Zápasy
so 24.9.2005 | Daniel Višňák

Krize nekončí, Hradec prohrál i s Duklou

Do branky se v zápase s Duklou Jihlava postavil poprvé v letošní sestavě Vladislav Koutský, Energetici mohli využít i služeb uzdravené dvojice Blanár, Diviš, naopak na marodku přibyl nemocný obránce Petr Suchý. Jako první v zápase se dostali do vedení hosté Říhou, Hradec ale do konce první třetiny stihl vyrovnat Mockem. Na začátku té druhé třetiny bylo ale vše znovu jinak, hosté využili dvě dvojnásobné převahy a vedli 3:1. I přes tlak ve druhé třetině domácí výsledek zkorigovat nedokázali, zlomem jako by byla jejich neuznaná branka z konce druhé části, na to se však nemůžou Energetici vymlouvat, Dukla si své vedení ve třetí třetině pohlídala a vyhrála v celkovém poměru 3:1.

První třetina příliš hokejové krásy nepřinesla, přesto viděli diváci dvě branky. První z holí jihlavské Dukly, a to když dorazil do domácí branky střelu Přemysla Dubna Vladimír Říha a ve 14. minutě to bylo 0:1. Energetikům se podařilo vyrovnat o dvě minuty později v době, kdy na trestné lavici pykali dva hráči hostů. Na modré po přihrávce uzdraveného Jana Blanára napřáhl Petr Mocek a bombou rozvlnil poprvé v utkání síťku i za jihlavským gólmanem Suchanem.

Do druhé třetiny měli šťastný nástup hosté, kteří během necelých dvou minut dokázali využít hned dvě dvojnásobné početní výhody a dostali se tak značně na koně. Nejprve zvýšil na 1:2 tvrdou střelou od modré Rostislav Malena, aby pak zužitkoval další převahu dvou mužů v době, kdy naskakoval jeden z vyloučených domácích hráčů na led Ladislav Rytnauer a s domácími to vypadalo ve 23. minutě velmi špatně. Zbraně však nesložili, naopak Suchan byl pod neustálou palbou, stadion vypukl radostí čtyři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky, ale sólo Červenky ku překvapení všech domácích příznivců brankový rozhodčí neuznal. Červenkova střela se odrazila od spojnice jihlavské klece za brankovou čáru a od levé tyče ven, brankový však červené světlo nerozsvítil a tak stále trval stav 3:1 pro Duklu.

V závěrečné třetině se už diváci tlaku na zvrácení výsledku nedočkali a tak si Dukla svou výhru v poklidu pohlídala a veze si z Hradce Králové za výhru 3:1 tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 1 1 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
David Havira 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Petr Mocek 1 0 1 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Lukáš Valko 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Je to pro nás další důležité utkání, ve kterém jsme nedokázali zvítězit. Inkasovali jsme branku v oslabení, což nám určitě nepomohlo, naštěstí jsme dokázali vyrovnat na 1:1 ještě do konce první třetiny. V té druhé však Dukla sehrála dobře dvakrát přesilovku pět na tři. Tam jsme to dobře nevyřešili, hlavně při tom prvním gólu. Hned po druhé gólu jsme dostali třetí a Jihlava vedla o dvě branky. Myslím si, že kluci bojovali až do konce, ale určitě byla znatelná i křeč. Dukla má zkušený tým, byli na tom velice dobře silově, těžké je bylo přetlačit, i když některé šance po gólu volaly. Potřebovali jsme dát nějaký ušmudlaný gól, abychom se chytli. Škoda, že ve druhé třetině neuznal rozhodčí ten gól, čekal na rozhodnutí brankového, ten to viděl jinak. Tahle branka by nás určitě nakopla, ale bohužel, chybí nám i štěstí a vybíráme si to kompletně všechno.

Aleš Polcar (asistent Dukly Jihlava)
Velmi nás těší vítězství. Poslední kolo jsme poměrně smolně prohráli doma s Havířovem, což jsme chtěli odčinit právě vítězstvím v Hradci. Věděli jsme, že nás čeká mladé, ambiciózní a dobře bruslící mužstvo. Hlavní cíl pro nás byla defenzíva, což jsme zvládli parádně. Škoda těch zbytečných faulů v první třetině, ty nás přibrzdily, dostali jsme díky těmto vyloučením i gól. Na začátku druhé části nám pro změnu přesilovky pomohly, kdy jsme z nich vstřelili dvě branky. Od té doby jsme si řekli, že zavřeme hru, budeme ji kontrolovat a soupeře nepustíme do šancí.

Fotogalerie