Zápasy
po 19.9.2005 | Daniel Višňák

Boleslav vstřelila dvě branky, domácí nastřelili pouze dvě tyče a prohráli tak 0:2

Mladá Boleslav dorazila do Hradce Králové se dvěma novými posilami, obráncem Pavlem Šrekem a útočníkem Janem Fadrným, kterému se první utkání v dresu nového zaměstnavatele vydařilo na jedničku. Hned na začátku zápasu poslal hosty do vedení a stejně tak tomu bylo i z kraje druhé dvacetiminutovky, kdy překonal Duška tvrdou střelou z kruhů. Hradec se snažil o snížení co mohl, ale když už Přikryla překonal, radost domácím překazilo břevno středočeské svatyně. Stejně tomu bylo i ve třetí třetině, tentokrát zastavila puk z hole domácích Přikrylova spojnice a tak Hradec prohrál i přes velikou snahu o zkorigování s Mladou Boleslaví 0:2.

Jako blesk z čitého nebe vlétli do utkání hosté z Mladé Boleslavi, po zaváhání hradecké obrany se dostala do sóla nová akvizice v dresu hostí Jan Fadrný a ukázkovým zakončením do šibenice Duškovy branky poslal hosty do vedení. Energetici se z úvodního šoku otřepávali poměrně dlouho, několikrát je ještě brankář Dušek musel výrazně podržet. Vyrovnat mohli domácí v druhé polovině první třetiny, to nejprve ujížděl sám na Přikryla Valko, hostující gólman však jeho pokus vyrazil betonem, při dorážce ale vyhodil hůl za což rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil domácí kapitán Roubík, ale jeho prudká střela švihem těsně minula horní Přikrylovu tyč a tak stále platilo jednobrankové vedení hostů. To mohli hráči z města automobilů navýšit o pár minut později, ale dvojnásobné přesilové hře se hradečtí ubránili. Kuriózní moment byl k vidění v závěru tohoto oslabení, kdy aktivní Jiří Cetkovský v souboji za brankou připravil o puk Přikryla a málem jeho zaváhání potrestal, boleslavský brankář ale obřím skokem vše na poslední chvíli uhasil a udržel tak jednobrankové vedení hostů po dvaceti minutách.

Ani ve druhé třetině tempo z té předešlé neopadlo, ba naopak. Hráči obou týmů servírovali divákům menu v podobě pěkných a nervy drásajících hokejových akcí a momentů. Nejprve zmrazil všechny domácí příznivce včetně samotných Energetiků opět Fadrný, který se znovu po odehrání necelých dvou minut trefil do hradecké branky podruhé v zápase a hosté vedli 2:0. Je pravdou, že druhý inkasovaný gól na chvíli domácí zmrazil, ale pak Energetici rozpoutali na ledě opravdový kolotoč. Nejprve se z obrovské skrumáže před Přikrylem neprosadili, poté se červené světlo nerozsvítilo za hostující brankou ani po nahození Hendricha a milimetrové teči Přeučila, to boleslavského brankáře zachránilo břevno. Hradec do konce třetiny valil na Přikryla jeden útok za druhým, ale žádný z pokusů v síti Mladé Boleslavi neskončil a tak i po čtyřiceti minutách vedli hosté.

I když se domácí v závěrečné třetině snažili o zkorigování výsledku seč mohli, výborný brankář hostů společně s obránci mladobeslavského týmu odolával až do poslední minuty. Energetici neproměnili ve snížení ani dvojnásobnou početní výhodu, při střele Kolafy zachránila Přikryla podruhé v utkání tyč a když neproměnil v poslední minutě ani sólo hostující Nedorost skončilo utkání výhrou středočechů 2:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
David Havira 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Lukáš Valko 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 46 2 44 95,65 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Do utkání jsme chtěli vstoupit úplně jinak, bohužel se nám to nepovedlo. Inkasovali jsme rychle branku, pak na nás byla vidět nervozita. Můžeme litovat určitě neproměněného trestného střílení, na začátku druhé třetiny se opakovalo to samé z té první. Na domácím hřišti to byly pro mančaft poměrně dost veliké rány pro psychiku, což bylo i vidět. Nesehráli jsme dobře ani přesilové hry, v závěru jsme měli možnost hrát i pět na tři, nedokázali jsme si však skoro ani přihrát, nebo jsme zbytečně moc chvátali se střelbou a Boleslav se dokázala poměrně bez problémů ubránit. I když jsme nějaký tlak i šance měli, bohužel nám to tam nespadlo.

Petr Haken (asistent trenéra Ml. Boleslavi)
Na východ Čech jsme jeli s cílem bodovat a také se snahou odčinit domácí ztrátu s Havířovem. Od začátku bylo vidět, jak moc hráči chtějí dosáhnout na vítězství. Plnili přesně to, co jsme si v kabině řekli. Dobře jsme se pohybovali a vycházela nám i souhra. Hlavně nám ale pomohl první gól, kdy jsme vlastně v samém úvodu získali vedení 1:0. Domnívám se, že právě tento okamžik hodně ovlivnil celý zápas. Začátek druhé třetiny byl stejný. Opět se nám podařilo vstřelit rychlou branku. Honza Fadrný naskočil do prvního zápasu v boleslavském dresu a pomohl tak, jak jen nejlépe mohl. Také jsme dobře bránili, i když Hradec dokázal zazlobit v našem obranném pásmu. Musím rovněž vyzdvihnout brankáře Přikryla. Udržel čisté konto, mužstvo podržel. Pomáhali mu i obránci. Pavel Šrek představoval v zadních řadách obrovskou jistotu. Má výbornou rozehrávku a dokáže naší obranu zklidnit.

Fotogalerie