jako první. Přesně obrácený scénář byl k vidění ve druhé části, a tak se čekalo, zda vítěze mače určí závěrečná třetina. A určila. Hradečtí ji zvládli skvěle, tři branky rozprostřeli na začátek, střed i závěr třetiny, a díky tomu vyhráli 4:1!

Hradec začal lépe, přesto inkasoval jako první

Hned na úvod zápasu se mohli hradečtí hokejisté dostat do vedení. V přečíslení dva na jednoho však neuspěli, střela Lvů skončila na boční síti libereckého brankáře. Hradec byl i nadále lepším týmem, v podstatě ustavičně byl na kotouči, jenže těžko se prosazoval až do prostoru před brankáře Hrstku. A takhle to šlo po polovinu první periody, a to včetně přesilové hry.

Jako blesk z čistého nebe pak po jejím skončení udeřil liberecký Vítek Turský. Na obranné modré čáře celku Hradce zachytil nahozený kotouč, zacílil a střelou zápěstím nekompromisně zavěsil puk do sítě – 0:1.

Východočeši se sice pokoušeli o vyrovnání, jenže i přes to, že měli ze hry více, nedokázali puk protlačit za Hrstku, jemuž znatelně pomáhala defenzíva Liberce. A když už se přece jen šance naskytla, puk na poslední chvíli sklouzl z hole, nebo jej soupeř vypíchl.

Liberec srovnal tempo, Lvi zase skóre

Druhá třetina zpočátku jako by navazovala na ukončenou první periodu. Jenže Liberec se postupně dokázal Hradci Králové co do tempa vyrovnat, k čemuž pomohla i první přesilovka, kterou měli hosté k dispozici.

Prvních deset minut se neslo ve znamení vyloučení, výraznější šanci měl na svém kontě už při hře v plném počtu Maršík, jeho ránu v podstatě do prázdné brány ale zablokoval soupeř. Jenže hradecký tým nemusel na vyrovnání čekat dlouho. Už o pět minut později se štěstím, ale přece, dokázal opravdu prosadit Václav Maršík. Puk se štěstím dotlačil pod ležícím Hrstkou za čáru – 1:1.

Lvi ožili, po hřišti začali doslova létat, ale ani Severočeši nezůstávali pozadu. Třetina se dohrála ve slušném tempu, s několika šancemi (hlavně z přečíslení) na obou stranách, Hrstka i Vomáčka byli ale natolik pozorní, že ke změně skóre nedošlo.

Poslední perioda přinesla završení obratu

Závěrečná třetina nabídla více branek než dvě předchozí dohromady. Hradec, povzbuzený vyrovnáním z prostřední části, nenechal Liberec ani rozkoukat, a už vedl. Po dvanácti vteřinách od začátku poslední části se o vedení 2:1 postaral po zaváhání v rozehrávce hostů Filip Jirásek.

To však nebylo vše. Už za dalších osm minut, ve kterých se Liberec sice snažil, ale Hradečtí jej do tutové gólové šance nepustili, inkasovali Severočeši znovu. To když puk ze skrumáže doklepal do brány znovu Václav Maršík – 3:1.

Po další, nachlup stejné osmiminutovce, kdy Liberečtí už vážně začali za hradeckým celkem výkonnostně zaostávat, zasadil Tygrům smrtící ránu Jakub Hašek. Tomu krásně asistovali Jirásek a kapitán Štohanzl. Hašek svojí brankou uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Královské lvy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 0
Michael Gaspar 0 1 1 1 0
Jakub Hašek 1 0 1 2 0
Miroslav Havelec 0 0 0 0 2
Denis Hladík 0 0 0 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 0 0
Filip Jirásek 1 1 2 2 2
Adam Jonáš 0 0 0 0 2
Jakub Lelek 0 0 0 0 0
Václav Maršík 2 0 2 0 0
Mikuláš Matouš 0 0 0 0 0
Tomáš Mazura 0 0 0 0 0
Jakub Muška 0 0 0 2 0
Kryštof Pažourek 0 0 0 0 0
Mikuláš Pohl 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 0 0
Radim Šalda 0 0 0 1 0
Martin Štohanzl 0 1 1 2 2
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Vomáčka 60 20 1 19 95,00 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové):
Kluky musíme pochválit za maximální nasazení a vůli po vítězství. Dvě třetiny to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli sice mírnou převahu, ale nedokázali jsme se gólově prosadit. Celý zápas jsme hráli na čtyři pětky a myslím, že se to projevilo ve 3. třetině, kterou jsme vyhráli 3:0.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec):
Hradci můžeme pogratulovat k vítězství, od začátku byl lepší a přestřílel nás. Snažili jsme se zaměřit na obranu, ale bohužel nám nevyšel začátek třetí třetiny a pak už to byla z naší strany jenom křeč. Neprosazujeme se, nedáváme góly. Zatím s průběhem sezóny určitě nemůžeme být spokojení, prohráváme zápasy, ve kterých bychom měli nějaké body urvat. Nemáme široký kádr, máme málo starších hráčů a hrají nám mladší. Musíme víc trénovat a kvalitu dohnat bojovností, blokováním střel a zarputilostí.